Ti hogy fogadnátok?

Figyelt kérdés

Egyetemi gondban vagyok. 4 éve édesanyám unszolására elkezdtem egy szakot, mert nem vettek fel a kijelölt képzésre. Nagyon nem szerettem, ezért első félévben ott hagytam, dolgoztam, készültem érettségire megint, felvettek egy másik szakra. Ezt szeretem, jövő nyáron végzek. Ez nappali képzés.

De több lábon akartam állni, így felvételiztem egy levelező szakra is, amit végzek közben, és érdekelni érdekel, de mióta felvételiztem, sokat változott az életem. Lakást vennék, eljegyeztek, más terveim vannak. Már nehezemre esik éveket tanulni egyetemen, és nem tudom elképzelni, hogy abban dolgozzak. Mindenki arra számít azonban, hogy abban fogok.

Kinéztem egy tanfolyamot most, amiben támogat édesanyám. Kamaszkorom óta érdekel az a szakma, így valószínűleg el fogom végezni szeptemberben. Abban el tudom magam képzelni.

A tervem az, hogy nyáron lediplomázom, de már tavasztól dolgoznék, főállásban és közben heti két napot járnék a szakmai képzesre ősztől. Nem akarom folytatni a másik egyetemet. Lelkes voltam vele anno, de változtam, sajnos nehezen találtam meg a helyem.

Titeket ez hogy érintene? Felnőtt vagyok, tudom, nem kell senki engedélye, de szeretem, ha nincs harag édesanyám és köztem. :-) továbbá nem akarok rosszul dönteni sem.

2017. dec. 3. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Ha magadnak finanszíroztad nem szólnék, ha a szüleid tartottak el közben akkor kiakadnék.
2017. dec. 3. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Osztom az 1. válaszát. Ha a szüleid fizették, én baromi pipa lennék. Amúgy meg már felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz, úgy döntesz, ahogy akarsz. Ha nem érdekel, ne csináld inkább.
2017. dec. 3. 14:34
 3/7 A kérdező kommentje:

A nappalis az államilag támogatott. A levelezős felét anyám fizette, a felét én. Természetesen a kezébe adnám a pénzt, amit beleadott eddig, ez nem kérdés.

De ha csak pénz szempontból nézem, akkor ha maradnék és nem dolgoznék benne, akkor többet dobnánk ki az ablakon.

2017. dec. 3. 14:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor semmi probléma, lesz 1 diplomád meg majd még egy szakmád. A saját idődet "pazaroltad" végül is, de nem pucér fenékkel állsz ott a felnőtt élet kapujában.

A tanfolyamot feltételezem már magadnak finanszíroznád ezek után.

2017. dec. 3. 16:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Természetesen. Nyáron is dolgoztam végig, már megvan a tanfolyamra a pénz.

Csak nem akarok csalódást, veszekedést...

2017. dec. 3. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy tudod, mit szeretnél csinálni. Ha megvan rá a pénz, akkor ne foglalkozz vele, ki mit mond, végezd el, és dolgozz.
2017. dec. 3. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy mi a szakma, ha te lennél a húszezredik körmös, fodrász vagy kozmetikus, akkor nem támogatnálak.
2017. dec. 3. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!