Ti mit reagálnátok arra, hogy a mindjárt 18 éves gyereketek kijelentené hogy el szeretne menni thaiföldre a barátjával?
Nem kell szülői engedély, utazási terülrten dolgozom. 14 éves kortól bárki repülhet kísérő nélkül.
Amúgy én elengedném a lányom, eddig soha nem élt vissza a bizalmammal, felelősségteljes és megbízható.
Nem kell szülői engedély, ha van rá pénzed.
Lefoglaljátok aztán mondod anyudnak, hogy mi a helyzet.
Pont.
Engem ez csak akkor zavarna, ha az én pénzemből akarnál nyaralgatni.
Úgy van pénzem rá, hogy másfél éve gyűjtögetem, és semmit nem költök belőle. Mekiben dolgozom egyébként heti 3 napot, nem suliidőben. Illetve a barátom is ugyanígy. Vízumnak utánanéztem és elvileg ez a szabály rá :
A thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Egyékbként magántanuló vagyok, ettől függetlenül bejárok az iskolába dogákat írni, meg órákra is, így igazából felesleges. Az én anyukám más mint a többi szülő. Nem tudom hogy jó vagy rossz értelemben, de olyan is volt hogy a barátnőmnél nyaraltam és vittem bőröndöt 10 évesen és simán elengedett egy hétre, úgy hogy fel sem hívta a barátnőm szüleit. Akár máshová is mehettem volna abban az időben. Kb ilyen szinten laza. Nem nagyon foglalkozik vele hova megyek. Egyedül ebből a szempontból. Mint mondtam, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy én mindent lerendezek és akkor bejelentem hogy elmegyek és kész, mint mondtam nincs még konkrétan lerendezve semmi, mert módosíthatom ingyen, és lemondhatom bármikor mert ott kell fizetnem. Egyébként phuket területére mennénk, és magyar szállásadókhoz. Repülő sincs meg még konkrétan, szóval mondtam hogy ez nem gáz. Semmiképp sem úgy állítanám be neki hogy ezek megvannak, megmutatnám a szállást, hogy milyen oltások kellenek, és akkor ha már megengedte akkor tök mind 1 hogy lefoglaltam vagy sem, mert mint említettem módosíthatom bármikor. Valaki a bulira költi a pénzét, én utazásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!