A családom nem hajlandó tekintettel rám, amikor alszom vagy tanulok. Mit tegyek?
17 éves vagyok és nagyon rossz alvó. az elalvással nincs baj, de mindenre felébredek. ehhez még hozzájön, hogy a szüleim és az öcsém (10 éves) egyáltalán nem törődnek a problémámmal. mondtam már nekik, de semmit nem ér az egész. a füldugót is próbáltam, de nem zár ki szinte semmit.
csukott ajtón keresztül is hallom,,ahogy jönnek fel a lépcsőn vagy bevágják az ajtókat, de még a lépteik is, mivel parketta van, ők pedig sarokkal lépnek, jó hangosan. ők is tisztában vannak azzal, hogy minden hallatszik mind enhova, de csak nekem kell csendben lennem, ha ők akarnak aludni, rájuk nem vonatkozik semmi ilyen (íratlan) szabály.
tudom, hogy ha ők nem akarnak segíteni rajtam, akkor nem nagyon tudok mit tenni, így csak annyi kérésem van felétek, hogy nyutassatok meg, lesz majd valaki, aki figyelembe fog venni.
most nagyon ki vagyok akadva ezen, érettségi szünet van, de nem tudom kipihenni magam miattuk :(
Már bocsi, de te miért gondolod azt, hogy körülötted forog a világ? Csak azért, mert te rossz alvó vagy, meg mert te nem tudsz akkor se tanulni, amikor vki járkál a lakásban, vagy netalántán lélegzik, attól még a családtagjaid is ugyanúgy emberek, lehet, szretnének normálisan élni ,nem lábújhegyen közlekedni miattad éjjel-nappal.
Itt te vagy az, aki nem tud alkalmazkodni, nem ők.
Menj el könyvtárba, vagy tanulj napközben, amikor ők munkában, iskolában vannak, éjjjel gondolom ők is alszanak, akkor aludj te is. És próbálj meg kicsit belegondolni az ő helyzetükbe is, mert gondolom nem arról van szó, hogy üvöltöznek éjjel, hanem mondjuk kimennek a mosdóba, és neked már ez is gond...nekik milyen lehet folyton kussban lenni, mert te ilyen érzékeny vagy?
#6 akkor szinte ugyanaz a helyzet. a falak is vékonyak meg az ajtó is. a mamut-jelenségis megfigyelhető, jó szó ez rá :D
most a fejhallgató-szerű zajvédő vásárlásán gondolkodom, de attól tartok, az sem tudja kizárni a hangokat, a basszusról meg ne is beszéljünk :/
te mivel nyugtataod/vígasztalod magad?
#7 végigolvastad?
idézném:
"ők is tisztában vannak azzal, hogy minden hallatszik mind enhova, de csak nekem kell csendben lennem, ha ők akarnak aludni, rájuk nem vonatkozik semmi ilyen (íratlan) szabály. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!