Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit vártok el a 15 éves...

Ti mit vártok el a 15 éves lányotoktól házi, illetve ház körüli munka terén?

Figyelt kérdés
2017. okt. 9. 19:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%
7-es, nektek szülő se kellett volna, simán felnevelhettétek volna saját magatokat, mert ahogy elnézem, a szüleitek kb. le se szartak titeket. Be is pelenkáztátok magatokat?
2017. okt. 9. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez volt:

- emelet rendben tartása (két szoba+wc)

- néha főzés (mikor apának nem volt ideje)

- mamának-papának párnaponta boltba, havi kétszer gyógyszertárba menni, meg ha kérte, akkor felmosni

- mosogatás vacsi után (de ez alap volt, mert apa hullafáradtan járt haza munkából, kérnie sem kellett)

- meg kiskertet megkapálni kéthetente, és nyáron locsolni a virágokat

Ilyen, hogy hókotrás, járdasöprés, ősszel levelek összehúzása macskák ellátása magamtól csináltam, mert imádtam.

2017. okt. 10. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:
Boven eleg nekem ha a sajat szobajaban rendet tart.A tobbi nem az o dolga.Egyebkent 14 eves
2017. okt. 10. 14:39
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még kicsi a gyerek, aki fiú, de ugyanazt fogom elvàrni tőle, mintha làny lenne. Igaz, lakásban élünk, így kevesebb a tennivaló, mint egy csalàdi hàzban.

Alap a sajàt lakókörnyezete rendbetétele, ill. ne hagyjon semmit széjjel. Pl. ha evett tegye a tànyért a mosogatóba..ez a minimum. Nem biztos, hogy lesz olyan feladat ami konkrétan az ő dolga lesz, de ha megkérem valamire, akkor segítsen zokszó nélkül.

Pl. hétvégén ha ébren van(igen hagyom kb 10-11-ig aludni, engem is hagytak) akkor segíthet a főzésben. Pl. krumpli, zöldségpucolàs...így gyorsabban haladok én is. Vagy ha lejàr a mosógép, teregessen ki. Esetleg ablakpucolàsnál kérem, hogy szedje le és rakja vissza a függönyöket. Igyekszem minden hàzimunkàt megtanítani neki, hogy ne essen kétségbe, ha egyedül kell megcsinàlnia valamilyen oknàl fogva, ill. nevelem a rend(nem kényszeres) szeretetére. Hiszen sokkal könnyebb úgy élni ha rend és tisztaság(még mindig nem a màniàs) van körülöttünk. Engem is így neveltek. Igaz nekem könnyű, mert egyke voltam, a fiam is az marad, és minél kevesebb az ember, annàl kisebb a kàosz. :)

2017. okt. 10. 14:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Azt hiszem megmutatom a valaszokat a 14evesemnek aki szerint sokat varok el :-D A szobajat kell csak rendben tartania + a sajat allatainak enni adni amibol a fele ram marad.... Havi 1x a lakas tobbi reszeben is segit porszivozni, ennyi.
2017. okt. 10. 17:56
 16/17 anonim válasza:
86%
főzés, vasalás, a hullák elásása a kertben, teregetés, mosogatás, porszívózás..
2017. okt. 10. 19:11
 17/17 anonim válasza:
92%

Én falun nőttem fel, és kissé foghíjas családom volt. Apukánk külföldön dolgozott, bátyám pedig ugyan itt tanult, így anyukámra maradt minden munka otthon, vagyis kettőnkre.

15 évesen már én főztem, hogy legyen mit ennie (és nekem is), mire hazaért. Sok kinti munka is volt, 700 tőke szőlőnk van, szóval gyakran kapáltunk és gondoztuk. Ez mellett kerti munka tavasszal, ősszel. Füvet érdekes mód sosem nyírtam, de helyette szőnyeget mostam, és a tavaszi nagytakarítás is csak az én dolgom volt, szobáról szobára aprólékosan. Azt őszintén utáltam.

Ketten vágtunk bele a házfelújításba is, szobát festettünk és hajópadlót raktunk, betonoztunk, talicskáztunk.

Régen, mikor 9-10 éves voltam, én figyeltem, nehogy kialudjon a kályha, és télen "átszánkóztattam" egy csomó tüzifát.

Anno nem értettem miért kell "ennyit" dolgoznom, és nem is szinpatizáltam vele, de mára hálás vagyok érte, hogy 21 évesen iszonyatosan jól főzök, és szinte bármit megcsinálok, a festéstől a barkácsoláson keresztül, a ház körüli dolgokig, és legfőképp nem vagyok rest.

Mindenképp adjatok munkát a gyereknek, mert a lakótársaim például nagyon cikik. Nem tudnak még elmosogatni sem maguk után, nem beszélve a takarításbeosztásról, minden tiszta mocsok utánuk, mert nem tanította meg nekik senki.

Ti szülők vagytok a példaképeink, tőletek kell megtanulnunk mindent, szóval csináljátok a legtöbb dolgot együtt. :)

2017. okt. 10. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!