Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy szabaduljak el itthonról,...

Hogy szabaduljak el itthonról, ha anyám zsarol?

Figyelt kérdés

Betöltöttem a 18-at. Nagyon rossz a viszonyom a szüleimmel, mindig túlságosan irányítani akartak, túlféltettek, stb, szóval úgy döntöttem, elköltözök.

Édesanyám viszont közölte velem, hogy ha megteszem, akkor lejárat.

Vannak ciki fotói például, és nem olyan ciki hogy nem mosolygok rajta szépen.... hanem volt egy kényszerbetegség-szerű elég undorító mániám pár éve, már sikerült leszoknom róla, de tényleg borzasztóan szégyellem azóta is... csak anyám tud erről a dologról rajtam kívül, és jó lenne, ha így is maradna, de ő most zsarol, hogy ha elköltözök, akkor felrakja a netre a fotókat, amiket erről készített... Meg még mellé megoszt pár kínos fotót, sztorit, elhint dolgokat a barátaim közt, stb.

Szóval most az a választék, hogy vagy tűröm tovább, hogy anyu irányítsa az életemet (örökre??) vagy pedig elveszítem az összes haverom, barátom, és rokonaim szimpátiáját...

Mi a megoldás?

2017. okt. 3. 22:50
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
93%
"Azt mondja, a rendőrségen kiröhögnek, mert pl az arcom nincs a fotókon." Persze, mert a zsarolás olyan kispályás bűncselekmény. 2-8 évig terjedő börtönbüntetés is jó móka lehet, ennyit szabhatnak ki rá.
2017. okt. 4. 08:40
 22/42 anonim ***** válasza:
92%

Elköltöznék, de megmondanám neki, ha bármit felrak az engedélyem nélkül, akkor megyek a rendőrségre és nem érdekel, hogy az "anyám", börtönbe küldöm.

A továbbiakban pedig leszarnám.

2017. okt. 4. 08:50
 23/42 anonim ***** válasza:
97%

Milyen képek készülhettek rólad, hogy azok miatt a barátaid elfordulnak tőled?

Állatokat kínozol, vagy gyerekekkel fajtalankodsz?

Esetleg szart eszel, vagy a fenekedben egy rúd szalámival pózolsz?

Mert ezek tényleg gázok, minden más le van tojva.

A kényszerbetegségedről biztos tudtak a barátaid is, azt elrejteni nem lehet, ha mondjuk a lábaddal nyitottad a kilincset.

Fel van fújva ez a dolog, ha költözni akarsz, akkor költözz, a barátaidat meg előre készítsd fel anyád hülyeségeire.

Mellesleg, ha a barátaid nem ismerősei anyádnak, akkor akár fel is teheti a fotókat, nem fogják látni, csak az ő ismerősei. Azoknak meg meglesz a véleményük anyádról, hogy a saját gyerekéről inkrimináló fotókat tesz fel.

2017. okt. 4. 09:12
 24/42 anonim ***** válasza:
6%
Azok akik a rendörséggel jönnek vajon milyen valóságban léteznek?! Nemhogy a rendőrség röhögne körbe, ügyvédet se találnál ehhez a baromsághoz. "Anyám fel akarja tenni a képeimet fészbukra." Lesz egy jó napjuk a rendőröknek ha ezzel beállítasz.
2017. okt. 4. 09:17
 25/42 anonim ***** válasza:
93%

24-es, az megvan, hogy képet közzé tenni az ő hozzájárulása nélkül bűncselekmény?

Plusz a zsarolás IS bűncselekmény.

2017. okt. 4. 09:34
 26/42 anonim ***** válasza:
18%

Ebben igazad van, de a Facebook azért egy kicsit más.

Különösen, mert a kérdezőnek van lehetősége a beállításoknál szabályozni, hogy az olyan képeket amin ő szerepel engedélyezi vagy sem.

Csak egy kicsit tanulmányoznia kellene a "Beállítások" funkciót!

2017. okt. 4. 09:40
 27/42 anonim ***** válasza:
28%
25 jajj, nagyon jól hangzik, de családon belül nem úgy járnak el mint más esetekben, ráadásul az ilyen kép feltöltésnél, mutogatásnál egyébként sem könnyű bármilyen bűnösséget bizonyítani, mivel.a családtagok oszthatnak meg fotókat egymásról. Gondolj bele, anyád csinál rólad valamilyen fotót és megmutatja a szomszédnak, na ebből nem lesz bírósági ügy az biztos, hiszen ilyen alapon azért is beperelhetnéd, hogy mondjuk kiteregeti az alsogatyádat a teraszra és azt bárki megláthatja. Egy szó, mint száz, ha reálisan belegondolsz, ebben az esetben nem járható út a rendőrség. Anyukával egyszerűen meg kellene beszélni a költözést és nem beparázni pár hülye fotótól.
2017. okt. 4. 09:57
 28/42 anonim ***** válasza:
96%
Ilyen helyzetben egy ciki fotó miatti átmeneti szégyenkezés lenne a legkisebb problémám. Elköltöznék és utána a büdös életbe nem állnék szóba ezzel a nővel. Ciki, nem ciki, na bumm, hamar lecseng és ezerszer inkább ez, mint egy ilyen "anyával" akár még egy napot kibírni. Akármit teszel, egyet ne tegyél - ne engedj a zsarolásnak. Nincs akkora tétje a dolognak, mint hiszed, pár nap alatt lecseng a fotók miatti esetleges kellemetlenséged.
2017. okt. 4. 10:23
 29/42 Alain Delon ***** válasza:
98%
Ha egy ilyen apró dolog miatt elveszíted a abrátaid, rokonaid szimpátiáját, nem is kár értük.
2017. okt. 4. 12:22
 30/42 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, milyen képek ezek, de sztem kicsi az esélye, h tényleg olyan gáz, mint mondod.

Szerintem először is gondold végig a lehetőségeidet: van elég pénzed elköltözni és külön élni? Ha bármi baj van, és anyukáddal megszakítod a kapcsolatot, számíthatsz más családtagra, barátra?

Másodszor: mért akar annyira ott tartani anyukád? A legvalószínűbb ok, hogy nincs saját élete, és a fián keresztül akar élni, nélküled nem tudna mit kezdeni magával. Ez esetben valószínűleg úgysem lesz örök harag, mert igényli, hogy kapcsolatban legyen veled (az már más kérdés, hogy te igényled-e), és ha nagyon komolyan beígéred, h megszakítod vele a kapcsolatot, esetleg tényleg megijed és visszavesz.

Harmadik: mennyire akarsz/mersz konfliktusba kerülni vele? Ha "fű alatt" oldanád meg, akkor valahogy szedd le a laptopjáról a képeket Eggyel durvább megoldás: titokban csinálj róla lesifotót, és te meg azzal zsarold, vagy vedd fel telefonnal, amikor arról beszél, h vissza fog élni a képeiddel, és mondd meg, hogy ha megteszi, elviszed a hangfelvételt a rendőrségre.

Amit én csinálnék:

megmondanám, hogy amit csinál, az zsarolás, és törvénytelen (valószínűleg úgysem jelenteném fel, de ez mindegy), a fotókkal pedig magát járatná le a saját ismerősei előtt, nem pedig engem. És gondolkozzon el, hogy milyen beteg dolgo ilyesmit ígérgetni. Ilyen anyával nem akarsz kapcsolatban maradni, ha megteszi, ne számítson a társaságodra. Ennyi. Aztán simán elköltöznék.

2017. okt. 4. 12:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!