Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Visszaállítanátok a régi rendszert?

Figyelt kérdés

Férjemmel 5 évvel ezelőtt elváltunk. Az első döcögős időszakot leszámítva jól meg tudtuk beszélni a dolgokat, sokat foglalkozott a gyerekekkel. Pár hónapja összejött egy nővel,. akinek ez nem tetszett, ami miatt többször összeveszetta g yerekekkel és velem is. Pl megbeszéltük hogy kedden és csütörtökön ő megy a gyerekekért, én pluszmunkát vállaltam. Aztán aznap hívott, hogy mégsem megy; vagy nem is ő hívott, hanem a portás az iskolában hogy ott vannak felejtve a gyerekek. Pár ilyen eset után úgy döntöttem, hogy akkor legyen a bíróság által meghatározott láthatás, de sajnos akkor sem mindig jött mert családi programjuk volt az új nővel. Volt, hogy nem is telefonált, nagyon megviselte a gyerekeket.

Most szakítottak és ő szeretne megint sok időt lenni a gyerekekkel. Ők 7 és 9 évesek, a nagy nem szeretné, ő haragszik az apjára. Beszéltem vele, de elég ellenséges.

Ti mit tennétek? Próbálnátok meggyőzni? Megmondom őszintén nagyon féltem őket, sokat sírtak ezekben a hónapokban amikor hiába várták az apjukat, nem szeretném ha ez megismétlődne. De azt sem szeretném, hogy ne legyen része a mindennapjaiknak.

2017. nov. 16. 11:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%
Ha a gyerek nem akarja, akkor semmiképp. 9 éves, a te dolgod kiállni érte, ő még nem tudja magát megvédeni. Ha a kisebbik kifejezetten vágyódik az apjához, akkor őt elengedném, de a nagyot nem.
2017. nov. 16. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
97%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak a kérdésre reagálok.

Férfi vagyok (és apuka), de abszolút elítélem a férjedet.

Én megmondanám, hogy:

1. a kötelező láthatáson felül egy percet sem tölthet velük;

2. ha a kötelező láthatás idején a gyerek nem akar vele menni, akkor én nem fogom erővel odarángatni őhozzá.

Neki meg azt tanácsolnám, álljon a tükör elé, és köpje szembe magát!

2017. nov. 16. 13:01
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

Nem akarlak megsérteni, de egyáltalán hogy jutott eszedbe ez a kérdés?

A gyereknek példamutatással (is) meg kell tanítani a helyes értékrendet. Megteheti egy apa, hogy szó nélkül otthagyja őket a suliban? Nyilván nem. Mivel győzködnéd őket, hogy apa nem bűnös? Dehogyisnem az.

Szerintem ezt egyszer játszhatja el egy ember. Ő megtette, ennyi volt. Tudod mikor sírna a gyerekem azért, mert az apja az új nőjével van, mikor meg van beszélve, hogy jön érte. Nemhogy nem győzködnék senkit, hanem úgy rúgnám s*ggbe a kedves exemet, hogy pofával csúszna le a lépcsőn.

Max. úgy oldanám meg, hogy nem tudatnám előre a gyerekekkel, mikor jön az apjuk. Ha jön, jó, ha nem, nem bántódnak meg. De egyszer csinálná meg újra, hogy nem jön értük. EGYSZER. De akkor is úgy, ha törött kocsival várja az árokban az autómentőt. Nem azért, mert nincs kedve.

2017. nov. 16. 13:49
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Nem.

Apám is telibeszar, mióta nője van (10 éve). Ha most szétmennének, és nekiállna, hogy töltstünk megint együtt időt, meg szeretne az apám lenni érdembe is, én lennék az első, aki kiröhögné és rávágná az ajtót.

Most könyörög, de ha lesz egy új punci, megint nem fogják érdekelni a gyerekei, és legalább a nagy jól látja a dolgot.

Apuka egye meg, amit főzött, vagy egész életükben ezt akarja játszani? A gyerekek belenyomoronak, ha igen.

2017. nov. 16. 14:21
 15/18 anonim ***** válasza:
90%
En is apakent irok: ha valamikor uj nom lenne, az pontosan addig lenne a nom, amig meg nem probalna magat a gyerekeim ele helyezni. Abban a pillanatban dobnam ki olyan gyorsan, hogy meg latna magat bejonni.
2017. nov. 16. 14:54
 16/18 anonim ***** válasza:
41%

Mond ezt.:

"Amikor random kapcsolataid vannak, a saját gyermekeidet kukázod ki az életedből. Szó szerint, mint egy tárgyat, ott hagyod valahol s mintha ez következmény mentes lenne, éled az életed, ahogyan önző módon neked jó. Most hát neked kell megbeszélned a gyerekeddel, és megbocsájtását kérd, kimutatnod, hogy sajnálod, megérteni amit tettél, vágyni, hogy soha ne tedd ezt vele megint, és e tudásból megalapozva megígérni, hogy nem lesz ilyen többé, ők ketten lesznek a legfontosabbak, amíg meg nem halsz.. Te mocsok."

Szóval...

Beszélj vele, hogy apu nagyon beteg a kis buksijába, de ha tudná, hogy mit okozott ez neki, biztosan sose tette volna meg őket.

Utána ébreszd fel az apát.., hogy apa, ne önmaga legyen a legfontosabb. Ne maga miatt vigye a gyerekeket és ne maga miatt jöjjön össze valakivel. Önzőséget tegye le, vagy nagyon erősen popsiba lesz pakolva karmanéni által.

2017. nov. 16. 18:20
 17/18 A kérdező kommentje:
Korábban is voltak barátnői, az egyik hozzá is költözött. Eddig nem volt gond, csak ezzel az utolsóval.
2017. nov. 16. 18:51
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
17: mert nem a baratnovel van a gond, hanem vele, hogy papucs, es ugy viselkedik ahogy az epp aktualis baratno elvarja. Az elozoek normalisak voltak, ez meg nem, de ettol fuggetlenul a fo gond nem vele, hanem a ferjeddel volt/van.
2017. nov. 17. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!