Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők egyik kedvenc mondata...

A szülők egyik kedvenc mondata miért ez, hogy: minket nem érdkelnek a többiek!?

Figyelt kérdés

2017. nov. 3. 21:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%
Na várjunk egy kicsit. Ha valaki jobb az elérendő cél. Ha valaki ugyanolyan disznóságot csinál, az nem mentség. Ez ilyen egyszerű. Nem tudom sírjak vagy nevessek, mikor a gyerekek azzal védik magukat hogy ők nem rosszak: hiszen nem raboltak ki, nem erőszakoltak meg senkit (és ezt tényleg dicsőségnek hiszik), "csak" elemeltek pár ezrest a csalási kasszából, "csak" füveztek, nem heroin volt "csak" ellógtak az iskolából, hisz mindenki csinál ilyet... Ha valami helytelen, akkor tök mindegy hányan csinálják, attól még helytelen marad. De a tinik kedvenc kifogása az hogy a többiek is....
2017. nov. 4. 01:02
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Mert a szülöket tényleg nem érdekli hogy az osztályfele logot,vagy pistike szar jegyet ,írt ,vagy megbukott stb csak az hogy a saját gyereke miért ezt csinálta ,csak saját gyerekért felelős a szülö ,és azt akarja hogy rendesen elvégeze a sulit legyen belőle valaki,valami .
2017. nov. 4. 05:40
 13/24 Higgany ***** válasza:
81%

Velem megtörtént eset:

Egy nap 2 órával később értem haza az iskolából.

A párbeszéd a következő volt:

-Hol voltál eddig??

-A barátaimmal a suli előtt.

-Érdekes, xy haza tud menni időben csak neked kell csavarogni állandóan.

-Dehát együtt jöttünk!

-Engem nem érdekel xy!

Keressétek a logikát:D

2017. nov. 4. 07:51
 14/24 anonim ***** válasza:
58%
Mert engem qrvára NEM ÉRDEKEL hogy a Gézu vagy a Pötyike mi a f@$zt csinált! MI dolgunkat nem befojásolja. Erre mondják hogy "ha a többiek kútba ugranak, ugrasz utánuk?".
2017. nov. 4. 08:37
 15/24 anonim ***** válasza:
76%

Itt van az igazság:

"Ha valaki jobb, az elérendő cél. Ha valaki ugyanolyan disznóságot csinál, az nem mentség."

2017. nov. 4. 08:38
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
Hát igen, a szülői lét csapdája.:-) És ehhez még vedd hozzá, hogy xy-éknál valszeg hasonló párbeszéd volt, csak a te neveddel. Az ember igyekszik a legjobbat próbálja odarakni a gyerek elé követendőnek (bár a módszerrel nem értek egyet, sose csináltam ezt a bezzegelést), a rossz példát, a lehúzó nyájszellemet pedig ignoráltatná vele. Egyébként az utolsó mondat nem hiszem, hogy elhangzott, vagy ha igen, utána jó eséllyel el is vihogta magát a szülőd, amikor rájött, mit mondott zsigerből.:D
2017. nov. 4. 08:44
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

Érdekes, mert fordított esetben is ugyanígy meg vannak sértődve a kamaszok. ;)

Például:

- De azért lett egyes, mert hülye a tanár, rosszul magyaráz, és amúgy is...

- Ezek szerint mindenkinek ilyen rossz lett a dolgozat?

- Nem, de ...

- De mi? Nekik nem ugyanaz a tanár?

- De, csak van, hogy...

- Érdekes, hogy mégis mindenki más meg tudta tanulni, csak te nem.

És akkor hiszti indul. :P

2017. nov. 4. 09:34
 18/24 anonim ***** válasza:
33%

Jajj, ugyan már (én felviszem az átlagéletkort, 23 vagyok).

Kíváncsi lennék, hogy ezeknek a gyerekeknek ugyanolyan háttere van, mint azoknak akik jó jegyeket visznek haza? Leülnek vele tanulni vagy rámordulnak, hogy hagyják őket békén?

Nekem 3. osztályban szét lett tépve a nyelvtan füzetem és tankönyvem, mert mostohám bedühödött, mert mi a szrért olvasok?! Mi?! (8 általános iskolával rendelkező vadbarom, aki mindig dührohamot kapott, ha könyv volt a kezemben) Kivitte minden cuccom és be lettem zárva a szobába, hogy nézzek tévét. Amikor másnap meg pocsék (2-es) dogát írtam, akkor meg szíjjal vertek agyon, mert nem tanulok semmit, bezzeg Pistikének sikerült megírnia jól...!

12 voltam, mikor megszületett a tesóm. Szüleimet nem érdekelte, hogy 3, 2, 1 nap múlva töri tz-t írok, hadd tanuljak, ne hagyjátok már itt nekem a bömbölő gyereket, nem érdekelte őket, mert nekik jár a szabadság! A falba verték a fejemet, mikor rossz jegyet vittem haza (5-ösnél rosszabb már verés volt).

Gimiben már kollégista voltam... és tudod mit? Osztályelső is minden évben, mert nem a pocsék otthoni körülmények közt voltam. Szóval drága szülők! Mielőtt elkezdenétek hisztériázni, hogy miért hoz haza rossz jegyeket a gyerek, gondoljátok át mi lehetett ennek az oka.

2017. nov. 4. 10:08
 19/24 anonim ***** válasza:
65%

"Szóval drága szülők! Mielőtt elkezdenétek hisztériázni, hogy miért hoz haza rossz jegyeket a gyerek, gondoljátok át mi lehetett ennek az oka."

A tied extrém példa, távolról sem minden szülő 8 általánost végzett idióta, mint a tieid. Azt mindenesetre még ők is sikeresen beléd nevelték, hogy a képességeidnek megfelelően teljesíts.:-)

2017. nov. 4. 10:14
 20/24 anonim ***** válasza:
37%

Alapból nem voltam soha rossz tanuló, mikor még széttépték a könyveimet akkor se :) Elég volt odafigyelnem órán és megjegyeztem a dolgokat. A magolós cuccok nem mentek egyedül (történelem a dátumokkal-nevekkel és a definíciók szó szerinti visszaadása). Kedvenc tantárgyam pl a matek volt: vagy felfogtad vagy nem.

Gimi... azért kezdtem el belehúzni, mert tudtam, hogy én oda vissza nem megyek vagy különben eret vágok. A testi bántalmazás mellett bőven volt lelki is, megfulladtam otthon. Tényleg nem mentem "haza" azóta. MSc-t csinálom egyetemen, koleszban vagyok szintén. Dolgozok suli mellett 2 helyen (egy pocsékul fizető gyakornoki és egy jól fizető másik). Van hajtóerő :) Ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy a legtöbben a családi mintát követik, nem tudnak kitörni és ugyanilyenek lesznek.

2017. nov. 4. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!