Illik felnőttként is elmondani a szülőknek, hogy spermadonor lettem?
25 vagyok, külföldön élek már egy éve, de persze még mindig mindent tudni akarnak az életemről (szülői kíváncsiság; kicsit őrületbe kerget, de ez ilyen :D). Most adódott egy ilyen lehetőségem, amivel viszonylag egész jó pénz is állna nekem a házhoz, s mivel se asszonyka, se semmi, így belementem.
Még nem kaptam meg a "xy felhasználta az anyagod" üzenetet, de eszembe jutott, hogy ezt el kellene-e szüleimnek mondanom, vagy se.
Mármint érzem, hogy ez valami, amit az ember megemlít, de kicsit már előre tartok a "de miért? mekkora teher, és ez meg az" jellegű kommenttől.
Szerintetek? Mondani vagy hallgatni? Esetleg megvárni az üzenetet és azzal nyitni, hogy technikailag nagyszülők lettetek? :D :D
Meg kellene tanulnod, mi az, ami a szülőkre tartozik és mi nem.
Ez speciel nem igazán fontos, hogy közöld velük.
Én sem kötném ezt az orrukra.
Ez intimebb dolog.
na, akkor örülök, hogy megerősítést kaptam
én is így döntöttem volna, de nem voltam benne biztos, hogy mert tényleg ez a jó döntés, vagy csak szimplán mert évek óta 'távolodom' el tőlük, mert hogy így, felnőtt n' stuff, meg saját élet
ment a plusz
utsó: bizonyos országokban igen, mivel több nyugati országban egyre jobban 'dívik' a nem anonim donorság
azaz ahol én csinálom, ott például olyan opciók vannak, hogy:
- anonim
- adatokkal (amin belül van olyan opció, hogy kb elérhetőséget is megadsz, és jelezheted azt, hogy ha a gyerek eléri a 18. életévet, akkor a) ne keressen b) kb mind1 c) nyugodtan keressen meg, mert én is szeretném látni; persze nem így, de kb ilyen jelentéssel)
- arcképes, gyerekkori fotós, stb
sőt, asszem' a nem anonim van már túlnyomó többségben
így úgy tudom kapsz értesítést arról, ha sikeres
Szerintem magánügyed.
És nem hiszek, hogy nagyszülők lesznek a szó hagyományos értelmében.
(Off..Inkább egy donor,mint egy szemét jogait követelő de semmiben nem részt vevő "apa".Mindig ezt mondom mindenkinek.Szóval nem gáz donornak lenni, egyáltalán ne szégyelld.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!