Ha megtehetnéd, vennél lakást a 26 éves, diplomás és tisztességesen dolgozó gyermekednek? A férjemmel ezen gondolkozunk, hogy vegyünk-e, nem baj-e, ha nem ő dolgozik meg érte?
A fiam 26 éves, házas ember. Mindketten tisztességesen dolgoznak a feleségével, jelenleg albérletben laknak. A mai világban nagyon nehéz összegyűjteni egy lakásra valót, hitelbe egyelőre nem mernek még belemenni, nemrég fejezték be a tanulást. Pár hónapja meghalt a nővérem, és én örököltem utána. Az örökség feléből tudnánk venni a fiaméknak egy kis panel lakást Budapesten, a másik felét félretennénk magunknak nyugdíjra. Ezen gondolkozunk a férjemmel, hogy megtegyük-e. Nekik még nem szóltunk róla. Szeretnénk nekik segíteni, tisztességesen dolgoznak, diplomásak pár év múlva elvileg jön a baba is, ha minden igaz. Nem "kényeztetnénk el" ezzel? Ők még nem tudnánk venni, mi viszont most tudnánk segíteni. Én annak idején nem kaptam lakást, de nekem nem is tudnak volna segíteni ebben, meg akkoriban nem is volt szerintem ennyire nehéz mint ma.
Ti mit tennétek a helyemben?
30#
28 vok, tudod, hány 40 feletti kolléganőtől hallom a férjet párnak hívni? Mert még a huszon-harmincasok ok, de bőven 40 felett? És tudom, hogy nem élettárs, meg x. férj. (eltértünk a tárgytól)
"Mert még a huszon-harmincasok ok, de bőven 40 felett?"
Miért? Mégis minek hívja?
Én akkor is vennék,ha nem lenne ilyen sok pozitívum,ami mellette szól.
Egy saját lakás mindenkinek jól jön.
Minél szerencsétlenebb valaki,annál jobban.
"Nem ő dolgozik meg érte"-És akkor mi van?Attól jobb lesz az élete,hogy 20 évet fog dolgozni egy koszlott garzonért?
Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk.
Igen, vennenk.
Veszunk is.
Ki tudja meddig-, mire eleg a penz a mai emelkedo ingatlanarak mellett.
Az atlagfizetes a megelhetesre eleg, latvanyosan felretenni nehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!