Veletek meddig mászkáltak be a szüleitek az orvoshoz?
Nem elég, hogy bejönnek, hanem ott még előadják a marhaságaikat is... Az ész megáll. Meg beszólnak, hogy nem kell ám neki igazolás, megy matek dogát írni.
18 éves vagyok. Tavalyig még bejárkált apám!! velem az orvoshoz. Hiába kértem, hogy maradjon kint. Mert kiskorú vagyok, ő dönt, ő felel az egészségemért, majd megmondja mi bajom. Az apám. de nem óhajtok melltartó nélkül előtte lenni az orvosnál stb.
Anyám meg a fogorvoshoz járkál be még mindig, el se férnek bent,de bejön. Mert azt hiszik indokolatlanul járok oda.
Most meg képzeljétek el, apám vissza ment a házidokimhoz, hogy rosszul írta meg az igazolást, mert nem az van rajta, hogy fekvőbeteg voltam XD Mintha érdekelne bárkit is. Én közöltem, hogy ezért nem ülök a sok beteg között, jó úgy. Fogta magát és lement a papírral.
Hogy állítsam le erről őket?
Én kb felsős koromtól egyedül jártam dokihoz.
Ha úgy alakult, hogy elvittek, akkor sem jöttek be velem, szerintem voltam elég értelmes ahhoz, hogy elmondjam bent mi a problémám és megjegyezzem amit az orvos mond. Más dolog miatt nem értem miért kéne bent lennie a szülőnek is?
Egyébként a dokik, akikhez én járok ki is parancsolják a hozzátartozókat a rendelőből, csak a páciens maradhat bent. (kivéve idős betegeknél, akiknél jó ha ott van egy kísérő is, aki jobban képben van).
De a szülőket mindig kiparancsolja a dokim, a gyerek sem meri úgy elmondani a problémáit, ha a szülő ott van.
Pl nőgyógyászaton is tapasztaltam ezt, anyuka ragaszkodott hozzá, hogy ő is bent legyen.. A doki meg szépen kitessékelte.
Szerintem jól teszi, őszintébben el tudja mondani a gyerek a gondjait, ha nem áll ott a szülő mellette.
Én 18 éves koráig bementem vele, szakorvoshoz is, körzetihez is, magánrendelőbe is (de a lányomat ez nem is zavarta).
20 évesen átesett egy súlyos mononukleózison, (illetve hát ugye a tünetek, magas láz hetekig), na a Lászlóba utalták járóbeteg rendelésre, ott be akartam vele menni (ő is kérte), de a gyökér doki engem kidobott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!