Az én fiam is az apja nevét kapta, de soha semmi gond nem volt belőle.
2017. okt. 22. 07:17
12/37 anonim válasza:
Semmit. Ha nekik így tetszik, akkor tőlem adják. Anyám családjában volt így, ott az első fiú az apja, az első lány az anyja keresztnevét kapta. Anyukám már nem örökítette továb, nem tetszett neki a neve, így engem másképp keresztelt.
De nálunk is új nevet kapott a lányom, nem az enyémet viszi tovább, pedig szeretem a nevemet, de jobb, hogy egyedül viselem. Ha fiunk lenne, az apja élénken tiltakozna, hogy az ő nevét kapja, az biztos.
2017. okt. 22. 07:25
13/37 anonim válasza:
Maradi szokás, és hülyeség, nálunk is négy András van a családban... hagyjuk, nevetségesek az összejövetelek.
Párommal megegyeztünk, hogy felejtös, nemzetközi nevet kap a gyerek (a vezetéknévvel épp eleget fogunk szívni, nem kell még a kereszttel is - itt a kedvesnek ki sem tudják ejteni a nevét)
2017. okt. 22. 07:29
14/37 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, mert a keresztnévnek pont az a funkciója, hogy meg lehessen különböztetni egy családon belül az azonos vezetéknevűeket, ami nem teljesül, ha az apa, nagyapa, fiú is Kovács Péter, ennyi erővel lehetne csak simán Kovács, keresztnév nélkül :D
A mindennapi életben is gondot okoz, az előbb említett egymás leveleinek felbontása még a legkisebb, hallottam olyanról, hogy a családtagja postán maradóra küldött levelét vette át valaki így (direkt azért volt postán maradóra küldve, hogy ő ne tudjon róla, de valahogy megtudta...), egyes légitársaságoknál nem lehet egy foglaláson két azonos nevű személy (ha nyaralni mentek, külön vedd meg a jegyet az asszonynak a gyerekkel és külön a férjnek...)
2017. okt. 22. 07:43
15/37 anonim válasza:
Nekem sem tetszik. Apáméknál is ő volt a sokadik István, tesóm nem az lett, megszakította a hagyományt. Párom szontén István, ő is a sokadik Pista a családba (mimdenki így hívja, nekem ettől herótom is van) és megmondtam, ha egyszer gyerekünk lesz nem kapja meg az István nevet. Még második keresztnévként sem adnám szívesen.
2017. okt. 22. 08:03
16/37 anonim válasza:
En nem adtam a gyerekeimnek egyiknek sem, sem az apja sem az anyja nevet. Azt gondlom hogy mindegyik egy masik kulon ember, miert hivjak akkor oket ugyanugy? Nekem ez egy kicsit olyan mintha a gyerek szemelyiseget dobnank a papirkosarba. O egy masik ember, talaljunk mar ki valami neki valo nevet, mert nekem ez egy kicsit olyat is jelent (marmint azon kivul hogy olyan mintha az illeto szuloknek nem volna fantaziajuk) es a sajat nevukkel egyutt talan a sajat ertekrendjuket, szemelyiseguket, eletfelfogasukat is a gyerekre eroltetnek.
2017. okt. 22. 08:11
17/37 anonim válasza:
Egyáltalán nem praktikus. Amíg a gyerek még ovis, addig nem gond, de amikor már akkora, hogy elege van a Petikézésből, Zolikázásból, akkor egyre több félreértés van abból, hogy elkezd valaki mesélni valakit, amiben Zoli megkérdezte, hogy, és mondja, mondja, fél óra múlva meg rájössz, hogy nem is biztos, hogy az a Zoli mondta, akire egész végig gondoltál... Macera.
2017. okt. 22. 08:24
18/37 anonim válasza:
Nálunk hagyomány a családban egy keresztnév, nagyapám után apám, majd öcsém, sőt egyik unokatesóm is ezt kapta (viszont mindkettejüknek lányaik vannak, úgyhogy megszakadt a dolog.) Öcsém esetében voltak is problémák abból, hogy ugyanúgy hívják, mint apámat, én ezért semmiképp nem akartam a saját fiamnak az apja keresztnevét adni. Megvolt már hónapok óta, mi lesz a neve, a férjem az utolsó pillanatban kérte, hogy hadd kapja mégis az ő nevét.:-) Meglepődtem, de belementem (szép név egyébként), az első babánknak kitalált név végül az öccsére maradt.
2017. okt. 22. 08:34
19/37 anonim válasza:
Nálunk mindkét nagyapám, apám, öcsém is János, soha az életben nem volt ebből sem probléma, sem előny, sem hátrány.
2017. okt. 22. 08:37
20/37 anonim válasza:
Nàlunk hagyomàny, nincs ebben semmi beszèlgetni valò.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!