11 éve élek együtt a feleségemmel 2 közös és egy a feleségem előző kapcsolatából származó gyerekkel. Ő mist 16 éves leányzó . Az apja eddig nem igen foglalkozott vele nem szállt be semmiféle közös költségbe (iskola ruhák stb)?
Történt a hétvégén hogy , kinnt volt náluk a lány és úgy jött haza, hogy máris költözik ki az apjához, mert mi nagyon rosszul bánunk vele, nem kap tőlünk semmit . Igaz októberben csak egy laptopot + 3 pár cipőt kapott. Az apja mostani házasságából van 2 gyerek és mint utána érdeklődtem arra megy ki az egész hogy felvehessenek valami hitelt , és ebből jelentős összeget ígért a lánynak, hogy hagyjon itt minket. Ilyenkor mi a teendő?
Amikor megállapították az általa fizetendő gyerektartást , megbeszélte a főnökével hogy csak 4 órára jelentse be , minél kevesebbet kelljen fizetnie . A tanyájuktól 200 méterre fúrtak az olajosok. Naponta fejenként 5000 forintot kaptak. A lányát is aljas módon oda jelentette be papíron. Abból sem kapott a lány semmit.
Akárhogy is fog végződni, biztos, hogy a gyerektartás fizetése kevesebbe fog kerülni, mint az ilyen lány eltartása.
Menjen az apjához, ti meg tartsatok egy jó bulit, hogy megszabadultatok tőle!
Milyen közös költségek?
Ha a feleségednek volt egy hitele, amit a házasságotok előtt kötött és nem fizeti, azért is egyedül ő felel, a te fizetésedből nem fogják vonni.
A hozott gyerek nevelésébe is beleszállhatsz, de nem vagy köteles! Arra ott van az anyja és az apja!
1. A gyerek csak akkor költözhet oda, ha a bíróság megváltoztatja a gyerekelheyezést, de ehhez az apának kell pert indítania.
2. Amíg nincs újyabb határozat, addig a régi van érvényben, és ha a lány oda menne is, attól még az apa köteles gyerektartást fizetni utána.
3. Ha netán - habár szerintem kizárt -, megváltoztatják, akkortól kezdve lennél te közeles gyerektartást fizetni, de itt csak a te nettó jövedelmed számít.
4. Viszont gyerektartást csak 18 éves korig kell fizetni, utána nem.
Miért a Kérdező nettó jövedelme számít?
Nem az ő gyereke!
... és nem csak 18 éves korig kell fizetni, hanem míg a nappali tanulmányait megszakítás nélkül végzi, csak ekkor már rokontartásnak nevezik.
Fura szerzetnek érzem magam. Itt mindenki pereskedne, meg a másik torkának ugrana. Én is voltam tini lány, nem is olyan nagyon régen. Volt időszakom, amikor bárhova elköltöztem volna, csak ne a szüleimmel éljek. Volt e rá okom? Akkor biztosan, de ma már abszolút nem rémlik mi, vagyis komoly probléma lehetett...
Aztán fősulin elmentem kollégiumba, majd amikor dolgozni kezdtem albérletbe (200 km-re a szüleimtől) és ma már visszasírom azokat az időket, amikor még nap mint nap együtt lehettünk, láthattuk egymást. Iszonyat jó a kapcsolatunk azóta is, szeretjük egymást, ami valószínű nem így lenne, ha akkor a szüleim azt mondják menjek isten hírével és vissza se nézzek...
Unokahúgom a nagymamámhoz bútorozott két hónapra 16 évesen, mert őt otthon nem érti meg senki.
Szerintem a legtöbb tini lány életében eljön ez a pillanat, dackorszak, amikor már csak azért sem úgy lesz, ahogy "ők" akarják. Ha menni akar, szeretettel kell elengedni és vissza fog menni, hidd el.
Addig pedig fizessétek azt a 12 ezret utána, amit apuka addig nektek adott.
Peren kívül is visszaáll a rend azt gondolom elég gyorsan.
Ha felnő és tudatosul benne, hogy miért kellett hirtelen az apjáéknak (pénz), hidd el, hogy a bele fog kifordulni és míg tőlük ismét elfordul, a ti nyakatokba fog borulni, hogy igazatok volt. Ennyi. Egyszerű a tini lélek, csak nehéz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!