Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy szabaduljak el itthonról,...

Hogy szabaduljak el itthonról, ha anyám zsarol?

Figyelt kérdés

Betöltöttem a 18-at. Nagyon rossz a viszonyom a szüleimmel, mindig túlságosan irányítani akartak, túlféltettek, stb, szóval úgy döntöttem, elköltözök.

Édesanyám viszont közölte velem, hogy ha megteszem, akkor lejárat.

Vannak ciki fotói például, és nem olyan ciki hogy nem mosolygok rajta szépen.... hanem volt egy kényszerbetegség-szerű elég undorító mániám pár éve, már sikerült leszoknom róla, de tényleg borzasztóan szégyellem azóta is... csak anyám tud erről a dologról rajtam kívül, és jó lenne, ha így is maradna, de ő most zsarol, hogy ha elköltözök, akkor felrakja a netre a fotókat, amiket erről készített... Meg még mellé megoszt pár kínos fotót, sztorit, elhint dolgokat a barátaim közt, stb.

Szóval most az a választék, hogy vagy tűröm tovább, hogy anyu irányítsa az életemet (örökre??) vagy pedig elveszítem az összes haverom, barátom, és rokonaim szimpátiáját...

Mi a megoldás?

2017. okt. 3. 22:50
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
75%

Vannak olyan programok, amikkel meglehet változtatni a jelszavat, bejelentkezésit stb, pofon egyszerűen vagy a jelszót megtalálni, bár az asszem nehezebb, windowsban tuti, ha van számítógéphez értő ismerősöd, akkor egyszer megkéred, hogy ugorjon el hozzátok míg nincs anyád otthon és változtassa meg a jelszót vagy fejtse meg azzal a bizonyos programmal.

És akkor megtudod keresni ezeket a képeket.

2017. okt. 4. 19:41
 32/42 anonim ***** válasza:
36%
Már ne haragudj, de szerintem te nem állsz készen arra hogy elköltözz, és csak kifogásnak hozod fel ezt, hogy ezért nem tudsz elköltözni, pedig egyébként nem mersz. Gondolom a barátaid tudtak erről a dologról hogy kényszerbetegséged van, és mindenki őket fogja hülyének nézni , mindegyik rokon, ismerőseidet , de egyébként meg, ha fel is kerül jelentheted facebooknak a fotókat ha olyan kép ami nem oda való és akkor leveszi a facebook. Másrészt meg igen, te meg zsarolhatod őket azzal hogy feljelented őket. A barátaid meg ha ezért megutálnak téged, akkor nem is igazi barátok. Szóval ne generáld a problémákat sorban, hogy ezért meg azért nem költözöl, mert így mindig ők fognak nyerni mert tudják hogy befolyásolható vagy és meg tudnak vesztegetni. Ha azt nyilvánítod ki hogy tegyék csak, de akkor látni sem fogsz engem többé, vagy hidegen hagy akkor te nyertél, és jobb lesz az életed is. A te döntésed.
2017. okt. 4. 20:32
 33/42 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó vagyok. A másik meg az, hogy a barátaid tudnak a szüleid viselkedéséről nem?? Akkor ki hinne nekik? Túlságosan túlaggódod de nem kell. Amelyik barát meg ez után nem állna szóba velem, én kérném meg rá hogy ne is tegye soha ha ennyire ismer.
2017. okt. 4. 20:35
 34/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A facebookon nem tudom beállítani, hogy milyen fotókat tölthet fel más felhasználó.. nem kell bejelölnie rajta, úgyis ismerőse kb az összes ismerősöm.

Egy fajta gyűjtögetési kényszerem volt, szemetet gyűjtöttem a szekrényemben, romlandókat is. (Ennél bonyolultabb a dolog és vannak még durva részletek, de nagyjából ez történt) a "gyűjteményről" vannak fotói, felismerhető a szobám belőle..

A zsarolást hogy lehet egyébként bizonyítani? Ha bemennék a rendőrségre hogy fenyeget, akkor csak kérnének bizonyítékot, nem? Négyszemközt mondta élőben..

Màsok nem tudják, hogy ilyen..

2017. okt. 5. 09:00
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerezz be egy diktafont, vagy mobillal vedd fel minden beszélgetéseteket.
2017. okt. 5. 11:33
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Én jelentettem már fel zaklatót aki a facebookon tevékenykedett. És 25 hozzászóló foglalkoztak vele! Print scine- vel lemented az oldalt ahol a kompromittáló dolgok vannak. Kinyomtatod és ez a bizonyíték. Én is ezt csináltam. Azt nem ígérem hogy villámgyorsan intézkedni fognak. Kb 2-3 hónap mire nehívják anyádat kihallgatásra. De be fogják hívni és nem lesznek kedvesek vele. Az én zaklatómnak ennyi pont elég is volt, befejezte a zaklatás5 mert beszart, hogy követlezménye lehet. Szerintem anyádnak is elég lesz ennyi.
2017. okt. 5. 15:03
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a szemétgyűjtést csak te érzed olyan gáznak. Szerintem vicces. Nevess te is rajta, legyen egy kis öniróniád. Én meg egyszer kihánytam az ablakon részegen. És akkor mi van. Mikor a barátaim megtudták pukkadoztak a nevetéstől, én is eut tettem. Nem rajtam mevettek hanem velem. De ha nem vagy rajta a.fotókon simán mondhatod, hogy anyád megőrült mert el akarsz költözni és ő tette a szemeteket a szobádba és még zsarol is. Szerintem nem neki fognak hinni. Túl aggódod ezt a dolgot. Költözz el. Anyuka majd megnyugszik.
2017. okt. 5. 20:13
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mond el a barátaidnak előre,hogy ezzel fenyeget anyukád és képes még PS-al is megbuherálni a képeket, és lépj.Ha igazi barátaid, akkor ez miatt nem fognak elhagyni. Anyukád ha meg megteszi, akkor jelentsd fel. Nem hiszem,hogy megteszi,mert akkor meg azt mondják,hogy Ő milyen Anya, hogy így nevelte a gyereket,miért nem vitte orvoshoz időben stb.
2017. okt. 6. 12:37
 39/42 A kérdező kommentje:

"Ezt a szemétgyűjtést csak te érzed olyan gáznak."

Persze, sokan gyűjtenek tejfölös poharakat, meg nejlonzacskókat... itt olyanokról van szó, mint használt betétek/tamponok, döglött rovarok, és hasonlók.... ez annyira azért nem vicces szerintem....

2017. okt. 6. 14:51
 40/42 Alain Delon ***** válasza:
100%
Anyád ezzel inkább magát járatja le azzal, ha ezeket kiteszi, hogy hogy lehet ekkora bunkó veled szemben. De a kirakott képeket nyugodtan jelentheted a Facebooknál.
2017. okt. 6. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!