Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szexképekkel kapcsolatban...

Szexképekkel kapcsolatban jogos a felháborodásom a szülők felé?

Figyelt kérdés

A szüleim szexuális élete viszonylag eléggé nyitott volt. Pontosabban csak sejtettem, hogy az. Azonban, amikor az internet eljutott hozzánk, akkor az ismerkedés egyértelműen könnyebb volt számukra. Sejtéseim csak hamar bebizonyosodtak, amikor ráleltem a számítógépen aktképekre (akkor egy közös számítógép volt) véletlenül. Akkor eléggé ki is akadtam, s nyilvánvalóan kifejtettem a véleményem.

Mai nap azonban ismét úgy jártam, hogy újra kellett telepítenem a számítógépet, s telepítés után beállítottam mindent, ami ilyenkor szükséges. Például alapértelmezett alkalmazásokat. Ennek megfelelően zenefájloknak akartam alapértelmezett alkalmazást beállítani, hogy fájlokat keresek.

Igazából sejtettem, hogy a tíz évvel ezelőtti vita nem zárult eredményre, így nem is telepítgettem a szülői gépet, mert sejtettem, hogy bármikor találhatok kompromitáló képeket. Ámbár nem számítottam arra, hogy a zene címét viselő mappát megnyitva egy komplett képtár tárul elém. Ugyan nem friss képek, de akkor is kiakadtam rajta.

Nyilván nem szólhatok bele a szülők szexuális életébe. De nem csak dühítő, hanem egyenesen szégyen számomra, hogy felnőttként több eszem van, mint a saját szüleimnek, ha nem tudom nekik megmagyarázni, hogy milyen veszéllyel jár az internethasználat. Azt hiszem mindenki tudja annak a magyar weblapnak a nevét, amelyik összegyűjti az ilyen képeket, és magánéletet nem kímélve személyes információkat osztanak meg a képek szereplőiről (közösségi oldal, telefonszám stb.).

Mivel anyagilag rám vannak szorulva részben, továbbá a számítógép az én tulajdonom, hiszen én vettem nekik úgy döntöttem, hogy amint egyedül leszek itthon a gépet átnézve minden ilyen tartalmat törlök.

Minden bizonnyal balhé lesz belőle, de azt hiszem felnőttként kénytelen leszek felvilágosítani őket, hogy mekkora és milyen kockázattal bír, ha valaki ezeket a képeket közzé teszi egy publikus weboldalon.

34/N

2017. okt. 27. 18:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%

Honnan veszed, hogy bárhova is feltöltötték őket?

Amúgy az alapértelmezett program beállításához semmilyen fájlokat nem kell megnyitni.

Más dolgaiba ne turkálj, majd anyádék is törölni fogják a te cuccaid.

2017. okt. 27. 18:25
 2/24 anonim ***** válasza:
93%
Ha nekik vetted, akkor az övék. És nem, nem kellne más dolgait kitörölgetned a közös gépről- ugyanis TÉNYLEG semmi közöd a szüleid szexuális életéhez. Az meg hogy ki kire van szorulva... Ők laknak a te lakásodban? Vagy te élsz 34 éves fejjel a nyakukon? Ne akarj már uralkodni a szüleiden.
2017. okt. 27. 18:31
 3/24 anonim ***** válasza:
85%

én a végéig azt hittem hogy ezt egy szégyenlős kamasz írta :D

semmi közöd hozzá és a megosztos weblap a hírességek képeit gyűjti be...

plusz honnan veszed hogy felteszik a netre? és ha őket nem zavarja akkor neked mi a fene közöd van hozzá?

