Megengednétek a gyereketeknek?
Minden évben 3 napot igazolhat a szülő.Ezt mi szinte sosem használtuk fel(csak felvételi előtt,hogy pihenjek egy kicsit).Szeretnék egy ilyen igazolást elhasználni.Leginkább holnap szeretnék otthon maradni.Rengeteg órám lesz és így is alig állok a lábamon(nemrég jöttem ki egy csúnya betegségből és még mindig nem vagyok 100%-os :D).Pénteken rövidített órák lesznek meg előadások,szóval nem is nagyon tanulnánk(és csak 3 órám lenne + az előadás az első 2 órában lenne).
Az előadást szeretném megnézni,mert az év eleji is nagyon jó volt,ezért nem szeretnék pénteken otthon maradni.
Ti megengednétek a gyereketeknek,hogy otthon maradjon ?
Tesóm pénteken fog otthon maradni,szóval gondoltam én is maradhatnék otthon egy napot,bár velem kicsit szigorúbbak(mert én vagyok a nagyobb...),szóval nem igazán tudom,hogy hogyan beszéljem meg ezt velük(kicsit szigorúak)
15L
Nekem nem engedtek meg mikor iskolas voltam. Kb 1-2 napot hianyoztam 1 evben ha beteg voltam.
Tesom viszont felkelt reggel es mondta h nem tanult de dolgozatot irnak meg a lecke sincs kesz es anyam igazolt neki 1 napot. :/
Amugy en nem engednem meg lehet h vmi olyanrol maradsz le amit kesobb nehez bepotolni
Én jó gyerek voltam, nem igazán lázadozta,segítettem,jól tanultam. De nem voltam "robot". Nagyon jó szüleim voltak. Mindig megengedték.
Az alapján amit leírtál megengedném :)
Nem. Pont az utolsó napot (legalábbis amikor rendes tanítás van) kell igazán kibírni. A felnőttek sem vesznek ki minden hónap végén 1 nap szabadságot csak úgy. Pedig nekik nincs téli szünet, sem tavasz, semmilyen. Mégis bírják.
3 nap nem sok és bármikor adódhat úgy, hogy TÉNYLEG szükség van arra az igazolt napra. Ez most nem ilyen helyzet.
Ráadásul hülyén is venné ki magát, hogy nem megy be a gyerek, de utána nap az ünnepségre igen... tök egyértelmű lenne mindenkinek, hogy csak lógott. Én ezt nem szeretném.
Azt szeretném, hogy igenis legyen annyi akaraterő a gyerekemben, hogy ne akarjon lógni, csak mert "úgyis mindjárt szünet" meg fáradt... Szeretném, ha igenis összekapná magát és büszkén és kitartóan végigcsinálná az utolsó napot, nem pedig előadja nekem itthon a hattyú halálát.
"Iskolásként mondom én lazán engedném utsó 2-3 napban semmit se csináltunk soha , mostani ofőnk meg mondta , hogy csütörtök , péntek nem kell be menyünk ő le igazolja ezt a két napot ( kemény 2-3 órára kellet volna be mennyünk ami nekünk vidékieknek nem mindig egyszerű tovább tart az ut kocsival mint amennyi ora meg lenne tartva azaz értelme nem lenne amiatt 60km-t utazni oda és 60-at vissza hogy bent legyek 2-3 órán amin csak ülünk a teremben"
Rajtad látszik is, hogy nem sűrűn jársz be az iskolába, csak ha éppen muszáj... "be menyünk"... Azért jó esetben a szülők nem szeretnék, hogy a gyerekük ilyen legyen. Már bocs.
"A felnőttek sem vesznek ki minden hónap végén 1 nap szabadságot csak úgy."
ÉVENTE 3 napról van szó. Ne dramatizáld túl.
a 24 hozzászólásából nekem akaatlanul is az jön le, hogy irigy vagy arra a 3 napra :D Egy iskolás gyereket ne hasonlítsunk már egy dolgozó felnőtthöz
Persze, hogy megengedném. Így mondd el a szüleidnek is, biztos megértik. :)
Az én szüleim is megengedték világ életemben, tudták, hogy nem lógok folyton, évente egyszer-kétszer meg kifejezetten jólesett az az egy plusz nap pihi. Sosem fogom megérteni azokat, akik nem akarják engedni, ha rendes lesz a gyerekem, én is biztosan támogatom majd ebben. :) bár tény, én már nem ebben az országban tervezek családot alapítani, külföldön biztosan másképp van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!