Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednétek a 16 éves lányotokn...

Engednétek a 16 éves lányotoknak a tetkót?

Figyelt kérdés
A csuklójára akar egy kicsi szimbolumot aminek jelentese is van nem csak divatból.
2017. okt. 12. 19:36
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
79%
36 évesen vállaltam be. Nem bántam meg, de tényleg örökre megmarad.
2017. okt. 12. 22:34
 22/52 anonim ***** válasza:
67%
Csak mert valaki nem engedné egy 16 éves csitrinek, akinek minden héten más a nagy szerelme és kéthavonta stílust vált, hogy ilyen életre szóló döntést hozzon, az még nem biztos hogy "tetkó ellenes". Nekem is van kettő például, de azért ha így vissza gondolok, 16 évesen nem biztos, hogy ezeket választottam volna.
2017. okt. 12. 22:50
 23/52 anonim ***** válasza:
64%

Ha anyam engedte volna, hogy 16 evesen az otleteimet magamra varassam, most a fizetesem a takarasokra menne el.

19 evesen jott egy otletem, ugy voltam vele, hogyha 2-3 ev mulva is meg mindig azt szeretnem, akkor legyen. Most lesz 2 eve hogy megvan, es nagyon szeretem es nem bantam meg. Raadasul olyan, amit magyarazni kell, mert nem nagyon vagjak az emberek, hogy mi ez.

2017. okt. 12. 22:53
 24/52 anonim ***** válasza:
80%

A környezetemben is van egy ilyen idióta csaj.

Amikor mások a derekukra tetoválták a "ri banc-rendszámot", neki is azonnal az kellett.

Azután a nyakára tetovált vonalkóddal érezte rendkívül menőnek magát.

Sajnos azóta már maradinak számít, mert bejött a QR kód !

:)

2017. okt. 13. 06:04
 25/52 anonim ***** válasza:
72%
NEM! Én elég laza anyuka lennék, anyukám is az volt, DE! Egy 16 évesnek még nincs kiforrott személyisége, hajtják a hormonok, nem lát sok dolgot reálisnak, eltúlozza a dolgokat, aztán azt a kis szimbólumot is drága pénzért le kellene lézereztetni ami nagyon fáj. Úgy gondolom hogy két év is sokat számít ebben a korban, ezért majd ha 18 lett, és a saját pénzéből csináltat, akkor nincs beleszólásom.
2017. okt. 13. 07:38
 26/52 anonim ***** válasza:
55%

Biztos, hogy nem. Nem vagyok tetkóellenes, de 16 évesen, gyerekként, kiforrott személyiség nélkül még ne! Aztán majd x év múlva a fejemhez vágja, hogy miért engedtem...

Ha valóban olyan fontos, egyedi, mély jelentőségű az a szimbólum, akkor pár év múlva is az lesz majd. Ennyi idősen még az a két év is sokat számít, formál rajta, mire nagykorú lesz.

Egyébként érdekelne, hogy pontosan miről is van szó, nyilván rákérdeznék, és beszélnék Vele erről.

Mellesleg ennyi idősen a tucatmadártoll/végtelen jel/az a fújkálós virág, aminek nem jut eszembe a neve/stb., mind-mind baromi egyedi dolog, és mindnek eszméletlen mély, személyes jelentése van... ugyanakkor el tudok képzelni egy-két kivételt, de ahhoz tudnom kellene, miről van szó.

2017. okt. 13. 08:23
 27/52 anonim ***** válasza:
89%

Normális, magára valamit is adó tetoválószalon NEM vállal el senkinél semmit sem, ha az illető nem 18 éves, lényegtelen, hogy anyuci/apuci megengedi-e vagy sem.

Szerinted véletlen, hogy még a felnőtteknek is megmondják, hogy jól gondolják meg, hogy mit akarnak? Mert ez egy életre szól, és az eltávolítás sem 100%-os, ráadásul iszonyatosan fáj is és nagyon drága.

Mellesleg képzelem, hogy 16 évesen micsoda mély tartalmú, hatalmas élettapasztalatot feltételező baromságot tetováltatnál magadra. Nagyjából 10-ből 9 16-17 éves "nem divatból" tetováltat. Ezzel kb annyira leszel "egyedi", mint a fehér Adidas cipővel. Azt is 10-ből 9 csitri azért hordja, mert "ő más, mint a többi".

Csuklóra pedig felnőttként sem tetováltatnék semmit. A legtöbb munkahelynél alap kikötés, hogy ha tetoválásod van, az olyan helyen legyen, ahol normális körülmények között senki sem látja.

Szóval nem. Ha lenne gyerekem, semmiképp sem engedném. És ha 18 lenne, akkor is elbeszélgetnék vele, hogy biztosan akarja-e, jól gondolja meg. Tudod mit mond sok tetoválószalon? Hogy ha valaki mindenképpen tetováltatni akar, az várjon 25 éves koráig, mert az ízlése, meg a "mi tetszik mi nem" változó korszaka addig tart kb.

2017. okt. 13. 08:42
 28/52 anonim ***** válasza:
76%

Na ez a kérdés pont nekem szól, 16 évesen csináltattam tetkót a csuklómra, nem divatból hanem mert jelentése volt.

Most 28 vagyok és tudod azt kell, hogy mondjam, hogy ahogy én sem voltam, úgy te sem vagy sehol sem a személyiségedben és az életedben. Azt se tudod, hogy merre vagy arccal - és bár tudom, hogy nem értesz velem egyet, de én meg azt tudom, hogy majd 12 év múlva pontosan tudni fogod miről beszélek.

Ami most fontosnak tűnik, az sok év távlatából nevetséges lehet. Amit erősen magadénak hiszel, az jó eséllyel elhalványul. Lehet, hogy vannak elképzeléseid önmagadról, és hogy milyen dogok fontosak az életben, vagy hogy neked mi a stílusod, de ez szinte biztosan meg fog változni.

Engem nagyon idegesít a tetoválásom és megbántam. És a mai napig nem bírom felfogni, hogy az amúgy full értelmes szüleim hogy engedhették egy 16 éves kislánynak, hogy tetováltasson. De legalább ha majd nekem lesz gyerekem, el fogom tudni mesélni neki, hogy az anyja milyen idióta volt és mennyire nem jó ötlet ez...

2017. okt. 13. 09:07
 29/52 anonim ***** válasza:
79%

Nem engedném meg.

Látom, aki nem ért veled egyet, azt jól lepontozod, de később majd hálát adsz a szüleidnek azért, hogy nem engedték meg.

Nekem van ilyen ismerősöm. Ő a kézfejére tetováltatott 15 évesen valamit az anyja jelenlétében, mert az milyen szép meg menő volt. Aztán 18-19 évesen már cikinek érezte, nem is kicsit. Mehetett bőrműtétre, és még az sem távolította el teljesen, messzebbről úgy tűnik, mintha a kézfeje koszos lenne. Ő maga mondta, hogy már nagyon megbánta, hogy 15 évesen tetováltatott.

Persze tudjuk, hogy "te aztán biztos nem fogod soha az életben megbánni", de hidd el, meg fogod. Az ízlés nagyon gyorsan változik, pláne tinédzserkorban.

2017. okt. 13. 09:09
 30/52 anonim ***** válasza:
6%
Az valakinek feltűnt,hogy a kérdező az anyuka és nem a lány?
2017. okt. 13. 09:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!