Ti kérnétek bérelti díjat a gyereketektől?
Tegyük fel van egy 55 nm-s panellakás ami a gyereketek nevén van viszont ti vagytok a haszonélvezők. (Ti vásároltátok a lakást.) A lakás most kivan adva és az ebből származó bevétel bőven fedezi a saját rezsiteket és még valamennyi általános háztartási cikket/ élelmiszert így a fizetésetekből csak keveset kell kiadnotok megélhetési okokból.
Szóval a felnőtt (21 éves) gyereketek a lakásba beszeretne költözni a párjával és saját életet kezdeni.
Ti engednétek, hogy csak úgy beköltözzön és ne fizessen nektek ezért semmit? Vagy azért elkérnétek tőle mondjuk havi 40-50 ezret? Ha ingyen odaadnátok neki akkor megszűnne a bevétel ami fedezte egykor a rezsiteket, viszont nem kevés a nettó fizetésetek sem. Egyáltalán engednétek oda beköltözni őket?
Ezek a kérdések azért merültek fel, mert az egyik szülő a gyereknek szánná a lakást a másik szülő viszont kissé rosszindulatú, zsugori és alig költ bármire pedig viszonylag jól keres, nem szívesen adná oda az ingatlant a gyerekének (teljesen ingyen legalább is.)
Ti hogy vélekedtek erről?
"Azert szep lenne, ha a tulajdonostol berleti dijat kernel :"). Az ugyved valoszinuleg felrohogne a berleti szerzodes megirasakor.
"
Nem röhög fel. A haszonélvező kérhet bérleti díjat a tulajdonostól is.
" Mi másra gyűjt ilyen veszettül? "
Tudod, egy 50 körüli ember nem a halálára készül, hanem esetleg szeretne élni egy kicsit végre, hogy most már magukkal is jobban foglalkozhatnak. Esetleg vállalkozást indít, stb.
Abszolút helyzetfüggő. Például egyébként milyen a kapcsolat, mennyire vannak rászorulva a gyerekek, mennyire vagyok én mint szülő rászorulva a bérleti díjra, látom-e rajtuk, hogy amúgy igyekeznek, vagy nagyon az ingyenpecóra hajtanak stb.
Sokszor elsősorban nagyranőtt ovodásokat nevelnek a gyerkekből a szülők, olyanokat, akik nem képesek a lábukon megállni (pl. meg van lepődve/fel van háborodva, hogy a szülője nem akar neki 21 évesen ingyen lakhatást biztosítani). Egyáltalán nem tartom gáznak ha a szülő lakbért kér a gyerektől, ez amúgy sok más országban teljesen normális.
Szerintem a normál lakbér 50-70% elég korrekt.
"Tudod, egy 50 körüli ember nem a halálára készül, hanem esetleg szeretne élni egy kicsit végre, hogy most már magukkal is jobban foglalkozhatnak. Esetleg vállalkozást indít, stb."
A pofámról a bőr lesülne, ha (túlárazott) piaci áron béreltetném a saját gyerekemmel az ingatlanomat, hogy én vállalkozzak vagy nyaraljak. Nagyon beteg gondolkodása van egyeseknek.
Tudod, egy 50 körüli ember nem a halálára készül, hanem esetleg szeretne élni egy kicsit végre, hogy most már magukkal is jobban foglalkozhatnak. Esetleg vállalkozást indít, stb.
Akkor mi a fenéért vette a gyereke nevére, miért húzta el a mézes madzagot azzal, hogy a gyereknek tulajdonképpen van egy lakása? A fenét érdekelne, ha a szülők nevén lenne, használja, élje fel a hasznát, de ilyen formában egyrészt durva tréfa, másrészt megkárosítja a gyereket, mert ingatlannal a nevén már első lakásvásárláskor, ha egyszer odajut, nem érvényesíthet majd kedvezményeket.
Nagyon megosztó a dolog.
Nekem, mint szülőnek a pofám leszakadna ha csak a gondolat megfordulna a fejemben, hogy a saját gyermekemtől pénzt kérek/várok bármilyen segítségért.
Akkor sem kérnék ha egy jelentős anyagi bevételtől esnék el, megpróbálnék más megoldás után nézni vagy nagyon összeszorítani a nadrágszíjat.
Azonban, mint gyermek... ha tudom, hogy a szülőnek szüksége van erre a bevételre vagy nagyon megnehezíteném az eddigi életét, ismerem, hogy ennyire a pénz körül forognak a vágyai, akkor szó nélkül fizetném ki a lakbért.
Azért egy gyereknek is engednie kell a szülő felé..
Ők megvették, az övék. Úgyis a tiéd lesz a végén, akkor meg nem mindegy?
Ha nem éltek a lehetőséggel, akkor meg ott van egy másik albérlet.. ott is fizetni kell.
Mindkét félnek belátónak kéne lennie. Havi 40-50 nem olyan sok és legalább megvan a béke.
Amúgy is kikell fizetni..
Én sem kérnék pénzt.
Elég szomorú az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!