Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet, milyen módszerekke...

Hogy lehet, milyen módszerekkel leállítani egy erőszakos, magán kívül senkire tekintettel nem levő anyát?

Figyelt kérdés
Nem megy ki a szobámból, még éjjel 2-kor se, belecsimpaszkoduk a kilincsbe, nem hagy pihenni aludni, mikor mondom neki hagy légyszi menj ki mert dolgom van, jét perc múlva újra jön eröszakoskodni. Mikor épp öltözök át, akkor is rámnyitogat. És mielőtt azt mondaná valaki, hagy menjek el én, ez az ÉN lakásom! Nyugdíjas, így egész nap nagyon ráér. El nem fárad, mert nem takarít, nem főz, nem mos, stb.
2017. okt. 28. 03:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Neked meg mi a problémád?!
2017. okt. 28. 11:30
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Nem igazán értem. Ez a te lakásod, szóval te vetted. Miért él veled egyáltalán? Megértem hogy sajnáltad annak idején, de én inkább támogattam volna, pl kajákkal, meg ilyenekkel. pénzzel, bevásárolok neki, de hogy velem éljen?! kizárt..

Ha bezárod az ajtót gondolom akkor addig kopog amíg ki nem nyitod..Őszintén, sok dolgot nem tehetsz, mert ha veszel neki egy másik lakást, vagy albérletet, akkor úgy sem fog elmenni, erőszakkal meg nem hurcolhatod oda. Otthonba meg nem teheted, ha ő sem akarja, hogy tegyék. Viszont akkor sajnos itt kell hagynod a lakást, és albérletbe menni, ha nem akarod hogy őrületbe kergessen. Vagy meggyőzni és hívni akár egy pszichiáter orvost házhoz, vannak néha ilyenek. Nem szabadott volna odaraknod magad mellé, tényleg inkább vettem volna fel hitelt, bármit, de ezzel csak az életedet keseríti meg.

2017. okt. 28. 12:29
 13/21 anonim ***** válasza:
Még arra gondoltam, hogy egy új lakást veszel neki, akár hitelből, te meg kijelented a saját otthonodból, és akkor kénytelen átmenni oda.
2017. okt. 28. 12:32
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is ráhívhatsz egy orvost. az kevesebbe kerül, mint venni még egy lakást vagy albérletbe menni. én sem értem, miért vetted magadhoz, mi lett az ő lakásával. Oda kéne első körben visszapaterolni, ha nem lehet kényszergyógykezeltetni.
2017. okt. 28. 12:43
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondani kell neki, hogy menjen orvoshoz. Egy mentális beteg általában nem ismeri el, hogy ő beteg. Neked kell orvoshoz vinni. Már ha tényleg beteg.

Ha nem beteg, akkor mondd meg neki, hogy vagy normálisan viselkedik, vagy mehet ahova akar.

2017. okt. 28. 12:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Oké. Hogy hogy került ide? Válaszolok. Egyedül volt (egyedül lakott), és kb a meghalás küszöbére került, mert nem evett, nem mosott nem takarított nem vásárolt be magának. Ha nem engedtem volna ide, meghalt volna. Csak arról nem volt szó, amikor ideengedtem, hogy így fog viselkedni.
2017. okt. 28. 14:47
 17/21 anonim ***** válasza:
91%
Tulajdonképpen akkor kellett volna orvost hívnod, amikor olyan állapotba került és nem befogadni.
2017. okt. 28. 14:57
 18/21 anonim ***** válasza:
81%
Nem is értem, hogy nem figyeltél föl eddig arra, hogy mentálisan beteg. Úgy látszik, mindenki számára nyilvánvaló. Add ki a lakását, és abból fizesd az otthont, ahol ellátják. Vagy rámegy az életed, az idegrendszered.
2017. okt. 28. 16:37
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős az anyukád?

Egyébként biztos beteg, (nem főz, nem mos, nem takarít) mert ha régen nem ilyen volt, hanem ilyenné vált még akkor amikor egyedül élt, tuti, hogy depressziós, vagy egyéb mentális betegsége van.

Gondolom a gyerekkorodban nem volt ilyen, mert akkor nem csodálkoznál, hogy nem csinál semmit, hanem tudtad volna, hogy mire számíthatsz.

Nagyon alaposan beszélgesd meg ezt egy pszichiáterrel, akár jöjjön el hozzátok, mert az anyukádnak gyógyszeres kezelésre van szüksége, esetleg kórházi körülmények között.

Nem lesz olcsó, de olcsóbb, mint lakást venni neki, vagy magadnak, vagy albit fizetni, vagy simán tönkremenni miatta.

2017. okt. 28. 16:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem befogadni kellett volna, hanem intézetbe adni, mert 99%, hogy demens és igy a te életede t is tönkre fogja tenni.
2017. okt. 29. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!