Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim nem adják vissza a pénzemet?

Figyelt kérdés
Tavaly a diákmelóból összegyűjtött pénzemet(kb 120000ft-ot) kölcsönkérték decemberben a karácsonyi ajándékok vásárlása miatt,és megígérték hogy januárban kamatozva visszakapom.Ennek ellenére még a januári fizumat is kölcsönkérték.Azóta minden hónapban kölcsönkértek,születésnapomra például nem is kaptam semmit mert hát "úgy is tartoznak".Már majdnem 280000ft-al tartoznak,és amikor megkérdezem hogy mikor óhajtják visszaadni,annyit mondanak,hogy most nem tudják,mert nincs pénzük,majd valamikor visszaadják.Már rohadtul elegem van.Tudom hogy nincsenek tele,de azért másra volt pénz..

2017. nov. 16. 19:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

Na, azert nehogymar a kerdezo legyen a hibas, h szeretne visszakapni a penzet. Ha diakmunkazik, akkor vmire gondolom sporol, de itt gykn mindenki onellato volt 10 eves koraban, tinedzser eveik vegere pedig minden forintot kamatostul megadtak a szuleiknek, amit azok pelenkara meg tankonyvre koltottek....

Kerdezo, ezt a penzt mar nem latod viszont, csak azt nem ertem h minek adtal nekik ujra es ujra?....

2017. nov. 16. 19:31
 12/21 anonim ***** válasza:
10%

Utolsó!

Te talán nem adnál a szuleidnek? Otthon él, eltartjak. Persze, nyilván jössz most a nem ő akart megszuletni dumával. Nem, nyilván nem ő akart megszuletni. De nyilván nem kenyéren és vízen tartják egy alaktalan lyukban és szerencsétlennek jut minimum egy internetre alkalmas eszköze, ahhoz internet elofozetes, stb. Kicsit mókás jönne ki a "Pisti, adj már x összeget" keresre a nem, mint válasz, arra pedig az "oké, akkor ugrott a net, a telefon, a számítógép, stb."

2017. nov. 16. 19:35
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Akik szerint a kérdezőnek 17 évesen bele kellene szállnia a kiadásokba: Ismertek olyat, aki ennyi idősen legalább havi 100 ezer/fő bevétel mellett (többtagú áztartásban) a szüleit támogatta?

Én még ilyet nem hallottam, de ezek szerint rohadt szerencsém van, de az összes ismerősömnek is.

2017. nov. 16. 19:44
 14/21 anonim ***** válasza:
21%

9-es vagyok.

Kérdező!

Természetesen nem várható egy diáktól, hogy fizesse az eltartását, vagy beszálljon a rezsibe.

De ha VAN pénze és a szüleinek anyagi gondjai vannak, (talán pont az ő eltartása miatt is!) akkor az a minimum, hogy ő a lehetőségei szerint könnyít rajta.

Másodszor írom, hogy hiba volt kölcsönnek nevezni, de így a tények birtokában sokkal nagyobb hibának érzem részedről, hogy mint egy uzsorás ezzel gyötröd őket.

Biztos nem szándékosan "zsebeltek" ki, majd megadják, ha tudják!

2017. nov. 16. 19:46
 15/21 anonim ***** válasza:
51%

"Tudom hogy nincsenek tele,de azért másra volt pénz.."

Elmondanád, hogy mire herdáltak?

2017. nov. 16. 19:51
 16/21 anonim ***** válasza:
89%
Reménytelenek. Azt a pénzt már nem látod viszont. A szüleidnek kellene sürgősen egy pénzügyi képzés.
2017. nov. 16. 20:30
 17/21 anonim ***** válasza:
66%
Sajnos vannak ilyen szülők. Nem fogod viszontlátni azt a pénzt, de azt megteheted hogy érettségi után koliba mész és megritkitod a találkozásokat a szüleiddel. Aki a saját gyerekét meglopja, mert ez az nem szülő. És 18 éves korig köteles ellátni, tetőt biztositani a feje felé. Kap is családi pótlékot utána, még ha nem is sok de valami.
2017. nov. 16. 21:14
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
#12 anyámék sosem kértek tőlem pénzt, méghozzá azért mert ha 18 évig nem adtam a családi kasszába akkor nem attól fogunk nyomorba dőlni hogy most se fogunk, főleg úgy hogy a fizumból igazából a rezsin kívül már mindent magamnak intézek, nap közben a kaját, ruházkodást, tisztálkodási szereket, bérletet, stb és még marad is, mondták nyugodtan költsem magamra mert ha elkezdek egyedül élni erre úgysem lesz nagyon lehetőségem szóval most élvezzem ki hogy amit szeretnék azt meg is tudom magamnak szerezni amíg még lehet.
2017. nov. 17. 02:49
 19/21 anonim ***** válasza:
95%
280 ezredbe került, hogy megtudd, milyen emberek a szüleid valójában. Fogd fel így. Legyen ez jó iránymutatás a jövőre nézve.
2017. nov. 17. 09:23
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Annak a pénznek már mindegy, bár draga tanulópénz volt. A helyedben nem adnék szülinapi karácsonyi stb ajándékot egy darabig (ahogy kijön a bukott pénzből), illetve legközelebb kölcsön 18 éves korod után lepapírozva, minél messzebb akár egyetemi koliba költözve.
2017. nov. 17. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!