Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim lassan a sírba...

A szüleim lassan a sírba visznek engem a nagyon magas elvárásaikkal, mit tegyek?

Figyelt kérdés

1. Mindenből kitűnőnek kell lennem, egy négyesért úgy leszidnak, mint mást az egyesert. Volt olyan eset, hogy ötös lett a dogam, mondtam, hogy nagyon örülök, ugyanis épphogy összejött az ötös, erre tisztára ki voltak akadva, hogy miert nem tanulok. Nem az izgatta őket, hogy ötös lett, hanem hogy majdnem négyes... -.- 2. Járnom kell egy bizonyos informatikai tanfolyamra, aminek valóban lenne haszna az életemben, de a napi beosztások igy nagyon húzós, ilyenkor mindig kikészülök... miert? Hétfőre kaptuk a nulladik órát, ezen kívül épp ezen a napon vannak a legnehezebb órák, természetesen a legszigorúbb tanárokkal, egybesuritve. Nem is kell mondanom, nagyon fáradt vagyok, mikor hazaérek. Van fel oram megebedelni, visszamenni a suliba, fel háromra merthogy akkor kezdődik ez a bizonyos tanfolyam, es négyig tart. Mire hazaérek, kb fel ot van. Es akkor meg tanulnom kell másnapra, leckét kell írnom, ilyenek... Ott akarom hagyni a tanfolyamot, mert rendkívül sok időt spórolnék, ha nem lenne, nem lennék olyan feszült, de a szüleimet ez nem érdekli. Igazából ez a kettő amit csinálnak, de mar ezektől is nagyon kezdek kikészülni. Azt hiszik, hogy egy nyamvadt gép vagyok, ami folyamatosan tanul, más dolga nincs is! Nem érdekli őket, hogy vannak barátaim is, akikkel talalkozhatnek néha, nem, en csak tanuljak. Anya mindig azzal jon, hogy ha neki sikerült, nekem is fog... De anyának kivételesen jo agya van, nagyon jo tanuló volt, valahogy adottsága volt ehhez az egészhez, de nekem nincs... Pontosan tudom, hogy ezzel csak jót akarnak nekem, es nagyon szeretnek, de egy picit túllőnek a határon, nem? Más szülei miert elegszenek meg a négyessel? Sőt, van, ahol örülnek is neki! Persze az ötös lenne a cél akkor is, ha engednének picit nekem, de annyi terhet levenne a vallamrol, ha nem kene azon aggódom, hogy hogy mondom el anyaeknak, ha valami NÉGYES lett... (Életemben a legrosszabb jegyem 3 volt)

Mit tegyek?!

15/L, köszönöm a segítséget

2017. nov. 2. 22:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Celiranyosan kell tanulni!!!

Majd rajossz, ha egyetemre mesz. Pl ha leszel egy gebeszmernok (nyilvan lanykent nem valoszinu, ez csak egy pelda) rajossz, hogy minden elvesztegetett matek/fizika ora hianyzni fog es minden nyelvtan/irodalom meg teljesen folosleges volt...

Mar kozepiskolaban celiranyosan kene tanulni, mert az aranyat er majd egyetemen!

Ha az en gyerekem 2-3-as lesz magyarbol, de kituno matekbol/fizikabol faktra jar, emelet szinten akar erettsegizni ezekbol , nem erdekel a rossz jegy. Nem az a lenyeg, hogy MINDENBOL jo legyel, abbol legyel jo, ami szamit neked!

En kozepiskolaban is nyomnam mar a kredit rendszert, meg a tantargy felvetelt. OK alt. iskolaban azert meg legyen meg az alapozas, de aztan csak eroforras pazarlas szetszorni a figyelmet... A gyereknek is konnyebb, ha olyat kell tanulni ami erdekli.

31F

2017. nov. 3. 15:35
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Egyébként valamelyest javult a helyzet: megengedték, hogy be járjak arra az informatikai tanfolyamra suliban, ha attól meg néha-néha tanulok ilyesmit is. Belátták, hogy igazam van ezügyben es bocsánatot is kértek :) Bár az meg mindig all, hogy kitűnőnek kell lennem, de ez is hatalmas segítség számomra :) A többit meg meglátom :)

2017. nov. 3. 22:25
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem BE, hanem NE, elnézést.
2017. nov. 3. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!