Fordított helyzetben ő segített volna nekem?
Van két féltestvérem. Az édesapám nős volt, mikor én születtem. Csak apuval beszélek, de vele is kb évente 3-4 alkalommal. A felesége és a két fia utálnak engem.
A lényeg, hogy az egyik bátyámat baleset érte és rengeteg vérre van szüksége. Gondolkodás nélkül elmentem neki vért adni, meg sem kellett kérnie senkinek. Nem is bántam meg hogy segítek neki, sőt minél előbbi felépülést kívánok neki...
Mindennek már legalább egy hónapja. Viszont a napokban eszembe jutott egy érdekes kérdés: Fordított helyzetben ő segítene nekem?
Persze ezt ti nem tudjátok megválaszolni nekem, de az elméleti részét talán értitek!
Mit gondoltok erről? Talán tudat alatt megbántam hogy segítettem neki? Vagy mi a fene?
"Gondolkodás nélkül elmentem neki vért adni, meg sem kellett kérnie senkinek."
Honnan tudtál arról, hogy balesete volt és vérre van szüksége, ha nem tartod a családdal a kapcsolatot?
Jól cselekedtél! Ráadásul vérségi kapcsolat is van köztetek, hiszen közös az apátok. Azon pedig nem kell rágódni, hogy ő hogyan viselkedne hasonló esetben! Jó tett helyébe jót várj! Ha ne adj Isten hasonló helyzetbe kerülnél, bizonyára ő is segítene neked, de ha ő nem is, valakitől biztosan kapnál vért!
Ne foglalkozz az ilyen gondolatokkal! Úgy érezted, hogy gondolkodás nélkül adsz vért, hát maradjon is ez így!
Kedves 8-as!
Rengeteg közös ismerős van facebook-on. Folyamatosan osztották, hogy vérre van szüksége. Plusz felhívtam édesapámat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!