A szülők egyik kedvenc mondata miért ez, hogy: minket nem érdkelnek a többiek!?
Velem megtörtént eset:
Egy nap 2 órával később értem haza az iskolából.
A párbeszéd a következő volt:
-Hol voltál eddig??
-A barátaimmal a suli előtt.
-Érdekes, xy haza tud menni időben csak neked kell csavarogni állandóan.
-Dehát együtt jöttünk!
-Engem nem érdekel xy!
Keressétek a logikát:D
Itt van az igazság:
"Ha valaki jobb, az elérendő cél. Ha valaki ugyanolyan disznóságot csinál, az nem mentség."
Érdekes, mert fordított esetben is ugyanígy meg vannak sértődve a kamaszok. ;)
Például:
- De azért lett egyes, mert hülye a tanár, rosszul magyaráz, és amúgy is...
- Ezek szerint mindenkinek ilyen rossz lett a dolgozat?
- Nem, de ...
- De mi? Nekik nem ugyanaz a tanár?
- De, csak van, hogy...
- Érdekes, hogy mégis mindenki más meg tudta tanulni, csak te nem.
És akkor hiszti indul. :P
Jajj, ugyan már (én felviszem az átlagéletkort, 23 vagyok).
Kíváncsi lennék, hogy ezeknek a gyerekeknek ugyanolyan háttere van, mint azoknak akik jó jegyeket visznek haza? Leülnek vele tanulni vagy rámordulnak, hogy hagyják őket békén?
Nekem 3. osztályban szét lett tépve a nyelvtan füzetem és tankönyvem, mert mostohám bedühödött, mert mi a szrért olvasok?! Mi?! (8 általános iskolával rendelkező vadbarom, aki mindig dührohamot kapott, ha könyv volt a kezemben) Kivitte minden cuccom és be lettem zárva a szobába, hogy nézzek tévét. Amikor másnap meg pocsék (2-es) dogát írtam, akkor meg szíjjal vertek agyon, mert nem tanulok semmit, bezzeg Pistikének sikerült megírnia jól...!
12 voltam, mikor megszületett a tesóm. Szüleimet nem érdekelte, hogy 3, 2, 1 nap múlva töri tz-t írok, hadd tanuljak, ne hagyjátok már itt nekem a bömbölő gyereket, nem érdekelte őket, mert nekik jár a szabadság! A falba verték a fejemet, mikor rossz jegyet vittem haza (5-ösnél rosszabb már verés volt).
Gimiben már kollégista voltam... és tudod mit? Osztályelső is minden évben, mert nem a pocsék otthoni körülmények közt voltam. Szóval drága szülők! Mielőtt elkezdenétek hisztériázni, hogy miért hoz haza rossz jegyeket a gyerek, gondoljátok át mi lehetett ennek az oka.
"Szóval drága szülők! Mielőtt elkezdenétek hisztériázni, hogy miért hoz haza rossz jegyeket a gyerek, gondoljátok át mi lehetett ennek az oka."
A tied extrém példa, távolról sem minden szülő 8 általánost végzett idióta, mint a tieid. Azt mindenesetre még ők is sikeresen beléd nevelték, hogy a képességeidnek megfelelően teljesíts.:-)
Alapból nem voltam soha rossz tanuló, mikor még széttépték a könyveimet akkor se :) Elég volt odafigyelnem órán és megjegyeztem a dolgokat. A magolós cuccok nem mentek egyedül (történelem a dátumokkal-nevekkel és a definíciók szó szerinti visszaadása). Kedvenc tantárgyam pl a matek volt: vagy felfogtad vagy nem.
Gimi... azért kezdtem el belehúzni, mert tudtam, hogy én oda vissza nem megyek vagy különben eret vágok. A testi bántalmazás mellett bőven volt lelki is, megfulladtam otthon. Tényleg nem mentem "haza" azóta. MSc-t csinálom egyetemen, koleszban vagyok szintén. Dolgozok suli mellett 2 helyen (egy pocsékul fizető gyakornoki és egy jól fizető másik). Van hajtóerő :) Ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy a legtöbben a családi mintát követik, nem tudnak kitörni és ugyanilyenek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!