Hogy vegyem rá anyukámat hogy engedjen motorozni?
Veszélyes motorozni.. ha tetszik ha nem. Nem egyszer hallani, hogy meghalt egy motoros balesetben. Nem régiben is mondták a tv-ben, hogy valahol meghalt egy.
Apám is mesélte, hogy mikor jött haza a barátnőjétől, akkor elébe vágott egy, úgy hogy szemből jött egy autó.
És apám nem szaros segédmotorral ment, hanem 400 köbcentissel.
Nagyon sok nyomorul autós nem tiszteli a motorosakat és simán bajba keverik őket.
Most én kaptam egy 50 köbcentist apámtól (29 vagyok); életembe most kezdtem el motorozni csak (igaz, csak robogó, de én az olyant szeretem csak)
Szóval lényeg, hogy múltkor elmentem Cserkeszőlőbe, (jó kicsit az én hibám is, mert nem vettem észre, hogy ott van kerékpár út is; nem sokat járok arra, évente max egyszer).
És egy búza kamionos nem tartotta be mögöttem a követési távolságot, totál ott volt a seggembe; ha akkor és ott elesek a motorral, halott lennék. Mert az úgy átszáguldott volna rajtam, mint a pinty.
Te még csak 14 éves vagy, fiatal. Egyszerűen anyud tudja, hogy állatok az emberek. És akár hol, akár mikor történhet egy baleset veled. Nem kell, hogy feltétlen te legyél a hibás! Elég sokszor, ha mások hibáznak!
Egyszerűen anyud nem akarja, hogy meghalj, vagy történjen veled valami. Történhetne veled akár olyan baleset is, hogy nem halsz bele; de pl lebénulsz, nem tudsz mozogni, aztán lehet egy életen át azt kívánnád, hogy bár haltál volna meg, mert az jobb lett volna ettől.
A legtöbb válaszoló azt hiszi hogy 14 évesen Hayabusával akar 340-el hasítani? Gondolom csak ki akar menni a határba a haverokkal motorozni egyet. Oké hogy veszélyes, meg egy 50-essel is lehet nagyot zakózni de így fog megtanulni motorozni. Ha akar előbb-utóbb úgyis felül a motorra. Persze hogy féltik a szülők, nekem se engedték először, aztán mikor lebuktam kénytelenek voltak beletörődni mert látták hogy ésszel megyek és élvezem. Anno én is úgy kezdtem hogy felültem haver Simsonjára, elmagyarázta mit hogyan aztán had szóljon. Természetesen jogsi még tervben sem volt, de nem is a főút közepén próbálkoztunk hanem kint a határban. Mire a jogsiig eljutottam már kisujjból ment a rutin és a forgalmi vizsga, míg mások pedig remegve markolták a kormányt a robogón.
Csak idő kérdése, szerintem ahogy idősebb leszel már kevésbé fognak beleszólni az ilyen dolgokba. Nagyon jó élményeket lehet szerezni, sokat lehet hülyéskedni a haverokkal, de mindig légy észnél ha motorra ülsz. Én visszasírom ezeket a régi szép időket.
Üdv!
Egy 'öreg' motoros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!