Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit vártok el a 15 éves...

Ti mit vártok el a 15 éves lányotoktól házi, illetve ház körüli munka terén?

Figyelt kérdés
2017. okt. 9. 19:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Saját maga után takarít, mos, rendet tart, emellett a lakás többi részén is házimunkából kiveszi a részét, elmosogat, boltba megy segít fözni, vagy a kertben.
2017. okt. 9. 19:31
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

- a saját szobáját rendben és tisztán tartsa

- segítsen a kert körüli munkákban

- ha van háziállat, foglalkozzon vele

- konyha, fürdőszoba egyéb helyiség takarításakor segítsen be amiben tud (felmosás, törlés, szemetet kivinni)

Mindezeket természetesen csak azután, ha kész van a leckéje, megtanult másnapra.

Ami az én feladatomba anno még a favágás is beletartozott, télen hólapátolás, alkalmanként főzés, mosás...

2017. okt. 9. 19:33
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ó, igen, majd kimaradt a mosogatás (nálunk mosogatógép volt, csak beáztatni vagy elsúrolni kellett az edényeket, így nem is volt eszembe :D )
2017. okt. 9. 19:34
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Saját szobáját rendben tartani, a kutyájaról gondoskodni
2017. okt. 9. 19:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Saját szobája rendbetétele, 3 naponta mosogatás vacsora után, hétvégi nagytakarításban, főzésben segítés, valamint ha észreveszi hogy pl koszos a konyhapult, törölje le, ha készít valamit pakoljon el maga után.
2017. okt. 9. 19:35
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat :)

Én most vagyok 15 éves és kb ezeket végzem csak minden nap 2-szer mosogatok ezen kivül 3 kutyáról gondoskodom van hogy egy komplett ebédet készitek hétvégente

Azért tettem fel a kérdést mert iskolába pont ez volt a téma és az osztálytársaim semmit sem segitenek otthon még alapvető dolgokat sem

2017. okt. 9. 19:44
 7/17 anonim ***** válasza:
36%
Az én lánytestvérem ugyan nem 15 éves, hanem 12. Ruháit saját maga mossa minden héten és ki is vasalja. Minimum heti kétszer kiporszívózza a szobáját. Heti egyszer letörölget a szobájában. Segít sütni, főzni, különösen hétvégén és ünnepeken, amikor ugyanis nincs iskola. Tud is már sok mindent sütni, főzni egyedül is. Tanul varrni és hímezni is. Ezt imádja. A kerten segít állatokat etetni, locsólni, gazolni és amit épp kell. Ősszel diót puculni, lekvárt és savanyút készíteni télire. Ami a sulit illeti, mindig kitűnő tanuló volt. Most is 3 nyelvűbe jár (külföld). Természetesen nemcsak ő segít anyuéknak és nemcsak ő tanul jól. Nálunk ez alap. A pofámról sülne le a bőr, ha nem tenném. Egy család vagyunk. Senki nem a másik csicskája. A szüleink sem ezért vannak. Mindent közösen oldunk meg.
2017. okt. 9. 19:46
 8/17 A kérdező kommentje:
A 7-el egyetértek elképzelni se tudán hogy ne segitsek itthon ezt alapnak tartom :)
2017. okt. 9. 19:51
 9/17 anonim ***** válasza:
Nekem mindig csak a saját szobámat kellet takarítanom, rendbe raknom illetve a háziállatommal/háziállataimmal foglalkoznom.
2017. okt. 9. 21:10
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk ez volt:

- saját szobámban rendet tartani, takarítani

- a házban segíteni a takarításban

- boltba elmenni olyan dolgokért, amit a nagybevásárlás során nem lehet előre megvenni

- magam után elmosogatni, illetve hétvégi ebéd után is

- főzésben segíteni

- kerti munkák (gyomlálás, gyümölcsszedés, fűnyírás után a fű összegereblyézése, stb.)

- családi panzióban a takarításban résztvenni, valamint egész nyáron a teljes napot ott lenni a recepcióban

- szemetet kivinni

- szülők kényszeres rendmániája miatt mindent mindig milliméter pontosan a helyére visszatenni

Ezek jutottak az eszembe.

2017. okt. 9. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!