Hogy kezeljem azt, hogy a szülő nem túl intelligens, és ebből kifolyóan különböző viták alakulnak ki?
Kicsit nyersnek tűnhet a cím, de mindjárt részletezem. (Hosszú lesz a felvetés, előre is bocsi)
Anyámmal a nap folyamán nem találkoztam, csak vacsora körül.
(Fizikai munkát egyikünk sem végez igazán)
Vacsoránál elmondtam neki az én napomat, ami az alábbi volt:
Felkeltem 8-kor, 1 órára rá (9-kor) ettem egy nagyobb (kb. 11 centi átmérőjűt) teljeskiörlésű magvas zsemlét, egy nagy rántott hússal, végig rajta sajttal és salátával.
Rá 1 órára (10:00) ittam 1 pohár tejet kávé formájában. Reggeli után 3,5 órával (12:30) ettem egy nagy tál rakott kelkáposztát (árpa alapú, búzacsírával megspékelve, így jó sok fehérje és lassan felszívódó szénhidrát volt benne).
Uzsonnám volt sajna, max valaki kisebb nass, sajnos elfoglalt voltam.
És aztán jött a vacsora 18:10 körül.
Szerintem az én étrendemben egy normális uzsonna hiánya volt az egyetlen probléma.
Így napi 3 étkezést lehet betudni nekem.
Ezzel szemben anyám:
4:30-kor felkelt.
6:00-kor evett egy üres, félig teljeskiörlésű zsemlét, és egy pohár automatás kávét (amelyiket teletolják cukorral)
9:00-kor evett egy szelet házi pizzát.
12:00 körül evett egy boltban kapható zabkását
16:00 körül evett egy normális másodikat (hal, meg valami köret, de ez igazán lényegtelen)
18:10-kor azt mondta nem eszik semmit ma már mert 4-kor jól lakott, és azóta szotyit is evett, meg csokit is.
Ő így 4-szer evett.
Na és most hogy megvolt a felvezetés:
Anyám szerint én egészségtelenül étkezek, és honnan vettem azt, hogy jó ennyit enni, ezzel szemben az ő étrendje mennyivel egészségesebb.
Ezután mondtam, hogy ne mondjon már ilyeneket, mikor én minden étkezésben minden tápanyagból vittem be, változatosan étkeztem, még ha igen, kicsit keveset is, kellett volna az az uzsonna.
Ő pedig 4:30-tól egészen kilencig egy pohár kávét és egy üres kiflit evett. Szóval a reggelit 1,5 óráig tolta, csak azért, hogy aztán cukorral és egyéb szénhidráttal "megjutalmazza" a testét, semmi zsír, semmi fehérje. Aztán 3 órán keresztül volt ennyivel, mikor evett egy kicsit több mindent tartalmazó pizzaszeletet, majd 3 órára rá egy igen szerény ebédet. Tovább ezt nem is folytatom.
És bármennyire is próbáltam ész érvekkel hatni, mint pl. azokkal, amiket most is felsoroltam, hogy azért ne nevezze már reggelinek az ő "reggelijét", ő kb. csak azt hajkurászta, hogy az övé egészségesebb volt, mert nem csak 3-szor evett, hanem 4-szer, így jobban beosztotta, mindenhol azt olvassa, hogy többször kell enni, stb.
És hiába mondtam neki, hogy rendben, igen az jó, ha többször eszel keveset, és ja, egy uzsonna kellett volna nekem, de azért nehogy azt gondolja hogy az ő étrendje egészségesebb az enyémnél, csak azért, mert hogy ő egyel több alkalommal evett a nap folyamán.
És ez csak egy példa volt, és elég gyakran szoktak vitáink lenni, amit barátaimmal, testvéremmel teljesen normálisan, ésszerűen meg tudunk tárgyalni, de nála ... nem lehet érvekkel hatni ... és hát nem is tudom, hogy hogy mondjam, szóval nem igazán tud fejlődni. Szóval folyamatosan szajkózza a saját igazát, és bárki bárhányszor mondja neki, hogy ez nem így van, olvass utána, nem igazán jegyzi meg, még ha azt is mondja, hogy "rendben, megértettem". Később megint azt mondja, hogy neki van igaza.
Szóval szerintetek mit csináljak? Most is 45 percet eltöltöttem azzal, hogy kb. azt taglaljam neki, hogy az egészséges étrend nem csak attól lesz egészséges, hogy sokszor eszel, és ne oktasson már ki ilyen étrenddel, ő pedig mindig azt mondta erre, hogy "de mindenhol azt hallom, hogy a sokszor evés az egészséges, te pedig 3-szor ettél, én pedig négyszer"
rántott húst reggelire, hát, gratulálok.
Az is érdekel, milyen a pohár tej, kávé formájában... Jobb helyen azt tejeskávének hívják, nm tejnek.
BEteg vagy.
Nem tartom nyilván, csak simán megkérdezte, hogy mit ettem ma, én pedig elmondtam neki, hogy nagyjából mikor mit ettem, mert még jó a memóriám :D
Azért mondtam, hogy tejet ittam kávé formájában, mert maga kávé nem sok tápanyagot tartalmaz, inkább csaj a tejnek van említhető fontossága.
Wtf, most olvastam, hogy szerinted nyilvántartom azt, hogy mikor mit evett az anyám xddd
Csak simán megkérdeztem, hogy "és te mit ettél ma?"
Az időpontok közel sem pontosak, csak mérvadás miatt írtam.
Ez most halál komoly, hogy ti ezt ilyen részletesen megbeszélitek és kielemzitek? Nem vagytok komplettek! LOL
Egyébként meg te sem lehetsz túl intelligens (ha már anyád leszólod), mert te meg egy ilyen piti dolgon rugózol, hogy képes vagy egy teljes kisregényt leírni...
Eddig türelmes voltam, és ha ilyet mondott, akkor legyintettem rá, de már hetek óta ezt csinálja, 2-3 naponta ismételgeti, hogy nem eszek eleget, stb, de én fact checkeltem az étrendemet és ha az idő engedi, akkor teljesen normálisan étkezek, csak néha nem jut időm, és akkor kimarad egy étkezés.
Aztán most lett teli a pohár, és gondoltam megbeszélem vele, hátha nem fog többé ilyennel zargatni. De ahogy leírtam az lett a vége, hogy 4. elmagyarázás (45p) után értette meg, hogy igen, lehet hogy először a "saját portája" körül kéne rendet raknia először.
És a kérdésem arra irányult, hogy hogyan kerüljem el ezeket a vitákat?
Többektől is hallottam, köztük a bátyámtól, barátomtól, hogy vele tényleg nem igazán lehet megvitatni valamit, mert eléggé értetlen, és nem érti meg, hogy az emberek nem szeretik, ha ugyanazt szajkózza. A bátyám úgy védekezett ez ellen, hogy nem osztja meg az olyan vele történt dolgokat, amiknél baj lenne, ha beleszólna. Például a párkapcsolatáról elég felületesen beszél az anyánkkal, pont ezért.
De én meg szeretnék jó viszonyt ápolni anyámmal, szeretnék megbeszélni vele minél több dolgot, ha már egy család vagyunk.
hogyan kerüljem el ezeket a vitákat?
Mondjuk úgy, hogy nem osztod az észt 40-45 percig, hm, mit szólsz? itt is szóf.sásod van, képzelem, mit művelsz vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!