Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit reagálnátok arra, hogy...

Ti mit reagálnátok arra, hogy a mindjárt 18 éves gyereketek kijelentené hogy el szeretne menni thaiföldre a barátjával?

Figyelt kérdés
A barátommal már két éve együtt vagyunk több mint két éve, tavaly is nyaraltunk már a balatonon egy hetet, és mindent magunknak fizettünk, ezt is a saját pénzünkből lenni, kb majdnem több mint egy éve gyűjtjük rá a pénzt mindketten, és semmit nem költöttünk belőle. Az utazás a hobbink. Már a reptér jegy is megvan, illetve, a védőoltások,beszéltem a háziorvosommal mindenre odafigyeltünk ez is a saját pénzünkből. Már voltunk egyébként bécsben, lengyelországban, pozsonyban, az is a mi költségünk. Attól félek hogy nem akar majd elengedni, mert nagyon nagyon messze van, és pár hónap és 18 leszek, és nem tudok addig várni míg tényleg az leszek, mert akkor másra kell a pénzt gyűjtenem. Lengyelországba is úgy ahogy elengedett, ő inkább a szomszédos országba szeretné hogy menjek. A barátomban amúgy bízik nagyon, és kedveli is, nálunk is alszik már, meg hát mint írtam nem ez az első nyaralásom. A szállás is megvan, és sok véleményt olvastunk és megbízható, meg videókat, képeket is. Mindenki kérdezi hogy miért akarok ilyen messzire menni, de igazából már kiskorom óta érdekel ázsia, főleg thaiföld, és tényleg imádok utazni, mindig ilyen voltam. Ide is egy hétre mennénk. Igazából, tényleg nem szeretném hogy az legyen hogy ne engedne el, hiszen akkor elmegyek akkor ha betöltöttem, de nem hiszem hogy sokat változna az a pár hónap. A barátom 20 éves. Ő sokkal több országban volt már a szülei miatt, ők is nagy utazósok, ezért több tapasztalata van mint nekem.

2017. okt. 15. 21:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
59%
Addig feküdj neki a nyelvtannak...
2017. okt. 15. 22:22
 12/30 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem fogalmazon annyira jól, de szerintem nem annyira szörnyű..
2017. okt. 15. 22:56
 13/30 anonim ***** válasza:
65%
Hát én pedig pont attól pöccennék be, hogy a hátam mögött szervezkedik a kiskorú lányom, aztán engem meg kínos helyzetbe hoz azzal, hogy egyszer csak előáll a dologgal, úgy, hogy titokban minden le lett szervezve. Ezt akkora gerinctelenségnek tartom, hogy még ha amúgy el is engedtem volna, ezek után biztos nem.
2017. okt. 16. 00:20
 14/30 anonim ***** válasza:
61%
Azért az durva, hogy kész tények elé akarod őket állítani, és így kérnél engedélyt. Bár, ha nálatok ez így szokás...meg akkor már betöltöd a 18-at, de akkor is. Iskolaidőben nem mehetnél, azért Thaiföldre nem hosszú hétvégére megy az ember. Egyébként ne haragudj, hogy megkérdezem, mert nekem ez is fúrja az oldalamat, de honnan van iskolásként annyi pénzed, hogy belefér egy ilyen utazás? Mi a férjemmel évek óta tervezzük, de végül mindig máshol kötünk ki (oltások feltétlenül szükségesek, és azért az mégse Európa, hogy csak úgy saját szervezésben nekiálljunk akármilyen szállást foglalni, ha csak egy tengerparton akar az ember dekkolni, és nem kirándulgatni, azért felesleges annyira messzire menni, meg az se mindegy, az év melyik részében megy az ember, és ha biztonságosan akarunk menni, hogy mindig van kísérőnk, és szervezett az út, nem nekünk kell ott helyben a jó ég tudja, kivel konzultálni, hogy milyen kirándulásokra vigyenek, kettőnknek már bőven milliós tétel, költőpénz nélkül).
2017. okt. 16. 04:49
 15/30 anonim ***** válasza:
26%
Ha még nem vagy 18 akkor gondolom iskolába jársz, és ha nem akarsz hónapokat várni, akkor gondolom nem is a nyári szünetben mennétek. A hiányzást hogyan terveztétek megoldani? Mert thaiföld minimum 14 nap, annál kevesebbre nem érdemes.
2017. okt. 16. 07:14
 16/30 anonim ***** válasza:
58%

Nem kell szülői engedély, utazási terülrten dolgozom. 14 éves kortól bárki repülhet kísérő nélkül.

Amúgy én elengedném a lányom, eddig soha nem élt vissza a bizalmammal, felelősségteljes és megbízható.

2017. okt. 16. 08:06
 17/30 anonim ***** válasza:
52%
Én elengednélek, ha tényleg 1 évig gyüjtöttél rá, akkor érett vagy rá, hogy felelősséggel elutazz. Voltál már pár országba, itt annyi lesz a különbség, hogy fél nappal többet utazol, megy a barátod is. És igen, az a válaszoló, aki menni akar, de nem jön össze. Hát ha van lehetőséged most, akkor menj, mert felnőttként lesz annyi minden más, hogy lehet, lehetőséged sem lesz már oda utazni.
2017. okt. 16. 08:30
 18/30 anonim ***** válasza:
41%

Nem kell szülői engedély, ha van rá pénzed.

Lefoglaljátok aztán mondod anyudnak, hogy mi a helyzet.

