Ezzel tényleg kihasználom a szüleimet?
Én csodálkozom mindig, hogy itt az embereknek ilyen rokonai vannak, és mégis tartják velük a kapcsolatot.
Mi az úristennek?
Én semmilyen rokonnal nem tartom a kapcsolatot a szüleimen meg a testvéreimen kívül.
Nem használod ki őket mert örülnek ha adhatnak. Akkor is adnának ha magánhelikopterrel látogatnál haza, mert ekkor érzik szülőnek magukat ha valamit adhatnak a gyereküknek.
Bizonyára ismered a bibliai tékozló fiú esetét. No te nem vagy az, de amikor a tékozló fiú hazatért, az apja örömében a legszebb ruhát vetette elő a szolgáival hogy a fiára adhassa. Mert így érezte jól magát ha ilyen pazarul megajándékozhatta gyerekét.
Az én szüleim is folyton adtak mikor már diplomás voltam akkor is. Mert jól esett ha a gyerekét szeretheti. Amit persze ösztönösen viszonoztam is. Azzal hogy nagyon pedáns életet éltem és a családunk összetartott jóban-rosszban. Voltak persze irigyeim, de tájékoztattam őket hogy a saját magánügyeikkel legyenek elfoglalva. Persze nem az anyagi javakat irigyelték hanem azt hogy a családunk mennyire összetart és emiatt erős. Persze idegen embert is hajlandó lennék úgy szeretni mint a szüleimet mikor még éltek, csupán az a feltétele hogy épp olyan pozitívan álljanak mellém ahogy a szüleim tették. De mivel ez ugyebár ritka, ezért idegen emberek elhúzhatnak a kártékony viselkedésükkel nem írom le hova.
Az irigy rokonaidnak egyszerűen mondd meg hogy legyenek ők is olyan szerető és hasznos tulajdonságúak amilyenek a szüleid és akkor te is szeretni fogod őket. Találkoztam sok irigy emberrel, és sajnos váratlanul ért a sértésük sokszor. De azóta megedződtem lelkileg és szavakkal alaposan ellátom a bajukat.
A kérdező nem troll lehet hanem tényleg megbánthatták az irigy emberek. Fel a fejjel, először engem is meg szoktak, de aztán megtanultam kezelni őket. Egyik módszer hogy szóba se állsz velük ha kártékonyak. Csak pozitív emberekkel állj szóba. A kártékonyakat észre se vedd, vagy ha útban van szavakkal rúgd fel úgy hogy leolvassa a Göncöl Szekér alvázszámát. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!