Tanácsot kérek?

Figyelt kérdés

A feleségem elhagyott, és a fiam velem maradt. Ez még 2013-ban történt.

Ezen a héten láthatáskor összebalhéztak. Csak annyit tudok, hogy az anyja megint sértegette, ő meg megverte. Természetesen nem az én felbujtásomra. Tudom, hogy az ex-nejem mekkora barom, de a törvény kötelez, hogy oda kell adnom neki.

Beszéltem a fiammal, de ő csak annyit mondott, hogy sokadszorra sértegette, lehülyézte őt, mire besokalt, és nekiment.

Most meg az a szemét femináci feljelentéssel fenyeget, hogy elcs*ssze a karácsonyt.

Mit tegyek?

2017. dec. 22. 16:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Fizeti a gyerektartást?
2017. dec. 22. 16:33
 2/18 anonim ***** válasza:
55%
Ne tegyél semmit. Nála volt a gyerek amikor az eset történt, minden az ő felelőssége.
2017. dec. 22. 16:34
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen. Ha valami miatt nem tudja, ami ritka, visszamenőlegesen kifizeti.
2017. dec. 22. 16:34
 4/18 anonim ***** válasza:
Illetve amit tehetsz az az hogy szígorítod a bírósággaé a láthatóságot, pl. nem viheti már el a fiad csak úgy, ha egy másik személy is felügyeli vagy jelen van. Ha feljelentést tenne kb. saját magát rúgná tökön vele.
2017. dec. 22. 16:36
 5/18 A kérdező kommentje:
A törvény ezt hol mondja ki?
2017. dec. 22. 16:38
 6/18 anonim ***** válasza:
74%
Azért elgondolkoznék a gyerek nevelésemen is ha a gyerekem megverné az anyját. Hiába sértegette semmi sem jogosította föl őt arra hogy neki menjen.
2017. dec. 22. 16:38
 7/18 anonim ***** válasza:

"A törvény ezt hol mondja ki?"

Ezt itt olvastam valahogy, hogy egyik szülő csak felügyelet mellett láthatta a gyerekét.

2017. dec. 22. 16:40
 8/18 anonim ***** válasza:
50%

6os

A szülőt mi jogosítja fel arra, hogy úgy beszéljen a gyerekkel mint egy rakat szrral? A tulajdona a gyerek? Nem. Sosem volt az, és nem is lesz. Hogy várhat el tiszteletet egy szülő a gyerekétől, ha a gyereket látványosan semmibe veszi?

Én 30 felett vagyok, de velem a mai napig úgy beszélnek, mintha egy utolsó senki lennék, és én sem vagyok hajlandó eltűrni.

2017. dec. 22. 16:45
 9/18 A kérdező kommentje:

Így annak tűnhet csakhogy az exemnek nagyon cípős a nyelve. Ordas nagy bunkó.

A gyerek már többször panaszkodott, beszéltem vele, de ő letagadta. Második alkalommal lehülyézte, és engem vádolt, idézem "hogy ilyen ostoba". Rendszeresen ostobának nevezi, lehülyézi, és hozzám hasonlítja negatívan. Egy 16 évesnek ettől már bedurran az agya. Főleg mivel ő lépett le önmegvalósítósdizni.

2017. dec. 22. 16:46
 10/18 anonim ***** válasza:
88%

Kötelező a gyereknek odamennie? Úgy értem van olyan korhatár, ami felett a gyerek eldöntheti, hogy akarja-e ezt az egész láthatást vagy sem?

Nekem unokaöcsém nem akart az apjával találkozni amikor hétvégén jött érte, erre az apja közölte, hogy akkor jól elveri. A srác 17 éves. Na ilyenkor mi van? Minek ezt erőltetni?

2017. dec. 22. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!