Ti mit vártok el a 15 éves lányotoktól házi, illetve ház körüli munka terén?
- a saját szobáját rendben és tisztán tartsa
- segítsen a kert körüli munkákban
- ha van háziállat, foglalkozzon vele
- konyha, fürdőszoba egyéb helyiség takarításakor segítsen be amiben tud (felmosás, törlés, szemetet kivinni)
Mindezeket természetesen csak azután, ha kész van a leckéje, megtanult másnapra.
Ami az én feladatomba anno még a favágás is beletartozott, télen hólapátolás, alkalmanként főzés, mosás...
Köszönöm a gyors válaszokat :)
Én most vagyok 15 éves és kb ezeket végzem csak minden nap 2-szer mosogatok ezen kivül 3 kutyáról gondoskodom van hogy egy komplett ebédet készitek hétvégente
Azért tettem fel a kérdést mert iskolába pont ez volt a téma és az osztálytársaim semmit sem segitenek otthon még alapvető dolgokat sem
Nálunk ez volt:
- saját szobámban rendet tartani, takarítani
- a házban segíteni a takarításban
- boltba elmenni olyan dolgokért, amit a nagybevásárlás során nem lehet előre megvenni
- magam után elmosogatni, illetve hétvégi ebéd után is
- főzésben segíteni
- kerti munkák (gyomlálás, gyümölcsszedés, fűnyírás után a fű összegereblyézése, stb.)
- családi panzióban a takarításban résztvenni, valamint egész nyáron a teljes napot ott lenni a recepcióban
- szemetet kivinni
- szülők kényszeres rendmániája miatt mindent mindig milliméter pontosan a helyére visszatenni
Ezek jutottak az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!