Hogy vegyem rá anyukámat hogy engedjen motorozni?
Őszintén szólva megértem a félelmeit, én is szülő vagyok. Próbáld rávenni azzal, hogy pl.először ő is megnézhetné, mit hogyan csinálsz, keressetek együtt egy megbízható sulit (merem remélni, hogy a haverjaid sem csak felpattannak és mennek mindenféle rutin nélkül!) és mindig a biztonság legyen a fő szempont.
Viszont sajnos lehet, hogy így sem fog belemenni. Ezért ne haragudj rá, pusztán félt téged, vannak olyan emberek, akik rettenetesen vonakodnak az ilyesmi dolgoktól.
Régóta oktatok motorosokat, és még én is azt mondom neked, hogy 100-ból 99 gyereket nem engednék ki a forgalomba. Attól függetlenül, hogy teljesítik az előírt követelményeket, még nincs akkora felelősségtudatuk, rutinjuk, veszélyérzetük, hogy nyugodt szívvel elengedném egyedül.
A kérdésre válaszolva: sok AM kategóriást tanulót elkísértek a szülei a rutinpályás órákra, ha van lehetőség erre, élj vele. Bizonyos szülők ott jöttek rá, hogy még korai a dolog, másokat viszont megnyugtatta, hogy látta, mennyire komolyan is veszi a gyerek az egészet, illetve velem is el tudtak beszélgetni.
Mondjuk én úgy kezdeném, hogy:
Anyu, szeretnék motorozni. :)
Először meghallgatnám az Ő érveit, aztán.........elfogadnám azokat.
Közben netről/könyvekből megismerném a motorok működését, próbálgatnám a KRESz teszteket, aztán 17 évesen letenném a jogosítványt.
Ha Anyukád látja, hogy nagyon akarod és hogy megbízhat benned, valószínű engedni fog.
Három év nem nagy idő......
veterán vas: miért pont 17? :) AM-et 14 évtől lehet, A1-et 16-tól, A2-t 18-tól.
Autósat lehet 17-től, de a kérdező motorozni szeretne.
És de, én még emlékszem (bár sajnos már nagyon nem most volt), hogy 14 évesen kibírhatatlanul sok idő ám az a 3 év :)
Kérdező: kezdd a jogsival, illetve az árának az összeszedésével. Utána be tudod bizonyítani, hogy felelősségteljes vagy és nem veszted majd el a fejed a sebesség érzete miatt és nem halsz meg vagy ölsz meg másokat.
A motorozás veszélyes, nem csoda, ha féltenek. 14 évesen kevesen tudják megállni, hogy addig húzzák, amit a technika bír, márpedig sokat bír a kicsi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!