Hogyan nyerhetném vissza szüleim bizalmát?
Minek, hogy újra félholtra idd magad?
24/F
Beszélgess el velük. Mond el őszintén a dolgaidat nekik. Mutasd ki a megbánásodat. És igérd meg nekik, hogy nem az ivás a célod, hanem hogy a barátaiddal lehess
Második esély mindenkinek jár, viszont tartsd is be, hogy nem rúgsz be
Egy ilyen után 2 hónap még elég kevés. Nyilván azon az estén se úgy tervezted, hogy a mentők vigyenek el.
Ha tényleg megbántad az esetet, akkor még várj. Úgymond viseld még el a "büntetést", segíts otthon, amiben csak tudsz és tanulj rendesen.
Azt javasolnám, hogy (ha olyan a viszonyotok) ülj le velük beszélgetni. Biztos vagyok benne, hogy ennyi idő után még nem fognak teljesen bízni benned (sajnálom), de ha bebizonyítod nekik és magadnak(!) hogy felelősségteljes lettél, idővel talán megenyhülnek. Bár sanszos, hogy buliról egy ideig hallani sem akarnak. Nem tudjuk, mennyire szigorúak (bár úgy sejtem, nem nagyon.)
Mi lenne, ha egy ideig nem járnál el bulizni? És persze nem is innál. Suli után, hétvégén, nappal is együtt lehet lenni a barátokkal/haverokkal, pia nélkül is. Azt javaslom, hogy próbáld ki ezt (pl inkább menjetek el moziba, oda csak elengednek?), talán bejön. És főleg: tanulj az esetből! Ha kórházban is éredtél, nem biztos, hogy nem kellett volna hívni a mentőt...
17/L
Draga szivem, szerintem...
Ulj le veluk szembe,vegyel egy mely levegot, nezz a szemukbe, mondd hogy elszeretnel menni egy egyszeru szulinapra, ahol nem fogsz inni es nem is engedne semelyik baratnod, es nem fogsz semmi olyat csinalni mint azon a napon. Minden rendben lesz, csak erezzek hogy megbantad es szerintem elfognak engedni a szuleid, vagy ha megsem majd en is segitek gyozkodni❤❤
Amíg a 18-at nem töltöd be, én többet nem engednélek. Mindenki hülye fiatalon kb. és berúg, de ha már mentőt kellett hívni, akkor te alkoholmérgezésesre ittad magad. Iszonyatosan csalódnék. Mondjuk este bulizni nálam akkor mehetnél, ha nem megy a tanulás rovására, nem keveredsz balhéba és tudod a mértéket tartani, a finanszírozást meg a zsebpénzből meg lehet oldani, amit nyári munkával keresel.
Alapvetően egész biztos a szüleid is hibásak, hogy egy gyenge akaraterejű gyereket idejekorán kiengedtek a világba, viszont 2 hónap után inkább még baromira húzd el magad és max mozizni meg kávézni menjél.
Én nem engednélek míg 18 nem vagy.
Okés, sokan isznak tizenévesen, de az, hogy gyakorlatilag öntudatlanra piálod magad, egyrészt undorító, másrészt veszélyes.
Belegondoltál, hogy gyakorlatilag bárki azt tehetett volna veled, amit akar, vagy ha pl. kómába esel, ne adjisten meghlasz, a szüleid mennek börtönbe, ha rongálsz részegen, ők fizetik meg a kárt, stb.
Plusz ott a félelem bennük, el nem tudod képzelni, mit élhettek át, mikor közölték velük, hogy kórházba kellett vinni téged.
Majd, ha már felnőtt leszel, úgy rúgsz be, ahogy akarsz, mert onnantól kezdve a jogi-pénzügyi következményeket is te viseled, az aggódás persze megmarad nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!