Mit reagálnátok, ha a jó tanuló, csendes, kedves gyereketek hirtelen kicsapnák az iskolából?
17 éves lány, már eddig 2x váltott iskolát beilleszkedési problémái miatt (nagyon csendes és visszahúzódó emiatt könnyen kiközösítették). A legutóbbi iskolájában megverték egyszer, és az elkövető diákokat CSAK leszidták, kaptak igazgatóit és ennyivel letudták az egészet. A lány teljesen magába fordult onnantól, nem járt be, kérlelte a szüleit, hogy magántanuló lehessen vagy esti iskolába mehessen, de nem engedték. A vége felé a lány már egyáltalán nem járt be az iskolába, így ki is rúgták. Jelenleg dolgozni jár.
A lányról tudni kell, hogy nagyon kedves és segítőkész, és rettentő barátságos. Valamint a tanulmányi eredményei sem voltak rosszak.
Ha ti lennétek a szülők helyében, mit csinálnátok/csináltatok volna? Megengedtétek volna neki az új sulit (akár az estit, vagy levelezőt), vagy hogy magántanuló lehessen?
Ha én lettem volna, akkor neveltem volna, partnerként együtt dolgozva vele segítettem volna, ahogyan azt kéne.
S végkép nem hagytam volna, ilyen mély depressziója alakuljon ki.
Ha megengedés és megtiltás nálad opció, rosszul gondolkodsz, nem állsz készen igazán egy gyermek nevelésére.
Ha 17 éves korába kapom meg, problémáival, természetesen megoldottam volna.., így vagy úgy. De biztosan nem leszrom konkrétan ahogy ezek tették.
Ha én nemzem, nem lett volna baja.
Főleg, aki minden nevelés és segítség nélkül ennyire nagy fényű, mint ő.
Igazából szeretnék is vele beszélni. Ha lehetővé tennéd, ő nevében is előre is végtelen hálám. Kérlek.., had segítsek neki.
Kérdező!
Látom, te jobban szíveden viseled e lány sorsát, mint a szülei. Szerintem keressetek együtt valami lelkisegély-szolgálatot, amit igénybe tud venni. Kamaszok részére vannak ilyenek, persze főként nagyvárosokban. Ha más nem elérhető, akkor telefonos szolgálatot. De már az is sokat számít, ha te meghallgatod, és biztosítod arról, hogy bármilyen gondját megoszthatja veled, és természetesen nem mondod vissza a szüleinek. Ha változtatni nem is tudsz, de a meghallgatás is nagy segítség ilyenkor.
Tényleg olyan aranyos, értékes embernek tűnik ez a lány leírásod alapján. Nehogy egy rossz pillanatában az öngyilkosságot válassza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!