Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyukam kb 5...

Mit tegyek, ha anyukam kb 5 eve iszik?

Figyelt kérdés
Anyukam mar nagyon regota iszik es mar nagyon sokmindent probaltunk az apukammal, de semmi se jott be. Pszichologushoz nem akarjuk vinni. Kifogytam az otletekbol, es kezdek szetesni... nagyon kerlek segitsetek mert en mar nem birom! Ugy hogy raadasul van meg ket ocsem is! 14/L

2017. nov. 10. 14:21
 1/9 anonim válasza:
87%
Szerintem csak szakember tud segíteni, erőt kell venni és el kell vinni pszichológushoz.
2017. nov. 10. 14:25
 2/9 anonim válasza:

Mondd el neki az apukáddal,öcséiddel hogy hagyja abba mert ez rossz és beszéljétek meg ezt amikor józan jogy miért csinálja és találjatok rá valami megoldást ne engedjétek el habár ezt csak apukád csinálhatja meg vagy bűntudtot kelcsetek benne és hogy essen le neki hogy rossz amit csinál meg hogy mit csinál vele az alkohol pl.hogy a máját tönkre teszi és ezáltal hamar meghalhat és mondjatok neki ilyeneket persze azért ne hazudjatok.

Remélem tudtam segíteni de ha ezek sem válnak be akkor pszihológushoz kell küldeni sajnos.

2017. nov. 10. 14:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a kommenteloknek, de probaltam mar tobbszor is szot valtani vele, amikor jozan volt, de nem jott belole ki semmi jo mert csak elkezdezz sirni es motyogott valamit magaba, es nem szolalt meg utana...
2017. nov. 10. 14:45
 4/9 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy nehezebb ezt mit gondolná az ember.

Mert ha ő nem látja be, és nem akar vagy nem tud változtatni , ti szinte semmit nem tehettek.

Esetleg próbáljátok meg , hogy amikor tiszta , olyankor ezt megdicsérni , értelmesen el beszélgetni vele. De ne a piálásról, az alkoholizmusról. És esetleg majd kerülő úton rátérni a problémára. De nem lesz könnyű , sőt szinte lehetetlen feladat.

2017. nov. 10. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudlak érteni ez szörnyű lehet. Az én anyám is ivott, ill. még mindig iszik, de én már felnőtt vagyok. Nem akarlak elkeseríteni de az én anyám kb. 25 éve!!!! iszik és annyiszor de annyiszor próbáltunk már vele beszélni, de mindig tagad... A két kis tesódat nagyon sajnálom, meg persze téged is, de neked annyiból könnyebb, hogy pár év és tudsz önálló életet élni. Az én lányom is 14 éves és fogalma sincs, hogy milyen hálás lehetne a sorsnak, hogy az ő szülei nem isznak és mindent megtesznek érte.
2017. nov. 10. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy embert nem lehet pszichológushoz "vinni". Vagy elmegy magától, vagy nem. Nektek, a családnak kell pszichológushoz fordulni, létezik ilyen, hogy szenvedélybetegek hozzátartozóit segítő szakember.
2017. nov. 10. 15:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel sajnos te nem tudsz semmit csinálni, csak anyukád tudna, ha akarna :(

Tanácsolni így nem tudok semmit, de örülj, hogy ott van apukád! Nekem nem volt, csak egy hugom, meg egy alkoholista anyám, a családom szétesett..ah nem volt egyszerű, ráadásul az agresszív fajta, amikor iszik. Szerencsére én már felnőtt vagyok, nem lakom vele, így könnyebb a helyzet. Nektek kitartás, apukáddal beszéld meg a gondjaidat és örülj, hogy ott van egy épelméjű felnőtt mellettetek! Egyébként ha hajlandó terápiára menni, az segíteni fog!

2017. nov. 10. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Öszintén semmit ,tul kell élned jövöre mehetsz kolleszba ,nekem is az volt anyukám ennyi idősen örültem ha nem volt otthon vagy aludt mert akkor nem ivott és veszekedett.ma már felnőtt vagyok anyukám is leszokodt a piálásrol külső körülmények miatt szerintem mivel én már akkor családos voltam vagyok .kitartás .
2017. nov. 11. 07:06
 9/9 anonim ***** válasza:
1-es 100%-ot kapott pedig pont hogy a szakember NEM tud segíteni. Csak az érintett tud magán segíteni. Ha ő nem akar, mégpedig teljes erőbedobással, a szakember megba5zhatja a szakértelmét, mert semmit sem fog elérni vele.
2017. nov. 11. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!