Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 éves lányom miért lehet...

19 éves lányom miért lehet ilyen velem?

Figyelt kérdés
47 éves 9 éve elvált nő vagyok. Válásom után sokat dolgoztam,lányom sokat volt egyedül. Nem tudom hogy ezért vagy másért de borzasztóan viselkedik velem elég gyakran. Vitatkozik,rámszól, ritka amikor közlékeny. Nem hajlandó kint lenni a konyhában ha én ott vagyok. Ez a legrosszabb, már régen nem is ettünk együtt. Veszekszik velem ha a konyhában vagyok amikor ő szeretne. Ezért hétvégén a főzès is stresszes. Válogat is sajnos. Az iskolában átlagos, diákmunkára jár. Okos lány, mindezek ellenére jó fej, bár kimutatja ha valami nem tetszik neki. Csak velem ne viselkedne igy. Kérdésem kinek milyen tapasztalata van egy 19 èves lány viselkedésével kapcsolatban?Illetve várható még javulás kettőnk kapcsolatában?
2017. dec. 11. 18:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Na, hát erről van szó. Te jól döntöttél, hogy nem maradtál egy alkoholista mellett, aki 10 éve látványosan tojik rátok, főleg a gyerekére.

A lányod pedig meg sem hallgat, csak hisztériázik és követelőzik. Orvoshoz sem hajlandó menni, úgy beszél veled, mint egy utolsó szeméttel.

Valószínűleg az apja értelmi képességeit örökölte, nagy eséllyel rákap ő is a piára nemsokára.

Én a helyedben nem hagynám magam, ha ennyire nem bír, akkor lehet menni és eltartani magát, hajrá.

2017. dec. 11. 19:12
 12/18 anonim ***** válasza:
3%

7-es vagyok, kösz a 0-át, idióták!

Akkor találd ki egyedül, nem tapasztalatból beszélek, akit 10 éve kb. leszar az apja.

2017. dec. 11. 19:14
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem küldhetem sehova még legalább 2 évig tanulnia kell szakmát. Még csak most fog érettségizni.
2017. dec. 11. 19:14
 14/18 A kérdező kommentje:
Az apja szereti őt csak szintén sokat dolgozik és ritkán ért rá. Nem ivott mindig, csak én azt sem bírtam mert utálom az alkoholt.
2017. dec. 11. 19:17
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Küldheted, állj a sarkadra. Nem kötelező nappalin érettségizni, sőt egyáltalán érettségizni se kötelező. Ülj le vele, lehetőleg nyugodtan, mondd el neki a te oldaladról a történetet, mondd el, hogy megérted az indulatait, de békében szeretnél vele élni, a konyhahasználatot előre be lehet osztani. Ismét felvetheted neki a pszichológus vagy mediátor segítségét, ha ő is rendezni akarja a kapcsolatot. Ha viszont egyáltalán nem együttműködő, nem hajlandó meg se hallgatni, akkor minden lelkiismeretfurdalás nélkül közölheted vele, hogy nagykorú, mehet, ahova akar, mert te ezt a stílust nem tűröd.
2017. dec. 11. 19:42
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Kerdezd me tole, hogy szeretne karacsonyozni. Ajanld fel neki, hogy meghivod az apjat is hozzatok. Hatha ez hat ra, es javit a kapcsolatotokon. Ha netan kulon szeretne toled tolteni, akkor mondd el neki, hogy szeretned, ha egyutt is lennetek, egyutt foznetek, elvegre a szereted unnepe kozeleg, itt az ideje a megbocsatasnak.
2017. dec. 11. 21:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem küldheted el!

Nem vagy köteles ilyen bánásmódot elviselni a saját otthonodban!

Én ultimátumot adnék neki, hogy vagy elkezd rendesen viselkedni vagy kolis lesz (akár sulit vált miatta, hogy kolis lehessen) vagy elköltözik (akár egy koliba külsősként). Anyagilag támogatnám, addig a 2 évig, amíg megszerzi azt a szakmát, de nem lennék hajlandó vele élni, ha nem változtat a hozzáállásán!

2017. dec. 12. 07:58
 18/18 anonim ***** válasza:
nem vagyok annak a híve, hogy ki kell dobni a gyereket otthonról, de ha már kiutál a saját lakásodból, akkor lehet tényleg, hogy a koli lenne a legjobb megoldás.
2017. dec. 12. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!