EdinaFleet kérdése:

Van olyan aki Spermadonor volt évekkel ezelőtt és szivesen megosztaná másokkal a történetét?

Figyelt kérdés

Olyan férfiak válaszát várom akik valóban a múltban felajánlották a spermabanknak a spermáikat. Hogyan élték ők ezt meg? Miért jutottak erre az elhatározásra? Most hogyan gondolkodnak róla? Van-e olyan aki késöbb hallott arról, hogy felhasználták a spermáját és baba született belőle?

CSAK OLYANOK ÍRJANAK akik VALÓBAN ÉRINTETTEK voltak SZEMÉLYESEN ilyen témában!

2017. jún. 2. 09:04
 1/4 anonim válasza:
82%

Szia!

Én spermadonor vagyok. Attól a ponttól, hogy először komolyabban elgondolkodtam rajta, legalább 4 hónap telt el amire mindent mérlegeltem és oda jutottam, hogy donor akarok lenni. Ömlesztve leírom az összes gondolatom ami alapján arra jutottam, hogy donor leszek.

A mérlegben benne volt, hogy kék szemű, barna hajú, magas, jóképű és magas intelligenciájú férfinek tartom magam. Tudtam, hogy nagy hiány van Magyarországon a spermadonorból és sok ember, akik nem olyan szerencsések mint én, nem tud gyermeket nemzeni. Aztán arra jutottam, hogy, ha megfelelek és minden oké velem a világ legnagyobb ajándékát adhatom így közvetetten. Egy életet egy gyereknek és boldogságot a szüleinek.

Így elmentem, először mintát kellett produkáljak, amit utána leellenőriztek, majd megmondták, hogy szuper volt, nagyon jó minta és onnan már simán ment a többi vizsgálat. Andrológia, pszihológia, vérvizsgálat.

Tehát amit adsz: Az a sperma és egy kis idő.

Amit kapsz: Alapos orvosi vizsgálat. És az érzés, hogy tényleg valami nagyot tudtál segíteni, adni. Meg persze a pénz.

Nem a pénz motivált anélkül is bevállaltam volna. Mert mégis itt több életről, sorsokról beszélünk. Úgy tudtam, hogy úgy is lehet donor lenni, hogy anonimitás nélkül szerepeljek. És ezt a verziót akartam, mert, ha a gyerek felnő és őt ez zavarná, hogy ki is ő vagy gyökértelennek érzi magát, akkor szülőkkel vagy anélkül felkereshetett volna, csak ez itthon teljes anonimitásban működik.

Akkor 20 éves voltam most 22 vagyok és nem bántam meg, sőt újra megtenném ugyan ezzel a jóérzéssel.

2017. jún. 13. 02:21
 2/4 anonim válasza:
100%
Ha felmerült még valami kérdés írd le ide és válaszolok rá. Ahogy végigfutottam most a gyik-et, ilyen témában válaszok még nem nagyon voltak.
2017. jún. 13. 03:11
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszod! Igen én is szivesen megkeresném azt a férfit aki lehetővé tette hogy megszülessek! Mindössze annyit szeretnék neki mondani hogy " Köszönöm hogy életet adtál nekem!"

Továbbra is várom mindazok történeteket! Jó tudni, hogy vannak olyan férfiak akik ezt merik vállalni! :-)

2017. jún. 14. 01:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Én egyedülálló nőként szólnék a témához. Nem találtam meg a párom akivel időben családot alapíthattam volna. Ezért úgy döntöttem, hogy egyedül vágok neki ennek a babaprojektnek. Spermadonort vettem igénybe, többször is. 5 insteminációm volt és most volt egy IVF lombikom szintén donoros, tegnap ültették be, és izgatottan várom az eredményt. Ha sikerül, ha nem, bárki is volt az az önfeláldozó,hálásan köszönöm neki és minden férfinek aki donornak megy, hogy lehetővé teszik egy, álom megvalósulását akár meddő, akár egyedülállók számára. Ha lesz gyerekem, tudni fogja. És hasonló szemléletre nevelem, ígérem. Sajnos tényleg nagyon kevés a donor egyébként, sokkal több kéne, de az is baj hogy aki donor lenne, azok közül sokan. kiesnek a rostán, a donorfeltételeknek (spermaszám, motilitás, stb.) nem felelnek meg. Elvagyok szörnyedve, mert egyre több férfi van akinek nem. lehet gyereke, és sajnos míg a nők már a végén akár fejen állva eszik isszák a csodalöttyöket meg miegymás, addig ez a ffi oldalról nagyon félvállról van ám véve. Sajnos a ffiak zöme megvan arról szentül győződve, az van ejakulátum, akkor neki lehet gyereke is és pont, vele biztos nincs baj. Pedig de. És mikor kiderülnek a gondok, nem igen hajlandók tenni hogy javítsanak a helyzeten. Sokaknál jelentős javulás lenne elérhető, ha kissé egészségesebben élnének, és ugyanolyan tudatosan készülnének az apaságra testileg, lelkileg, mint a nők nagyrésze. Persze nők közt is van olyan akit nem érdekel a súlya, hiába mondja a doki hogy muszáj fogyni, sportolni, nem tesz érte. Na kicsit eltértem tárgytól. Szóval akárki is volt a donorom, KÖSZÖNÖM 😊😘
2019. okt. 30. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!