Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mit gondolsz arról, ha egy...

Te mit gondolsz arról, ha egy fiú az apja keresztnevét örökli?

Figyelt kérdés

2017. okt. 22. 00:39
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek is ugyanaz a neve,mint apósomnak. Napi szinten vannak fennakadások,hogy mindketten Lacik. Sőt a férjemet Lacikázza az összes rokona,én pedig simán Lacinak hívom,de így apósom mindig azt hiszi,hogy neki szólok.Sőt az sem tetszik neki,ha másik becenéven próbálom szólítani. Oviban még cuki lehetett,de 30 évesen kicsit nevetséges.

Már megbeszéltük,hogy a gyerekeink nem kapják meg a mi keresztnevünket,esetleg második keresztnévként.

2017. okt. 22. 17:47
 32/37 anonim ***** válasza:
77%

Apja sorsát örökli.

Sz.r.

Mondom ezt ùgy, h apám neve mindenben egyezik az enyémmel.

2017. okt. 22. 23:04
 33/37 anonim ***** válasza:
84%

Gagyi, maradi szokás. Semmiképpen sem adnám a gyerekemnek az apja nevét, és a saját nevemet sem adnám a lányomnak. Bár nem is hiszem, hogy alapból együtt tudnék lenni egy olyan emberrel, aki szimpatizál ilyen értelmetlen és ósdi hagyományokkal..

Bocsi, ha kicsit nyers voltam, de sosem láttam ennek az értelmét. Szerencsére az én családomban ez már 70+ éve nem hagyomány egyik oldalról sem.

2017. okt. 22. 23:56
 34/37 anonim ***** válasza:
42%

Aki szerint maradi szokas az mondja meg hogy miert tartja annak? Mit is jelent az hogy valami maradi?

Szerintem meg egy olyan hagyomàny, ami ha tetszik akkor csinalod, ha nem akkor nem. De attol hogy nem tetszik mèg nem szep dolog ócsàrolni.

2017. okt. 27. 11:28
 35/37 anonim ***** válasza:
95%
Szánalmasnak tartom. Ennyi önállóság és szerénység legyen már a szülőben, hogy ne magáról nevezze el a gyerekét.
2017. dec. 2. 22:18
 36/37 anonim ***** válasza:
95%
Gagyi, maradi, buta szokás.
2017. dec. 2. 22:22
 37/37 anonim válasza:
46%

fantáziátlanságot nagyon nem értem

mert rendben, találsz egy neked tök jó, tetsző nevet (pl. József helyett Rikkárdó :DD), jön a gyerek és azt mondja, hogy menjél már el a .... :)

Szóval ha a gyerek akar egyedi lenni, akkor max. találjon magának valami nevet, és változtassa meg.

2018. márc. 4. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!