Homofób szülők! Érdekelne, hogy ti mit szólnátok hozzá, ha kiderülne a gyereketekről, hogy meleg?
Sok meleg fiatallal beszéltem már és nagyon sokan úgy gondoltak a coming outra, hogy "akkor majd biztos kitesznek" vagy valami hasonló, meg többen mondták és olvastam/láttam a youtoubeon is történeteket, hogy ilyenkor a szülők "összetörtek".
Nekem anyukám pl egy eléggé konzervatív és előítéletes tud lenni.
De amikor elmondtam neki, annyit mondott, hogy "jó", aztán megölelt és elmondta, hogy "egy szülő dolga támogatni a gyerekét" és hasonlók. A múltkor már azzal "piszkált", hogy igazán bemutathatnék neki valakit.
(Én vagyok az egyetlen gyermeke. Apukámmal meg nem tartjuk a kapcsolatot, így azt nem tudom, hogy ő hogy reagálna... Nem mintha fontos lenne.)
Valóban reális az, hogy egyes szülők kiraknák a gyereküket vagy hasonlóan drasztikusan lépnének fel, vagy hogy ezt hónapokba telne valakinek elfogadni?
Vagy ezt csak azért érzik így az emberek, mert félnek ettől?
VAN szülő, aki kitenné, igen. S van, aki kiborulna, ideges lenne, ordítana, utálná a dolgot, de a saját gyerekét akkor sem tenné ki.
Édesanyád nem tűnik homofóbnak, az a helyzet. A konzervatív s bizonyos dolgokban előítéles még nem feltétlenül az, főleg olyan mértékben, hogy a saját gyermeke iránt erősen kiélje.
Hónapok? Egy vérbeli homofób miért fogadná el pár hónap után a dolgot? Simán el tudom képzelni, hogy tovább tart neki s igazán sose megy.
Igen, anyukám nem annyira homofób, nem is ezt mondtam.
Lehet, hogy konzervatívabb és egy kicsit előítéletes (nem feltétlenül csak a melegekkel szemben, hanem pl a romákkal szemben).
És abszolút jól fogadta és támogat.
Inkább arra irányult volna a kérdés, hogy komolyan vannak olyan 'szülők', akik emiatt a saját gyereküket "bántanák" és/vagy megszakítanák vele pl a kapcsolatot, kitennék stb?
Azért az elég durva, ha van akiben ennyire "működik" a 'szülői' "szeretet"...
Ismerek olyan magát anyának nevező nőt, aki kirakta a saját gyerekét az utcára, miután megtudta, hogy meleg. Pszichológushoz cibálta a fiút, hogy az majd "kigyógyítja a betegségéből", minden létező formában tönkre tette lelkileg a srácot. Ja és emellé elvárta, hogy ugyan fizesse már ki a srác az otthoni számlákat (ahol már akkor ugye nem lakhatott), vegyen már új tévét, számítógépet a házba, meg fizesse már a rokon hitelét, mert csak.
Azóta évek teltek el, és csak az utóbbi időben kezdte az anyja elfogadni, hogy a fia meleg, nagyon sok vita után. Ő legalább észhez tért, sajnos vannak, akiknél ez a kapcsoló sosem kattan át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!