Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha kiderülne a...

Mit tennél, ha kiderülne a gyereked biológiailag nem a te gyereked, pl. a születéskor elcserélték a kórházban?

Figyelt kérdés
2017. dec. 15. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyámék azt mesélték, hogy gyerekként majdnem össze lettem cserélve a kórházban.

Amúgy fogalmam sincs.

Elsőre biztosan sokkot kapnék. Másodjára meg ellenállhatatlan vágyat éreznék, hogy megtudjam mi lett a "valódi" gyerekemmel. Meg az sem mindegy hogy 2 hónap után derül ki, vagy mikor már felnőtt.

A bajom az, hogy én tipikusan önemésztő, önpusztító ember vagyok, mindig mardos a lelkiismeretem ha kell ha nem. Ha például a vér szerinti gyerekem szegény családban, nélkülözve nőne fel akkor azért emészteném magam. Másrészt meg azért hogy a nevelt gyerekemnek milyen sorsa lett volna ha nem velem van.

Ha meg jobb körülmények között, akkor szintén azért, hogy mennyivel szerencsésebb az a gyerek akinek jobb családja, jobb lehetőségei voltak.

Vagy ha tehetném akkor magamhoz venném mindkettőt ha tudom hogy a szülei nem jó emberek.

Nehéz kérdés.

2017. dec. 15. 19:20
 12/14 anonim ***** válasza:
92%

10#

Kisebb városokban voltak erre külön intézmények.

2017. dec. 15. 21:04
 13/14 anonim ***** válasza:
90%
Most eszembe jutott az a film, amiben egy értelmiségi család gyerekét egy sorozatgyilkos házaspáréval cserélték össze. A nyáron láttam, de a címét már elfelejtettem. Ők mikor megtudták, örökbe fogadták a vér szerinti gyereküket és mindkettőt nevelték.
2017. dec. 15. 22:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Pl. Szülőotthonokban, vagy a saját otthonában szült az ember lánya. Nem bp-ből áll a világ. Az alföldi tanyavilágot tudom, hogy nehéz kivülállóként elképzelni, főleg abban az időben, de nekem édesanyám (70-es évek) még a közeli kisváros szülőotthonában született. Mamám télen, mezítláb vitte haza a karjában szakadó hóban. És voltak ennél cifrább sztorik is akkoriban.
2017. dec. 16. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!