Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnátok, ha a jó...

Mit reagálnátok, ha a jó tanuló, csendes, kedves gyereketek hirtelen kicsapnák az iskolából?

Figyelt kérdés

17 éves lány, már eddig 2x váltott iskolát beilleszkedési problémái miatt (nagyon csendes és visszahúzódó emiatt könnyen kiközösítették). A legutóbbi iskolájában megverték egyszer, és az elkövető diákokat CSAK leszidták, kaptak igazgatóit és ennyivel letudták az egészet. A lány teljesen magába fordult onnantól, nem járt be, kérlelte a szüleit, hogy magántanuló lehessen vagy esti iskolába mehessen, de nem engedték. A vége felé a lány már egyáltalán nem járt be az iskolába, így ki is rúgták. Jelenleg dolgozni jár.

A lányról tudni kell, hogy nagyon kedves és segítőkész, és rettentő barátságos. Valamint a tanulmányi eredményei sem voltak rosszak.

Ha ti lennétek a szülők helyében, mit csinálnátok/csináltatok volna? Megengedtétek volna neki az új sulit (akár az estit, vagy levelezőt), vagy hogy magántanuló lehessen?

2017. nov. 16. 12:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

Az iskola többet nem tehet sajnos, van pedagógus a családban, hallok sztorikat. Ma már nem az van, mint gyerekkoromban volt. A suliknak nagyon meg van kötve a keze. Nekik sem könnyű, hidd el.

A lányt be kellene íratni valami önvédelmi sportra, az sokat segítene neki, és nem csak most a suliban, hanem később az életben. Kötekedők mindenütt lesznek, az utcán, tömegközlekedésen is bele lehet futni ilyenekbe, a munkahelyeken is vannak problémás esetek. Mindenhonnan nem lehet elmenekülni, meg kell tanulni kezelni az ilyen helyzeteket.

2017. nov. 16. 13:54
 12/23 anonim válasza:
10%
Esti gimibe csak 18 éves kortól lehet menni.
2017. nov. 16. 14:02
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó nem igaz az esti gimibe 16 éves kortól már lehet menni.Én is estis vagyok és már harmadik éve,hogy járok pedig most lettem 18.
2017. nov. 16. 14:09
 14/23 anonim ***** válasza:
81%

Először is pszichológushoz vinném a lányomat, hogy kezeljék a problémáját.

Utána - ha még szükséges - másik iskolába íratnám.

2017. nov. 16. 14:14
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
Én szerintem beíratnám valami sportra vagy szakkörre hogy kevesebb ember közt probálhasson beilleszkedni
2017. nov. 16. 14:16
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem engedtem volna idáig fajulni az eseményeket.

Már a második iskolváltás helyett magántanulónak írattam volna vagy esti iskolába.

És ezzel párhuzamosan pszichológushoz vittem volna.

Gonosz, undorító szülei lehetnek, akik szemrebbenés nélkül végignézték a lányuk tönkre tételét. :-((((((((((((

2017. nov. 16. 14:59
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek!

16-os: én is így látom. Pedig nagyon nem így ismertem meg a szüleit, de ezzel most leírták magukat előttem.

2017. nov. 16. 15:26
 18/23 anonim ***** válasza:
76%
Találjon valami hobbit, ami eltereli a gondolatait a sok rosszról, így új barátokat is szerezhet és lesz önbizalma. Ne adja fel, nemcsak taplók vannak a világon, szerencsére.
2017. nov. 16. 15:29
 19/23 anonim ***** válasza:
79%
Kiharcoltam volna neki vagy a magántanulósdit vagy elengedtem volna estire.
2017. nov. 16. 17:17
 20/23 A kérdező kommentje:
Úgy látom mindenki megengedte volna neki, hogy magántanuló legyen, vagy másik suliba menjen. Azért ez szomorú, hogy a csak a saját szülei ilyen beszűkült látókörűek.
2017. nov. 16. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!