Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakit 30 évesen is...

Ha valakit 30 évesen is eltartanak a szegény szülei és ezért semmit sem várnak cserébe arról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Normális ha az ilyen fiatal se tanulni se dolgozni nem akar csak jólétet?
2017. okt. 5. 15:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Igy igaz utolsó, irigyek es meg tudom érteni.

De nem mindig végzödik tragikusan ha valakit sokaig tartják el a szulök , söt , mondok pár elönyt :

1 nem fog ketsegbeesésében hamar összeköltözni valakivel es túl hamar gyereket vállalni

2 marad penze szórakozni , tud spórolni csomót bankszámlán

3 meg tudja találni a neki tetszö utat , hivatást , es boldogan járni , nem küszködve , kinlódva

2017. okt. 5. 16:15
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

Hát nekem ilyen a tesóm. Harminc felett van.

A szüleink próbáltak nem különbséget tenni, de nyilvánvalóan elkényeztették tesómat. Apánk már nem él, tesóm meg még jobban kihasználja anyánkat- én nem értek azzal egyet, hogy megérdemli anyám a sorsát, kb. érzelmi zsarolta, stb. az a gyökér, meg manipulálta.

Próbáltam beavatkozni, mert akárhányszor hazamentem, azt láttam, hogy anyánk egyre betegebb és fáradtabb, miközben ez az élősködő kiszipolyozta és szart is rá egyben. Igen, volt hozzá közöm, mivel a saját anyám is (egyszer valaki benyögte nekem, hogy semmi közöm ehhez, azért kíváncsi lennék az illetőre, ha a saját anyját látná tönkremenni, sírni, akkor is ilyen könnyen beszélne).

Kapott jó pár fejmosást, és lett egy állandó barátnője, szerintem ő is jó hatással volt rá. Előtte mindenkire szart, de ezt értsd úgy, hogy ha anyánk beteg volt, a gyógyszertárba lusta volt kimenni neki testvérem gyógyszerért, ami két percre volt tőlük.

Néha az volt már az érzésem, hogy csak arra vár a szobájában fetrengve, hogy örökölhessen és elbulizhassa azt is.

Ja és ő sem akart dolgozni, mert neki fizessenek az a nagy semmire félmilliót. Arca az mindig is volt.

Egyik jellemző sztori: utazott valami haverjához és utazótáska kellett neki, kizsorvált/csórt anyánktól/ismerőstől pénzt, ééés vett magának egy 70ezer forintos táskát, hiszen akármit nem hord!!! Akkoriban annyi volt a havi fizetésem. Utána tőlem akart még kölcsönkérni az útra. :D DE elküldtem a ...ba.

De most egy ideje reménykedek, mert mintha normálisabb lenne és mintha felelősségteljesebben viselkedne.

2017. okt. 5. 16:16
 13/21 anonim ***** válasza:
48%
"Én meg azt mondom, aji ezzel foglalkozik az irigykedik..... irigy rá, mert ő megteheti stb stb...." Ez nem irigység, hanem undor és aggódás keveréke, aggódás a saját anyádért, és hogy majd neked kell eltartani/kitagadni egy életképtelen barmot, aki elherdál és tönkretesz mindent. Tényleg nem értem ezt a primitív mindenre húzzuk elő az "irigy kártyát".
2017. okt. 5. 16:19
 14/21 anonim ***** válasza:
9%
Látom megsértettem pár kétszázkilós mamahotelest. Remélem azért a hűtőt még ki tudjátok nyitni magatoktól. :)
2017. okt. 5. 16:24
 15/21 anonim ***** válasza:
17%
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha valaki nem érez magában 30 évesen annyi ambíciót, hogy elköltözzön a szüleitől, dolgozzon, tartsa el magát, és alakítsa ki saját családját, az keljen fel a fotelből, menjen ki a fürdőszobába, és köpje szembe magát! Mert egy senkiházi tróger.
2017. okt. 5. 16:52
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

29 eves vagyok, es ahogy ti hivjatok mamahoteles voltam júliusig de... havonta adtam haza nem is keveset, segitettem haz korul, es nem voltam teher.... juliusban hitel nelkul megvettem egyedul a hazamat, sajat munkambol.... es most mar abban elek.

Most ha 25 evesen elkoltozok albiba es kifizetek ra 100k nem tudtam volna ide elerni....

Nem csinalnam mashogy ha ujra kezdhetnem, akkor se ... es mindig kepen rohogom azokat akik mindenkit le mamahoteleznek.

Legjobban azokat birom, akik nagypofaval vergodnek, hogy mennyire onalloak, mert albiba vannak, kozben szaraz kenyeret esznek, es anyutol hordjak a kajat.... nekem ez szanalmasabb mint az az ember aki meg 30 evesen is otthon lakik.

2017. okt. 5. 19:35
 17/21 anonim ***** válasza:
64%
#16, a lenyeget pont nem ertetted meg. Te hazaadtal penzt, segitettel ezt azt. Itt azokrol van szo akik egesz nap logatjak a labukat es varjak a sult galambot.
2017. okt. 5. 20:15
 18/21 Nicy0518 ***** válasza:
51%

Ez mind szép és jó amiket leírtatok...

De most komolyan.... Senki se örülne ha semmit érő gyereke/i lennének ...

Nem az a gáz ha valaki 30 évesen otthon lakik de közbe le tesz az asztalra....

Az annál inkább aki szarik bele mindenbe....

Ez akkor gusztustalan a leginkább ha 5-öd magába van és úgy szarik bele mindenbe....

Tesóm ilyen....

Egyértelmű hogy én is próbáltam már anyuékkal beszélni hogy ezt ne tűrjék tovább.... De hiába....

Első szülött gyerek.... Mindent megtehet.... 2 szakmával a kezébe.... Szinte 0 munkatapasztalattal....

Nem lehet az ilyennel mit kezdeni....

Sajnos ebbe bele kell törődni

2017. okt. 5. 20:34
 19/21 anonim ***** válasza:

#16: otthon lakok (és adok haza vagy spórolok, stb.) != "eltartanak a szegény szülei és ezért semmit sem várnak cserébe"

Nem értem a párhuzamot közted és a kérdező között, de majd megmagyarázod.

2017. okt. 6. 10:11
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez var ram is. 6evem van a 30-ig, hiaba dolgozom par eve, itthon lakom mert semmire semneleg az a rohejes fizetes. A sajat apam kirohogott, olyan keves. Megis hogyan mehetnek el? Hova? Keptelenseg fenntartani egy ilyen osszegbol egy alberletet. Sajat lakasrol meg nem almodok mivel felre se tudnek rakni. Igyekszem minel tobb dolgot a keresetembol fizetni (kaja, tisztalkodas, ruhazat stb) es meg igy sem az van, hogy elbulizom a penzem (evente ha 1x elmegyek valahova)... szoval en nem lepodok meg. Ugy gondolom, dolgozni azert fontos szamomra, hogy ha.mar apuval elek, minel tobb anyago terhet levegyek a vallarol. Masnak lehet mas a velemenye, de szerintem ez majdnem minden fiatalban megvan vegul is, nem? :/
2017. okt. 6. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!