Ti kérnétek bérelti díjat a gyereketektől?
Tegyük fel van egy 55 nm-s panellakás ami a gyereketek nevén van viszont ti vagytok a haszonélvezők. (Ti vásároltátok a lakást.) A lakás most kivan adva és az ebből származó bevétel bőven fedezi a saját rezsiteket és még valamennyi általános háztartási cikket/ élelmiszert így a fizetésetekből csak keveset kell kiadnotok megélhetési okokból.
Szóval a felnőtt (21 éves) gyereketek a lakásba beszeretne költözni a párjával és saját életet kezdeni.
Ti engednétek, hogy csak úgy beköltözzön és ne fizessen nektek ezért semmit? Vagy azért elkérnétek tőle mondjuk havi 40-50 ezret? Ha ingyen odaadnátok neki akkor megszűnne a bevétel ami fedezte egykor a rezsiteket, viszont nem kevés a nettó fizetésetek sem. Egyáltalán engednétek oda beköltözni őket?
Ezek a kérdések azért merültek fel, mert az egyik szülő a gyereknek szánná a lakást a másik szülő viszont kissé rosszindulatú, zsugori és alig költ bármire pedig viszonylag jól keres, nem szívesen adná oda az ingatlant a gyerekének (teljesen ingyen legalább is.)
Ti hogy vélekedtek erről?
Hát kövezzetek meg érte, de ha már veszek a gyerekemnek egy lakást, akkor azt azért vettem, hogy ha komoly, felnőtt ember, és a kapcsolata is az, szeretne beköltözni és külön életet élni, akkor azt pont az ilyen helyzetre vettem neki. Írjátok, hogy menjen albérletbe. Uhh.
Kérdező! Írtad, hogy a szüleid elég jól állnak anyagilag, akkor mi a kérdés? Természetesen átadnám neked a lakást. Rezsit, stb. úgyis te fizeted. Szüleid meddig akarnak várni, hogy önálló életet kezdj? 40 éves korodig? Ha ilyen lehetőségem volna, én biztos nem hezitálnék, hanem mondanám, hogy természetesen költözzetek be.
Ha a gyerek nevén van, akkor miért ne engedném beköltözni? Persze, hogy engedném, hát azért írattam a nevére, nem?
Hogy néz az ki, hogy a nevén van a lakás, beköltözne a párjával, a szülők meg elküldik máshova, hogy egy idegennek fizessen vagyonokat albérletre, miközben ott van egy lakás ami úgyis az övé lesz. Miért ne lakhatnának ott?
A pénz.... ha nekem nem a mindennapi megélhetésemet veszélyeztetné a kieső pénz, akkor nem kérnék semmit. Minek megsarcolni őket? Úgyis olyan kva nehéz egy fiatalnak lakáshoz jutni, én 35 vagyok és egyedülálló, és esélyem sincs ilyesmire, pedig minden álmom ennyi lenne, hogy egy kis lakásban nyugodtan élhessek.
Ha lenne gyerekem én biztos nem kérnék tőle pénzt, max akkor ha nem jutna kajára vagy meleg vízre hó végén. De akkor sem 50-60 ezret, hanem annyit amennyi szükséges.
Micsoda patkány emberek vannak. Bérleti díj a saját gyerekemtől... Egyetértek egy korábbi válaszolóval: el kell dönteni, hogy a lakás a gyereké vagy pedig a szülőké, és annak megfelelően hozzáállni.
Bár hozzáteszem, hogyha a gyerekemmel legalább mérsékelten normális a kapcsolatom, akkor nem tudnám elnézni, hogy a mai viszonyok között menjen albérletbe meg gyűjtögessen 10 évig egy lepukkant panelért, ha nekem meg van plusz lakásom...
+1
Természetesen ha még hitel van a házon, akkor azt át kéne vállalnia, de ez bizonyára nem okozna gondot, mert olcsóbb, mint az albérlet.
(18-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!