Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sosem látott fiam örököl utánam?

Sosem látott fiam örököl utánam?

Figyelt kérdés
Soha nem láttam, Ö sem keresett.Akkor is örököl utánam?
2017. okt. 13. 10:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%

Igen.

De azért néhány részlet érdekelne. Lemondtál róla valaha?

Házasságból született?

Hány éves?

2017. okt. 13. 11:02
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Örököl. (Amúgy nyilvánvalóan nem az ő feladata lett volna keresni téged.)
2017. okt. 13. 11:04
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Igen. Én 22 év után láttam először a párom gyerekeit, miután ő meghalt. Mégis ők az örökösök.
2017. okt. 13. 11:05
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Ha törvényesen fiad, akkor igen. De végrendeletben szabalyozhatod, hogy csak a köteles részt kapja, ami a rá jutó rész harmada. Kitagadni csak alábbi esetekben lehet, a semmilyen kapcsolat dhhez kevés.

7:78. § [Kitagadási okok]

(1) Kitagadásnak van helye, ha a kötelesrészre jogosult

a) az örökhagyó után öröklésre érdemtelen lenne;

b) az örökhagyó sérelmére bűncselekményt követett el;

c) az örökhagyó egyenesági rokonának, házastársának vagy élettársának életére tört vagy sérelmükre egyéb súlyos bűncselekményt követett el;

d) az örökhagyó irányában fennálló törvényes tartási kötelezettségét súlyosan megsértette;

e) erkölcstelen életmódot folytat;

f) - akit végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek - a büntetését még nem töltötte ki;

g) a tőle elvárható segítséget nem nyújtotta, amikor az örökhagyónak szüksége lett volna rá.

(2) A nagykorú leszármazót az örökhagyó a vele szemben tanúsított durva hálátlanság miatt is kitagadhatja.

(3) A szülőt az örökhagyó a sérelmére elkövetett olyan magatartás miatt is kitagadhatja, amely a szülői felügyeleti jog megszüntetésére ad alapot.

(4) Házastársát az örökhagyó házastársi kötelességét durván sértő magatartása miatt kitagadhatja.

(5) Aki kitagadás miatt kiesik az öröklésből, nem jogosult törvényes képviselőként a helyébe lépő személy örökségének kezelésére. Az ilyen vagyon kezelésére a szülői vagyonkezelésből kivont vagyon kezelésére vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

2017. okt. 13. 11:18
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Még ha végrendeletileg mindent másra hagysz, ún. kötelesrész akkor is jár neki, kivéve, ha kitagadod, de ahhoz nagyon súlyos indok kell, az, hogy nem láttad nem az.
2017. okt. 13. 11:24
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Végrendelet nélkül teljes örökrészt kap.
2017. okt. 13. 11:32
 7/15 anonim ***** válasza:
68%
Ha még életedben elajándékozod a vagyonodat azoknak, akiknek amúgy szánod az örökséget, akkor nem marad mit örökölni másoknak. Feltéve, ha ez a cél, sok minden nem derül ki a kérdésből.
2017. okt. 13. 11:40
 8/15 anonim ***** válasza:
92%
Elajándékozásnál fontos, hogy tartsd meg a haszonélvezetet.
2017. okt. 13. 11:42
 9/15 anonim ***** válasza:
57%
Azért ez nem semmi! Egész életében lesz-rtad teljesen és most is az aggaszt, hogy valamit kap töled????? Ez aztán az ÉDESAPA!!!
2017. okt. 13. 12:05
 10/15 anonim ***** válasza:
54%

Már a kérdés címe is téged minősít. Remélem, hogy a fiú örököl utánad, méghozzá jó sokat. Persze, hogy nem keresett téged a gyereked, mivel látta, hogy lesz.rod magasról. Egy ilyen apának nevezett valamihez én sem mernék odamenni, biztos nagyot csalódnék, jobban megbántana, mint eddig az életem során.

Én apámnak is van első kapcsolatából fia, akit kamasz korában ismert meg. De ő nem tudta, hogy a nő terhes volt tőle és ő legalább utólag a nevére vette a gyereket, foglalkozik vele. Már velünk is él a féltesóm és szereti az egész család. Még anyu is. Nekem ilyen példa van a szemem előtt, ezért nehezen tudom elhinni, szomorúan veszem tudomásul, hogy milyen szemét emberek vannak.

2017. okt. 13. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!