Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Veletek meddig mászkáltak be...

Veletek meddig mászkáltak be a szüleitek az orvoshoz?

Figyelt kérdés

Nem elég, hogy bejönnek, hanem ott még előadják a marhaságaikat is... Az ész megáll. Meg beszólnak, hogy nem kell ám neki igazolás, megy matek dogát írni.

18 éves vagyok. Tavalyig még bejárkált apám!! velem az orvoshoz. Hiába kértem, hogy maradjon kint. Mert kiskorú vagyok, ő dönt, ő felel az egészségemért, majd megmondja mi bajom. Az apám. de nem óhajtok melltartó nélkül előtte lenni az orvosnál stb.

Anyám meg a fogorvoshoz járkál be még mindig, el se férnek bent,de bejön. Mert azt hiszik indokolatlanul járok oda.

Most meg képzeljétek el, apám vissza ment a házidokimhoz, hogy rosszul írta meg az igazolást, mert nem az van rajta, hogy fekvőbeteg voltam XD Mintha érdekelne bárkit is. Én közöltem, hogy ezért nem ülök a sok beteg között, jó úgy. Fogta magát és lement a papírral.

Hogy állítsam le erről őket?

2017. dec. 12. 16:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
En 16 evesen meg mindig szeretem ha eljon velem anya. Nagy ritkan jarok orvoshoz, de akkor tenyleg nagyon beteg vagyok. Es hat nem szeretek lazasan majdnem meghallva egyedul jarkalni vervetelre, szemeszetre stb. Persze legtobbszor egyedul megyek, mert anya dolgozik. De azert szeretem ha ott van. Bar a te szuleid nagyon tulzasba viszik, ha en anyaval megyek akkor is en beszelek. O csak elkiser.
2017. dec. 12. 18:41
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is 18 éves vagyok, de engem mindig el szokott kísérni valamelyik szülőm a háziorvoshoz, fogorvoshoz, viszont nem szólnak bele. A háziorvosomat ismerik és jóban vannak, ha valamelyikük velem jön, akkor gyorsabban (akár soron kívül) behívnak, megkérdezik mit írjanak az igazolásra, tök aranyosak, kedvesek stb., ha meg egyedül megyek, akkor tök bunkók meg lekezelőek... Bár mondjuk apukám nem szokott bejönni velem (anyukám igen), hanem csak megvár a váróban,de valahogyan akkor is tudnak viselkedni. Fogorvoshoz is mindig elkísérnek, de ott csak kint várnak meg. A mostani fogorvosom normális, de a körzeti, akihez korábban jártam, egy bunkó paraszt volt...nála ugyanezt tapasztaltam, hogy ha ott volt velem az apám, akkor tudott normálisan beszélni, normálisan megcsinált mindent, ha nem akkor pedig beszólogatott, csak azért se adott érzéstelenítőt stb., úgyhogy őt ott is hagytam elég gyorsan. Ha pedig valami sürgős dologról van szó, akkor szoktam szólni egy rokonomnak, aki az egészségügyben dolgozik és ez nagy segítség mert sok mindent el tud intézni nekem és ha elkísér, akkor annak is megvan a maga előnye, előbb kapok időpontot, gyorsan behívnak, nem néznek hülyének stb. Ugyanakkor ha így viselkednének, mint a tieid és mindenbe beleszólnának, akkor tuti, hogy egyedül mennék vagy legalábbis nem engedném be őket a rendelőbe. Azért ez már túlzás... Szerintem se jelentsd be, hogy mikor mész, hanem szimplán menj el egyedül.
2017. dec. 12. 18:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
már nem emlékszem pontosan, de kb. 14 től biztos nem jártak be velem.
2017. dec. 12. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:
90%

Én kb felsős koromtól egyedül jártam dokihoz.

Ha úgy alakult, hogy elvittek, akkor sem jöttek be velem, szerintem voltam elég értelmes ahhoz, hogy elmondjam bent mi a problémám és megjegyezzem amit az orvos mond. Más dolog miatt nem értem miért kéne bent lennie a szülőnek is?

Egyébként a dokik, akikhez én járok ki is parancsolják a hozzátartozókat a rendelőből, csak a páciens maradhat bent. (kivéve idős betegeknél, akiknél jó ha ott van egy kísérő is, aki jobban képben van).

De a szülőket mindig kiparancsolja a dokim, a gyerek sem meri úgy elmondani a problémáit, ha a szülő ott van.

Pl nőgyógyászaton is tapasztaltam ezt, anyuka ragaszkodott hozzá, hogy ő is bent legyen.. A doki meg szépen kitessékelte.

Szerintem jól teszi, őszintébben el tudja mondani a gyerek a gondjait, ha nem áll ott a szülő mellette.

2017. dec. 13. 10:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
18 vagyok. Háziorvoshoz már ezer éve nem jár be velem anya, de a fogorvoshoz a mai napig kérem, hogy jöjjön be velem. :D Örülök, hogy miközben szenvedek a székbe, ls ha odapillantok rá, akkor mosolyog és biztat :D
2017. dec. 13. 12:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Én 18 éves koráig bementem vele, szakorvoshoz is, körzetihez is, magánrendelőbe is (de a lányomat ez nem is zavarta).

20 évesen átesett egy súlyos mononukleózison, (illetve hát ugye a tünetek, magas láz hetekig), na a Lászlóba utalták járóbeteg rendelésre, ott be akartam vele menni (ő is kérte), de a gyökér doki engem kidobott.

2017. dec. 24. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!