Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 évesen miért baj, ha...

20 évesen miért baj, ha barátom lenne, vagy néha buliznék?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tudtam elmenni Pestre egyetemre. Nem tudom megérteni.

A barátnőm már együtt él a barátjával.

Sehova nem engednek, még Pestre se, nem is jártam ott.

Minden álmom, hogy végzek és elhúzok külföldre dolgozni.

A nagymamám ennyi idősen már férjnél volt. Elég idősek és konzervatívak a szüleim.

2017. nov. 29. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Költözz el! Nagyon ciki, ha 20 éves, felnőtt nőként csak a szüleid engedélyével mehetsz szórakozni.
2017. nov. 29. 18:35
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

A lázadást kamasz korban kellett volna elintézni. Most abban a helyzetben vagy, hogy a szüleid nem tudják elfogadni hogy felnőttél.

Nyilván az lesz hogy amint lehet elhúzol otthonról de könyörgöm ne csináld azt hogy az első fiúnak aki szembejön szétteszed a lábad, meg ilyesmi...

2017. nov. 29. 18:40
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Én sajnos ismerek olyat, akinek még 25 évesen is mindent meg akartak mondani a szülei, csak engedéllyel járhatott el meg ilyenek. Ez azt mutatja, hogy a szülő a saját életével elégedetlen, és azt gondolja, attól lesz valaki, hogy a gyereke életét éli, a gyereke életén akarja kompenzálni a saját magáéban vélt és nem tudatosított hiányosságokat. Nem biztos, hogy nálad is ez a helyzet, lehet, hogy csak féltenek. Egyébként arra gondoltál, hogy valamiféle diákmunkát/munkát vállalj? Lehet, ha a szüleid látják rajtad, hogy felelősséget vállalsz valamiért, akkor megnyugodnak és jobban elengednek.
2017. nov. 29. 18:55
 4/5 Feelgood35 ***** válasza:
100%

Én ilyen kérdéseknél mindig csak arra tudok gondolni, hogy irigyek a szülők - nagyszülők, hogy csemetéjük fiatal és szép és egyszer csak rákap az ÉLET ízére... NE halgass rájuk, tedd úgy ahogy a józan ész és a szíved diktálja...

Nem kell rögtön külföldre menni... elöbb szerezz tapasztalatot itthon :) A szülőkkel meg tudatosítsd hogy vagy partnerek lesznek abban, hogy te Pestre járj, vagy (ha ezt szeretnék) akár hosszabb időre is megromolhat a viszonyuk veled. (sajnos lehet másból nem fognak érteni). Ha normálisak ugyis megbékélnek a helyzettel és támogatni fognak. Ne halogasd a döntésed.

2017. nov. 30. 07:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Most mit csinálsz? Egyetemista vagy?

Nem Budapest a világ közepe, jelentkezhettél volna más helyekre is, amik messze vannak a lakhelyedtől. Én legalábbis a helyedben biztos, hogy ezt tettem volna. Nem tudsz átjelentkezni máshová?

2017. dec. 1. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!