tuti az a kérdező baja hogy ilyen vén fejjel neki még NINCS nemi élete:D

2017. okt. 27. 18:44
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem jogos. A szexuális életük aupz ő dolguk. . Ahogy nekik sincs joguk beleszolni abba, hogy te kivel mit és hogyan csinálsz, neked sincs a világon semmi jogod se beleszolni, mse felhaborodni
2017. okt. 27. 18:45
 5/24 anonim ***** válasza:
87%
Nem mellesleg a gép még véletlenül se a te tulajdonod, ha egyszer nekik vetted. Ha az én gyerekem lennél és le mernel törölni bármit is, ami az enyém a megkerdezesem nélkül a buds életben nem állnék veled többet szóba
2017. okt. 27. 18:47
 6/24 anonim ***** válasza:
93%

Nem jogos, közöd kb semmi. Ők is emberek, dugnak, sőt most kapaszkodj meg, még különböző fétisek is lehetnek. Neked semmi jogod ítélkezni felettük, amíg másnak nem ártanak.

Egyébként dalold már el miféle kockázattal is jár, ha feltöltenek rólad egy pucér képet valahova? Max röhögnek rajtad 10 percig és el van felejtve. Nem fog elcipelni a titkos rendőrség és eladni szexrabszolgának. Majd ha a bankkártyájukról töltögetnek fel képeket akkor okkal pattoghatsz...

2017. okt. 27. 18:54
 7/24 anonim ***** válasza:
87%

nyilvánvalóan kifejtettem a véleményem.

Mai nap azonban ismét úgy jártam,

jézusom, micsoda modoros fa.pna...

2017. okt. 27. 19:00
 8/24 anonim ***** válasza:
90%

MI A JÓ BÜDÖS FRANC KÖZÖD VAN AHHOZ, HOGY A FELNŐTT SZÜLEID MILYEN KÉPEKET KÉSZÍTENEK ÉS TÁROLNAK MAGUKRÓL????? És ha feltöltik internetre? És ha esetleg swinger klubba is járnak? Cseszettül semmi közöd a szexuális életükhöz. Anyád helyében letörném a kezed, és a hátadba szúrnám, ha egyetlen képet is letörölnél, és megint elkezdenéd fújni a hülyeségeidet. Eszem megáll.

31N

2017. okt. 27. 19:06
 9/24 A kérdező kommentje:

Az előző hozzászóloknak szeretném jelezni, hogy a nemi életemmel semmi probléma nincs, valamint annak idején se hülyeséget beszéltem, amivel akkor volt is egyetértés, csak gondolom az lerázás céllal ment.

Gondolom az itt hozzászólok nem véletlenül lettek lepontozva (én nem pontoztam senkit), de gondolom mindenkinek más lenne a véleménye az ilyennel kapcsolatban, amennyiben családtagja, rokona lenne az érintett dologgal kapcsolatban.

Az csak egy dolog, hogy egymással, vagy egymással mellett. Kapcsolatuk nem kiegyensúlyozott, napi szintű viták, tehát ilyen képek, videók bármikor felhasználhatóak egymás ellen. Azt hiszem jó sok példa van erre. Elég csak itt szétnézni a gyakorin, amikor arról megy a sírás, hogy valakinek az intim képével visszaélt egy potenciális partner, esetleg aktuális vagy ex partner.

Nyilván az itt hozzászólok biztosan örülnének, ha ilyen jellegű képek véletlenül nyilvánosságra kerülnének, aztán ez lenne a téma lakókörnyezetben, munkahelyen stb.

Egyébként én kérek elnézést, ha nem szeretném a szüleimet egy napiszar weboldalon viszont látni.

2017. okt. 27. 19:26
 10/24 anonim ***** válasza:
90%

"Mivel anyagilag rám vannak szorulva részben, továbbá a számítógép az én tulajdonom, hiszen én vettem nekik úgy döntöttem, hogy amint egyedül leszek itthon a gépet átnézve minden ilyen tartalmat törlök." - aznap lenne az utolsó kapcsolatunk egymással, úgy dobnálak ki, hogy a lábad nem érné a földet. A szüleimtől se tűtrtem el soha, hogy rám erőszakolják a saját "erkölcsi" agybajaikat, nem hogy a gyerekemtől...

(53/F)

2017. okt. 27. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!