Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti melyiknek örülnétek...

Szülők! Ti melyiknek örülnétek inkább, ha a tinédzser gyereketek számítógépfüggő vagy folyton kocsmába járó gyerek lenne?

Figyelt kérdés
Mondjuk van egy 18 év körüli fiatok vagy lányotok, aki kocsmába szeret járni suli után/hétvégénként este, sokat alkoholizál, néha be is rúg vagy pedig pont az ellenkezője, reggeltől estig ha teheti hétvégén gép előtt ül, és suli után is első dolga. Melyik a jobb szerintetek és melyiket tiltanátok?

2017. nov. 10. 18:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%

csak gratulálni tudok.

A kocsma sem jó de az állandó gépezés sem.Valami hasznosabb hobbid nincs?

2017. nov. 10. 19:53
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Ha 18 évesen leugrana 2-3 sörre hétvégén igazából nem bánnám. Egészen addig amíg nem verekedik, ismeri a határokat.

Annak idején én is eljártam otthonról viszonylag sokat, sokszor kötöttünk ki kocsmákban. Lecsúszott 2-3 sör, néha több is. De: sose balhéztam és alapvetően ismertem a határokat illetve rendesen tanultam mellette. Cserébe rengeteg barátot szereztem, rengeteg különbözőféle embert megismertem. Megtanultam konfliktushelyzeteket kezelni stb. Úgy érzem ezekből a dolgokból a mai napig profitálok.

Ma már csak ritkán járok kocsmába, ritkán iszok, családom van, jó munkahelyem és úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozott életem. És úgy látom, hogy az, hogy mondjuk kb. 16 és 24 éves korom között viszonylag sokat jártam kocsmázni, szórakozni az többet adott az én életemhez, mint amit elvett tőle.

Ellenben nem egy ismerősöm van a fiatalkorát a számítógép előtt töltötte. A többségük a mai napig problémát okoz szocializálódni, emberekkel kommunikálni, konfliktushelyzeteket kezelni és jellemzően önbizalomhiányuk van.

Ennyi volna a véleményem...

2017. nov. 10. 20:23
 13/17 anonim válasza:
37%

44 éves fejjel én inkább azt mondom a kocsmába járás nem rossz. 18 éves a fiam, hétvégente járnak kocsmába a haverjaival. Azt nem mondanám hogy sokat alkoholizál, hét közben természetesen nem iszik (1-2 kivétel ha valamelyik osztálytársának szülinapja van), hétvégente sem jár haza olyan nagyon részegen.

Szerintem inkább igyon meg 1-2 sört meg valamit mellé hétvégente, minthogy az egész napját a gép előtt töltse.

2017. nov. 10. 20:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Csinálja inkább mindkettőt, de ne vigye egyiket se túlzásba. Mértéktelenség esetén egyáltalán nem örülnék egyiknek sem jobban.
2017. nov. 11. 01:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Fogalom zavarba vagy kérdező

18 éves az nem tinédzser az felnőtt ember ,egyiknek sem örülnék mindkettő káros .ha tulzásba viszik.

2017. nov. 11. 06:56
 16/17 anonim ***** válasza:
19%

Először is... E kérdés nem a szülőkhöz szól.

Másodrészt, nem létezik tiltás. Olyat csak állatok csinálnak, akik nem bírnak kommunikálni és nevelni.

Harmad részt..., mielőtt válaszolnék, e kettő, baaaaromira nem egymást ellentéte.

Bármelyiket is csinálná, biztosan meg lenne rá az oka, amit előtte többszörösen át is beszéltünk, mivel ugye egy normálisabb ember, gondolkodó, önfejlesztő embert nevel.

Sok alkoholizálás erősen túl van harmónián, ahogyan az ennyire gépezésre összpontosult élet stílus is, így nálam ez fizikai képtelenség lenne, így nem tudnám saját gyerekemnél ezt kezelni, mert nem csinálna ilyet.

2017. nov. 11. 11:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Igazából mindkettő lehet jó is rossz is, függhet ez ezer dologtól.

Ismerek olyanokat akik rengeteget buliztak, sokat ittak, csajoztak ezerrel. Mellette olvastak, lett állandó párkapcsolatuk, egyetemre jártak és most jól kereső emberek. Meg olyat is ismerek akinek tényleg csak a kocsma meg utcán lógás volt és 20-on évesen alkoholista lett belőle.

A gépezés meg a másik dolog. Egyrészt bajt nem okoz vele, viszont eléggé le tudja építeni az embert és a kapcsolatait. Én rengeteget gépeztem, egész nap játszottam, nem mondom, kellett ez az időszak is. De közel 30 éves koromra jöttem rá, hogy sokkal jobb kimenni a szabadba, túrázni egyet, biciklizni egyet, társaságban lenni.

Mondjuk nekem gépezés mellett is megvolt a kocka társaságom, akikkel egész nap játékokról beszéltünk, ami olyan volt mint másnak az autók mondjuk.

Összességében arra nevelném a gyerekem, hogy mindegyikből vegyek ki a részét mértékkel, legyen 1-2 sör megivós, baráti este is (nem hulla részegedős) és legyen egész nap gépezős is (de ne ebből álljon az élet).

2017. nov. 11. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!