Nem tudom eldonteni hogy az meg a normalis kategoriaba sorolhato-e ahogy az anyam beszel velem. Szerintetek? (Tobbi lent)
Sok lelki beteg embernek nincsen betegségtudata. Egyszerűen nem hiszik el, nem ismerik be. Ha már belátják, és fel is vállalják mások előtt, netán segítséget is képesek kérni, akkor az már a fél gyógyulás.
Én egy két ilyen balhéról hangfelvételt készítenék, és tényleg elmennék pszichológushoz, vagy ilyesmi helyre, és segítséget kérnék.
Amit tesz az meg már kimeríti a verbális bántalmazás fogalmát, ami nem nevelési célzatú szadizmus szerintem. Szóval teljesen indokolt a bizonyítékgyűjtés és segítségkérés.
Hány éves is vagy?
Másik taktika:
Sírás helyett, valami váratlan dolgot tennél, Pl. rákérdeznél, hogy őt is bántották a szülei? Vele is így beszéltek, mert akkor meg tudod érteni, de szerinte jót tett az neki?
Meg kérdésekkel rávezetni, hogy szerinte milyen az ideális szülő.
Ki a felelős azért, hogy te megszülettél?
Kire dühös tulajdonképpen?
Milyen szülőnek és embernek tartja magát?
De végig tartsad meg a nyugalmadat. Amikor veszekszik veled, akkor nem rád haragszik, hanem magával van problémája, csak azzal nem tud szembesülni, így rád pakolja. Ez mondjuk beteges és tisztességtelen veled szemben.
Harmadik lehetőség: az ő indulatát hárítod: Miért szült, ha nem akart?!
Meg hasonlók.
Nekem is írhatsz privátban.
C.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!