Hogyan mondjam el?

Figyelt kérdés

Van egy fiú akivel tetszünk egymásnak és már egyszer találkoztunk. Már több mint egy éve beszélgetünk.A szüleim annyit tudnak róla,hogy barátilag találkoztunk viszont ezen a találkozón megcsókoltuk egymást és nem csak barátként nézzünk egymásra.Elég messze lakunk egymástól ezért nem tudjuk megoldani sokszor a találkozót.Most viszont eljönne hozzám őszi szünetben viszont a szüleim főleg anyum szerintem nem fogja engedni de én nagyon örülnék annak,hogyha egy kicsit is de vele lehetnék ismét.Az első találkozott se nagyon akarta engedni az volt a kifogása,hogy ne találkozgassak idegennel persze tudom,hogy félt de megtudom magamat védeni illetve az első találkozás alkalmával bebizonyosodott,hogy a fiú az akinek mondja magát és nem akar bántani.Én bízok a fiúban viszont anyum szerintem még mindig nem engedné meg,hogy eljöjjön hozzánk.Én az ő anyukájával a táv ellenére is nagyon jóban vagyok személyesen is találkoztam vele a találkozáskor ő is nagyon rendes velem.És a fia is nagyon tisztelettudó és rendes.Szeretnék újra találkozni vele de félek a szüleimnek elmondani és nem engedik,hogy jöjjön.Nincsen a falunkba olyan hely nagyon ahol be lehet ülni ezért elmennék vele sétálni ebbe szerintem nincsen kifogásolni való.

Ő 21/F én 18/L.

2017. okt. 3. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

18 evesen miert a szuleid dontenek arrol, hogy kivel talalkozhatsz es hol? Ennyire nem biznak benned?

Az meg plane, hogy a te falutokban lennetek, es azert egy seta nem durva dolog. Nem te mesz hozza aludni, akkor meg ertenem is az aggodas okat, de igy nem all ossze.

En 15 evesen mehettem a 70 km-re lako legjobb baratnomhoz aludni, persze konyorognom kellett, de ez kesz vicc, hogy 18 evesen meg kell kerned a szuleid engedelyet.

2017. okt. 3. 14:17
 2/9 A kérdező kommentje:
18 évesen szerintem azért féltenek ennyire mivel az előző barátom megvert és részben meg is értem a túlzott féltésüket részben pedig nem.
2017. okt. 3. 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Amikor elkezdtem olvasni a kérdésedet, azt gondoltam, kb. 14 éves lány vagy. :DDD

Nehogy már a szüleid 18 évesen beleszóljanak abba, hogy kivel randizol! Legföljebb annyi, hogy nem alhat nálatok, vagy ne vidd oda hozzátok.

Szerintem ne kérj engedélyt arra, hogy találkozhass vele, csak jelezd, hogy ezen a napon egy ismerősöddel találkozol, ezért nem leszel otthon napközben.

Esetleg mi lenne, ha nem a ti falutokban találkoznátok, hanem egy városban, ami kettőtök lakóhelye között van? Ott nyilván beülni is van hová, meg nem is találkoznátok a te szüleiddel. Szüleidnek meg csak annyit mondanál, hogy egy ismerősöddel találkozol abban a városban.

2017. okt. 3. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
62%

Kedves válaszolók. Én lennék az a 21/F, akiről szó van.

1. válaszolónak: Amíg az ember a szüleivel lakik tök mindegy hány éves, addig muszáj alkalmazkodnia hozzájuk és adott esetben engedélyt kérni, mivel lehet, hogy épp más programot találnak ki és, hogy ne ütközzenek a dolgok. Lehet én vagyok maradi, de ha az én gyerekem lennél akkor 15 évesen holt biztos, hogy nem engedtelek volna EGYEDÜL. Más neveltetést kaptunk és én úgy érzem, hogy a mi neveltetésünk volt a tökéletes és nem az amit mostanában látni.

3. válaszoló: Én szeretnék oda menni, hogy a szüleit is megismerjem legalább egy köszönés és pár szó erejéig. Mert, ha úgy mennék el vele, hogy a szülei nem is láttak akkor még inkább gyanút keltenék bennük, amit aztán el szeretnék kerülni.

2017. okt. 3. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 4-es, 21/f válaszoló! (Bár nem hiszem) Ha annyira tökéletes lett volna a neveltetésetek, akkor most nem azon vekengenétek, hogy hogy mondjátok el tulajdonképpen a semmit!
2017. okt. 3. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Ebben is van logika, ha a szülők szívesen fogadnak és meg akarnak ismerni.

Ha viszont ellenségesek, akkor kár erőltetni. Ismerjétek meg ti egymást, jókor lesz utána is a bemutatás.

Azzal egyetértek, hogy amíg az ember a szüleinél lakik, jelezze, ha valahová elmegy, pláne egész napra. Még az is lehet, hogy épp akkorra valami nagyobb munkát találtak ki a szülők, amiről nem illene hiányoznia.

De arra, hogy randizzon valakivel, arra nehogy már 18 évesen engedélyt kérjen.

2017. okt. 3. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Uhh, tenyleg nagyon rossz neveltetest kaphattam kedves 21F. A szuleink elotte beszeltek egymassal, hogy mi hogy, es igy mertek elengedni 70 km-el arrebb. Amugy is, arrol nem tehetek, hogy a kerdezo szulei kalitkaban tartjak a lanyt. Oke, ott lakik meg veluk stb, ES? Nem hiszem, hogy egy 18 eves lanynal a szuloknek kene donteni hogy kivel talalkozgasson. Egyszer mar talalkoztatok, nem tortent semmi baj, most mi az akadalya? Ilyen esetben a szulonek el kene mar kb nyugodt szivvel engedni, foleg hogy a falujukban lesztek... de ti tudjatok
2017. okt. 3. 16:05
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, ha a fiú anyukájával valóban jóban vagy, kérd meg esetleg, hogy telefonon/skypon/bármilyen más online felületen, esetleg majd személyesen, ismerkedjen össze a szüleiddel.

Hátha így jobban megbíznak a barátodban, ha látják, hogy a szülei rendesek.

2017. okt. 3. 19:36
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Mivel még nem alakult köztetek semmi, én nem erőltetném a szülőknek bemutatást. Oké, hogy régóta beszélgettek, de egy találkozó - tetszik vagy sem -, semmi. Előbb ti ismerjétek meg egymást, találkozzatok többet, és ha valóban párkapcsolat lesz belőle, akkor jöhet a szülőkkel ismerkedés.
2017. okt. 4. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!