Teljesen kiakasztott az exem, Ti mit szólnátok?

Nagyon gáz. Szerintem próbálj meg nem foglalkozni vele. Gondolom, úgysem fog megváltozni már.
A gyerekkel ketten éljétek normálisan az életeteket. Rá úgy tűnik úgysem számíthattok.

Valami nekem itt nem kerek.
Ha kisgyerekek, akkor hogyhogy pénz van náluk?
Ha kamasz korúak, akkor mit pereskedtek a láthatáson? Menjen a gyerek a másik szülőhöz, amikor akar. Ill. éljen azzal a szülőjével, amelyikkel akar. Bízzátok ezt rájuk, ne ti akarjátok eldönteni.

5#
Gondolom akkor azt is támogatod, ha az életben nem akarnak látni egy ilyen alakot.
Hasonló helyzetben, 12 évesen, én meghoztam ezt a döntést. Nem találkoztam többé az "apámmal". Nem bántam meg.

14 éves kortól dönthet a gyerek melyik szülőhöz akar kerülni. Te 14 éves korod előtt soha egy forintot sem kaptál a kezedbe? Jó lehetett.

Én biztos nem kértem volna el, de:
1. Ha volt nála 1200 Ft, akkor miért nem az apjától hazafelé menet ugrott be a boltba? Vagy ha apja hazaviszi autóval, akkor megkéri, hogy álljanak meg egy boltnál, mert egy-két apróságot vennie kell. Apjának azt sem kell tudnia, mit vesz, milyen célból, kinek a kérésére és mennyiért.
2. Ha 14 évesen őt ez a helyzet bántja, jogában áll azt mondania, hogy "Kifizetem, de többet nem találkozom veled, te sóher." Ha viszont ezután is szívesen találkozik az apjával, akkor nyilván nem olyan elvetemült az az apa, mint ahogy ebből a pár sorból láttatni akarod, kérdező.
De lehet, hogy egészen másképp zajlott. Lehet, hogy a gyerek erősködött, hogy kifizeti, az apja meg elunta a vitatkozást; csak az apát gyűlölő anyuka tálalja így a gyakorin.
Csak a gyerek tudhatja a valós körülményeket. Minket pedig az anya informál, aki az apával perben-haragban áll. Csoda, hogy nem tartom objektív forrásnak?

Goldmund, mi lenne ha... Kérdésekre próbálsz xar válaszokat adni.
1. A gyerek elfelejtett bemenni a boltba. Van ilyen.
2. Elvált szülők gyereke vagy? Mert én igen. 14 voltam mikor elváltak, de előtte már 1 évvel külön élt apám. Bármit megtettem volna hogy több időt tölthessek akkor vele. Ha hiszed, ha nem egy 14 éves nem mindig tud olyan reális, értelemszerű döntéseket/elhatározásokat hozni mint 1 felnőtt. Azért gyerek mert nem tud és ragaszkodik ahhoz is aki nem érdemli meg...
Az meg senkit nem érdekel h neked rossz tapasztalataid vannak elvált nőkkel. Másnak is, mégsem lesz 1 rosszindulatú fax
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!