Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek semmit a...

Miért nem engednek semmit a szüleim?

Figyelt kérdés
a szüleim hívő emberek (elég brutálisan) és az ilyenek miatt elég sok mindent nem engednek meg. pl nem hordhatok olyan ruhákat, amilyeneket szeretnék ( semmi extra, csak nem azok a szokásos csillogós cuccok, hanem kicsit fiúsabbak, és szakadtabbak. de végülis, most élem a lázadó korszakom) nem hallgathatok akármilyen zenét, nem díszíthetem ki úgy a szobám, ahogy szeretném, mert az ,,túl vad".csak 1-2 poszter és egy pár rajz. a koponyás dolgok ki vannak zárva. ha valami eszembe jut pl a depresszióról ( nagyon érdekel a pszihológa) akkor rögtön rám szólnak, hogy ne gondolkodjak ilyen negatívan, és higyjek Istenben,majd ő megoldja a gondjaimat. szerintem nem lehet mindenhez ilyen pozitívan hozzá állni, mert nem álom világban élünk, és igenis vannak beteg emberek, amibe bele kell gondolni. Isten, meg nem oldja meg helyettem a problémát, max segít. hogy tudnám rávenni őket, hogy kicsit engedékenyebbek legyenek? és, hogy ne egy 8 évest lássanak bennem, de (anyám szavaival) ne is egy ,,vadbarmot"?

2017. nov. 15. 23:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
Hát, ennyit a vallásról.
2017. nov. 16. 08:28
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Az a kérdés, hogy hány éves vagy. Nyilván nem 8 és nem is 18 még. Valószínűleg kamasz vagy, és ez a legproblémásabb időszak, mert te már önálló személyiség kezdesz lenni, a szüleid meg még kisgyerekként kezelnek.

Két utat látok:

1) Amennyibben kellően értelmesek, le lehet velük ülni beszélni és elmagyarázni, hogy már nem vagy gyerek.

2) Ahogy páran javasoltak, lázadsz, feszegeted a határokat, ezze tágítod őket, az esetleges büntiket meg kibírod.

+1: Csendben tűrsz 18 éves korodig, aztán lelépsz amint lehet és szabad életet élsz, ahogy neked tetszik.

2017. nov. 16. 08:41
 13/17 anonim válasza:
100%

Hát nem tudom, amikor megakarnak ütni, vagy ilyesmi, én a helyedben odavágnám hogy "Isten látja ezt" vagy hogy "Isten mit szólna ehhez a viselkedésedhez?"

:D

2017. nov. 16. 10:02
 14/17 A kérdező kommentje:
Megvárom a 18-atbés utánna lelépek. Az utolsónak meg köszi, jó ötlet :D
2017. nov. 16. 15:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Sajnos a szüleid nem túl keresztényi módon viselkednek. Kedves kommentelők, kérlek, ne az ilyen fanatikus szektások alapján íteljétek meg a kereszténységet, mert a kereszténység nagyon nem ez.

Kérdező, én javaslom neked, hogy ülj le velük beszélgetni, és szeretettel, tisztelettel mondd meg nekik a problémáidat, próbáljátok megbeszélni. Nem javaslom a csendben tűrést 18 éves korodig, mert addig tönkre fogsz menni, de a lázadást sem, mert akkor is rosszul jársz.

2017. nov. 16. 18:50
 16/17 anonim válasza:
Isten nem oldja meg senki problémáit. Nem hülyeségből mondják hogy segítsd magadon és Isten is megsegít, aki keresi a segítséget az meg is kapja..Isten senkinek sem a szolgája hogy megoldjon minden problémáját..A csillogós cuccokból ítélve gondolom lány vagy..próbáld figyelmen kívül hagyni amit mondanak szerintem, nem parancsolhatnak neked egész életedben, sőt őszintén szólva most is csak megkérhetnének valamire, nem vagy senki kutyája hogy parancsoljanak neked..Szép szavakkal mindig többet ér el az ember..Sok sikert és légy boldog az életedben! :)
2017. nov. 18. 03:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát "kislány".

Ez van, vagy megszokod, amíg 18 nem leszel, vagy elmész pl. egy barátnődhöz és elkezdesz diákmunkázni. Aztán egyetem és munka. Ennyi

2022. okt. 7. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!