Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha 20 évesen megváltoztatom a...

Ha 20 évesen megváltoztatom a nevemet, de apám fizet utánam, tudhatja majd?

Figyelt kérdés

Most vagyok 20 éves, és szeretném megváltoztatni a nevemet,de azt nem szeretném,ha erről apám értesülne.

Mivel felnőtt vagyok, engedélyt nem kell kérnem természetesen,de az probléma lehet,hogy az a feltétele ennek a pénz dolognak,hogy én továbbtanulok, azt pedig,hogy anyám igazolja neki, csak úgy teheti meg,ha pl hivatalos értesítőt vagy jogviszonyt igazoló dokumentumot küld,amin a nevem is szerepel...

Na én ezt szeretném elkerülni, hogy megtudja,hogy hová járok,mit dolgozok, illetve interneten keresztül se szeretném ha rám találna.

Van ötletetek, hogy mit csináljak?

2017. nov. 5. 00:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a legkisebb rosszindulat nélkül mondom, hogy akkor szüntessétek meg a tartás fizetését. Ez 18 éves kor után már rokontartásés teljesen mások a feltételei, eleve érdemtelen is vagy rá jogilag, hiszen semmiféle kapcsolatot nem ápolsz apáddal, bónusz dolgozol, így ennek tudatában jogsértő módon veszitek fel. A törvényt az nem érdekli milyen ember volt az apád. Ha megtudja valahonnan, akkor ő lesz az, aki perel és akármilyen mocsok is volt veletek, nincs z a bíróság aki ne kötelezne kamatostól az összeg visszafizetésére, ha hivatalosan is anyukád veszi fel még mindig, akkor ő lesz az, akinek evvel el kell számolnia. Nem ér ennyit. Más egyedülállónak is nehéz, minket is egyedül nevelt anno anyánk egy fillér tartásdíj nélkül, de biztosan akármennyire is megvan szorulva sem trükközött volna olyan bevétellel, ami hivatalosan nem jár, ha meg ekkora szemét az apád, szüntessetek meg minden kapcsolatot és a pénze se kelljen. Hiába volt bármiylen múltatok, hiába viselkedett aljas módon veletek, bármit is tett, a jog szeint most ti vagytok azok, akik törvényt sértetek, ráadásul rosszhiszeműen, hiszen tökéletesen tisztában vagytok vele, hogy ezt nem lehetne. Változtass nevet, kérjétek a tartás megszüntetését és támogasd Te anyukádat, ha szükséges. Ámbátor megbocsáss, hogy ezt mondom, ha tisztességesen felnevelt sem lehet éppen szent ő sem, ahogy leírod a kommentejidben:"anyám,aki kiverte a balhét,mert így ő most se adókedvezményt, se pénzt nem kap". Boldoguljon akkor ő is maga, mivel utánad már nem jogosult semmire és ne süllyedjen le ő is az apád szintjére, hogy szándékosan csaló módon olyan tartást vesz fel utánad, ami már nem jár. Ennyi a történet. Téged meg hagyjanak békén mindannyian, gondoskodsz magadról, külön élsz, kirepült a fióka. A nevedet meg változtasd meg bátran és mint említettem ha jót akarsz, szüntessétek meg a tartást, mert a bírót nem fogja érdekelni a családi ellentét és a sok sértődöttség a múltból, kökeményen visszafizetésre fogja kötelezni a jogtalan tartást érvényesítő felet. Eleve íy le sem tudod igazolni a tanulmányaidat, hiszen nem tanulsz. Jobb nem játszani evvel, hidd el nekem és ne támadj kérlek, segíteni szeretnék. Az én apámról sem fognak szobrot elnevezni, de elengedtem már rég az egészet, annyit nem ér az egész ember, hogy felbosszantsam magam egyszer is miatta, annyit meg pláne nem, hogy még bajba is keveredjek a pénze miatt (amit az enyém speciel sosem fizetett, tehát nálunk ilyen gondok nem voltak).
2017. nov. 5. 07:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészíteném, benéztem , látom tanulsz, akkor ez a része érvénytelen, de attól a többi meg megállja a helyét. Ez már hivatalosan rokontartás, Te érdemtelen vagy rá és ha van bevételed, ergo mellette dolgozol, akkor már nem jár.
2017. nov. 5. 07:51
 13/19 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem dolgoznál, akkor se járna utánad egyetemistaként családi kedvezmény. Tesód tuti nincs, ilyen gyerek után biztos nem kísérleteztek többet.
2017. nov. 5. 08:23
 14/19 anonim ***** válasza:
73%

14, nem tanul, dolgozik.

És lehet, hogy az apa egy szemét, de most drukkolok, hogy tudja meg, nem tanul a gyerek és követelje vissza a pénzt, mert így nem jár a gyt.

2017. nov. 5. 08:25
 15/19 anonim ***** válasza:
81%

A "gyerektartás" (rokontartás) nagykorú "gyereknek" csak abban az esetben jár, ha nappali tanulmányait megszakítás nélkül végzi.

Tehát akár megváltoztatod a neved, akár nem mindenképpen törvénytelenséget követtek el, mivel nem jársz iskolába, hanem dolgozol.

(A névváltoztatás ebben a legkisebb probléma.)

2017. nov. 5. 08:33
 16/19 A kérdező kommentje:

Időközben rájöttem hogyan csináljam, de azért köszönöm,hogy SENKINEK SEM SIKERÜLT A KÉRDÉSEMRE VÁLASZT ADNI.

20 vagyok, van testvérem, és képzeljétek el,hogy az apám mondta az anyámnak,hogy fizet,ha továbbtanulunk.

Én azért nem megszakítás nélkül tanulok tovább,mert házat veszek a párommal,hogy külön élhessünk egy saját helyen. Nem gondolom,hogy ez baj lenne.

Az meg,hogy az indokot se tudjátok miért utálom apámat,de őt sajnáljátok, épp úgy,mint az,hogy fröcsögtök,milyen a stílusom egy bunkó paraszttal szemben;mind a ti szegénységi bizonyítványotokat igazolja.

2017. nov. 5. 16:58
 17/19 anonim ***** válasza:
70%

Hogyha igazolnod kell a jogviszonyodat, akkor abban benne van a neved (nekünk külön van a születési és a jelenlegi név is). Megkérdezhetem, hogyan fogod ezt kikerültni?

A morális kérdést pedig inkább nem kívánom megválaszolni.

Nekem borzalmas gyerekkorom volt (értsd: minden volt benne apám terén a gyilkosságon kívül), tehát azt hiszem, tudom miről beszélek. Hogyha annyira gyűlölnéd az apádat, egy forint sem kellene tőle soha, ezzel is csökkentve a köztetek lévő interakciót.

2017. nov. 5. 17:58
 18/19 anonim ***** válasza:
macika? nőj fel öcsi , ne élősködj, apád lehetnék
2017. nov. 7. 09:10
 19/19 anonim ***** válasza:
83%

"az indokot se tudjátok miért utálom apámat,de őt sajnáljátok"

Őszintén? rohadtul nem érdekel - ha te nem írod le, talán te is érzed - a kérdés szempontjából irreleváns, hogy miért utálod. Nem pumpolnék egy rabló gazembertől sem pénzt. És ráadásul csalással, sunnyogással elbújással akarod tenni.

Legyél tisztességes és jó ember.

2017. nov. 7. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!