Milyen közös családi programokat tudtok mondani?
Üdv!
Most jöttem rá, hogy a középiskola mellett milyen kevés időt töltök a szüleimmel, és szeretnék minnél többet velük lenni a gépezés helyett.
Szalonnasütés? Ebben az időben? Vannak bajok.
Menjetek el kocsmázni, összekovácsolja a családot.
Az attól függ, a szüleid is akarnak-e minőségi időt eltölteni :)
Sajnos mióta összeköltöztünk a mostohaanyámmal egéz nap és héten, évben otthon ülünk, mert neki hétvégén "dolga van" (értsd: vasalás, takarítás, főzés, stb., amit mi HÉTKÖZNAP megcsinálunk, de ő hétvégén kijavít, mert neki nem tetszik).
De mi ne menjünk sehová, mert akkor mekkora szemetek vagyunk, hogy őt ott hagyjuk a sok dolgával.
Úgyhogy lassan négy éve sehol nem voltunk, egy moziba nem mentünk el, vagy kirándulni.
Míg anya élt, addig közös sütögetések, hétvégente elkísértük apát horgászni, néha random kiválasztottunk egy úticélt (pl. Eger) és elutaztunk, vagy hógolyóztunk, ősszel elmentünk az erdőbe, stb.
Vasazás :D
Viccet félretéve: társasjáték, kirándulás, séta, együtt kávézgatás, esetleg ha sportolnak valamit a szüleid akkor közös sport, kertben grillezés, meg hasonlók. Minden attól függ, miket szeretnek a szüleid csinálni :)
Mi ezeket szoktuk:
Színház, múzeum, kiállítás
Séta, kirándulás
Csak úgy beülni valahova egy fagyira/sütire/stb.
Szabadtéri rendezvények, programok, koncert, stb.
Ritkán látok ilyet, hogy egy középiskolás észreveszi, ha túl sok időt tölt a gép előtt, és nyitni akar a családja felé. Ez nagyon megbecsülendő szerintem. Én is a közös étkezések híve vagyok, nevethetsz egy jót, ami lehet a napod fénypontja, vagy megoszthatod velük, ha rosszabb napod volt. Esetleg ha időd engedi, elkísérhetnéd őket a dolgaikra pl:posta, bolt, stb... ilyenkor is tudtok beszélgetni, bevonjátok egymást a napi teendőkbe is, ami még hasznos is. Hétvégenként pedig kirándulhattok, kertben tevékenykedhettek együtt, esős napokon pedig egy filmezős délutánnál nincs jobb.
Persze mindez csak akkor lehetséges, ha a szüleid is nyitnak feléd, és elhatározzák, hogy minél több időt szeretnének veled tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!