Van itt olyan, akit nem támogatták a szülei a továbbtanulásban, és az akaratuk ellenére hátat fordított nekik, az hogy csinálta?
Igen megérte!!! Mert a csecsemős szakkal alapból nem is akarok elhelyezkedni, ha olvastad. Két olyan diplomát szereztem, amivel eddig még mindig kaptam állást és eltudtam velük helyezkedni, diplomás bérrel természetesen. Nem csak a gyógyszerésszel lehet biztos állást találni.
Ezen felül jól jártam, mert itthon végezhető munkát is tudok utóbbi végzettségemmel végezni. Elsősorban kutatói munkát.
Szia! Kb ezzel tudsz számolni:
Ha felvesznek koliba, akkor az havi 15ezer körül lesz. Ha kell bérelned egy szobát, lakótársakkal az Debrecenben nem olyan vészes mint Pesten, talán 30-ból megoldható.
Ha a szüleid hajlandóak legalább 2 lapot aláírni, hogy nincs munkájuk és nem támogatnak téged, akkor jogosult leszel valószínűleg szociális támogatásra. Ha nem írják, akkor lakcímmel is ki lehet valahogy trükközni, de nézz utána. Ez havi 10-20 ezer egyetemtől függően.
A második félévtől lesz tanulmányi ösztöndíjad, ha jó vagy. Ne hidd, hogy sok lesz, kb 10 éve nem emelték. Reálisan 10-20 ezer között tudsz bezsebelni.
Diákmunka: Ha lány vagy, akkor viszonylag egyszerű út a hostesskedés. Óránként 800-900 forintot összelehet kaparni áruházakban kóstoltatással, ruhatárazással, ültetéssel/tájékoztatással rendezvényeken. (Én is ezt csináltam néha, de nem ebből éltem) Ha mondjuk minden héten tudsz dolgozni egy napot (nyáron meg sajnos végig) az még talán nem megy durván a tanulás rovására és össze tudsz hozni 20-30 ezret. Neked kell érezni, hogy mennyit bírsz, hatúl sokat dolgozol, akkor bukdácsolni fogsz, alig mész át és nehezebb dolgod lesz, ha az alapozó tárgyakon gyengén teljesítesz.
A diákhitelnek nézz utána. Nehéz megmondani, hogy mi a helyes taktika, hiszen a valós munkabírásod és tehetséged sajnos nem jön át így. Próbálj már most nyáron dolgozni, vagy akár most is elkezdhetedcsak heti egy nappal, hogy gyűljön kis pénzed :)
Előző elég jól leírta a lehetőségeket.
Én még hozzátenném, hogy lehet támogatást kérni, talán a Csányi Alapítvány szokott ilyenre adni.
És sok kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!