Pont.

Engem ez csak akkor zavarna, ha az én pénzemből akarnál nyaralgatni.

2017. okt. 16. 08:42
 19/30 anonim ***** válasza:
49%
Hát, nyilván nem nyáron mennek, ugyanis Thaiföldön március végén, április elején beköszönt az esős évaszak, oszt'jónapot,(most épp egy trópusi vihar dúl)nem nagyon van mit csinálni jópár hónapig, amig tart a monszún. Ergo hiányzással lehet csak megoldani, mert a tavaszi szünetben ott bizony már szakad, nonstop 24. Ezt egyértelműen nem engedném, ne iskolaidőben akarjon uatzgatni a gyerek, arról nem is beszélve, hogy ha ez egy hét, akkor nyilván még plusz az út, ami ha jól tévedek (én még 96-ban voltam) oda 10-11, vissza vagy 1-másfél órával több (igen, nem egyezik meg a kettő) így ez még vagy plusz 2 nap. Van még közvetlen járat? Anno a Malévnak volt charterje heti egyszer Bp- Bangkok útvonalon, mert ha átszállás is kell, akkor az nem 12 óra, hanem lényegesen több, ergo az egy hét máris 9 nap. Ne lógjon ennyit a suliból, nyáron meg mint mondtam nem jó úticél, sőt, tökéletesen értelmetlen. Nem kell túlspilázni oltásügyileg sem, arra kell figyelni mit és hol eszik az ember, meg max egy hepatitisz elleni, de valami sanda gyanúm mégis azt tolja ide az arcomba bele pofátlanul, hogy ez itt megint egy unatkozó tízenéves, aki azt gondolja majd egymás torkának esik irígykedve az interet népe. Nem tudom hova terveztek menni, amennyiben mindez nem csak a fantáziádban létezik, jómagam Bangkokban, Pattayán és Ko samui-n jártam. Szóval, nem, nem mehetnél iskolaidőben csavarogni, legyek én az ördög, amúgy nagyjából veled egykorú a nagyobbik fiam (áprilisban lesz 18) és határozottan nem, pedig elég liberális szülőnek számítok. Vízumköteles ország, azt azért tegyük hozzá, ergo ha nem utazási irodán keresztül szervezitek képzeletben, akkor arra figyeljetek, hogy meglegyen a vízum a követségről, különben már a repülőről sem szállhatsz le. Mesélj még, jó hallgatni! Mellesleg tévedésben vagytok némiképp. Valóban repülhet egyedül már ekkora gyerek, de az országba kiskorúként az igencsak szigorú thai hatóságok nem fogják beengedni szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül, ámbátor ez nem törvényben rögzített feltétel, de alkalmazzák. Szóval. Igen, lassan nagykorú leszel, ettől még a szüleid felelősséggel tartoznak érted, etetnek, ruháznak, ellátnak mindennel, nem a tanítási év alatt kell zsebpénzből sem utazgatni, avval tényleg várd meg, míg önálló leszel és nem a középiskolát taposod. Vagy lógj az egyetemről, bánom is én, de hogy ezt a több sebből vérző vélhetően kamuutazást én nem engedélyezném, az hótziher. Persze megvárhatnád a 18-at és mehetnél utána, akár suli alatt is, ez esetben bizonyára szívesen gondoskodnál magadról utána is önállóan az én segítségem nélkül, eskü lelkiismeretesen utalnám a rokontartást amíg tanulsz. A befőtt, meg a nagymama esete, lehet jönni lepontozni a nyilvánvalóan felháborító elvárásaimat, miszerint egy középiskolásnak az iskolapadban a helye, belátom, rémes vagyok valóban.
2017. okt. 16. 11:25
 20/30 A kérdező kommentje:

Úgy van pénzem rá, hogy másfél éve gyűjtögetem, és semmit nem költök belőle. Mekiben dolgozom egyébként heti 3 napot, nem suliidőben. Illetve a barátom is ugyanígy. Vízumnak utánanéztem és elvileg ez a szabály rá :

A thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Egyékbként magántanuló vagyok, ettől függetlenül bejárok az iskolába dogákat írni, meg órákra is, így igazából felesleges. Az én anyukám más mint a többi szülő. Nem tudom hogy jó vagy rossz értelemben, de olyan is volt hogy a barátnőmnél nyaraltam és vittem bőröndöt 10 évesen és simán elengedett egy hétre, úgy hogy fel sem hívta a barátnőm szüleit. Akár máshová is mehettem volna abban az időben. Kb ilyen szinten laza. Nem nagyon foglalkozik vele hova megyek. Egyedül ebből a szempontból. Mint mondtam, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy én mindent lerendezek és akkor bejelentem hogy elmegyek és kész, mint mondtam nincs még konkrétan lerendezve semmi, mert módosíthatom ingyen, és lemondhatom bármikor mert ott kell fizetnem. Egyébként phuket területére mennénk, és magyar szállásadókhoz. Repülő sincs meg még konkrétan, szóval mondtam hogy ez nem gáz. Semmiképp sem úgy állítanám be neki hogy ezek megvannak, megmutatnám a szállást, hogy milyen oltások kellenek, és akkor ha már megengedte akkor tök mind 1 hogy lefoglaltam vagy sem, mert mint említettem módosíthatom bármikor. Valaki a bulira költi a pénzét, én utazásokra.

2017. okt. 16. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!