Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen elvált szülők gyereke...

Milyen elvált szülők gyereke lenni?

Figyelt kérdés

1 Hány évesen váltak el a szüleid?

2 Miért? Kinél laksz?

3 Hányszor találkozol egy héten apuddal/anyuddal?

4 Neked milyen volt amikor megtudtad?

5 Ez miatt meddig szomorkodtál?

6 Elköltöztetek azzal akivel végül maradtál?

7 Végül az melett a szülőd mellett maradtál akivel szerettél volna?

8 Van testvéred?

9 Ha igen ő veletek lakik vagy a másik szülődnél?

10Közte és közted hány év a korkülönbség?

2017. szept. 28. 18:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 évesen váltak el a szüleim. Az apám utána lelécelt, lett új családja és csinált másik gyereket. Így megy ez.
2017. szept. 28. 18:17
 2/13 Viv02 ***** válasza:
78%

1. 15 voltam

2. Apám csalta anyát + verte is. Anyánál lakok.

3. Apám kb. 20 méterre lakik, sosem találkozunk.

4. Olyan kapcsolatom volt/van anyával, hogy mindig is tudtam.

5. Semeddig.

6. Igen, a válás után 3,5 hónapra.

7. Igen.

8. 2 is van.

9. Mind a két testvérem velünk lakik.

10. Húgom és köztem 5 év, nővérem és köztem 2,5 év.

18/L

2017. szept. 28. 18:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Én hány éves voltam vagy a szüleim? Én 28.

2. Utálták egymast, apám agresszív állat volt és rendszeresen megcsalta anyumat

3. Anyummal majdnem minden héten

Apámmal 2 éve nem tartom a kapcsolatot

4. Örültem neki. Végre vége annak a sok szenvedésnek amit anyámnak át kellett élnie

5. Emiatt nem. Viszont amit apám művelt a bíróságon azert még jobban megutáltam

6. Párommal élek

7. ....

8. Igen egy nőverem

9. Masik lakásban egyedül

10. 5ev ő az idősebb

2017. szept. 28. 18:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

1 5, de akkor már több éve külön éltek

2 nagyon eltért a személyiségük, anyámmal maradtam

3 minden második hétvége + a szünetek fele volt a hivatalos láthatás, de kamaszkoromtól ez rugalmasabb lett (néha átugrottam apámhoz hét közben is, ha úgy alakult)

4 Számomra az volt mindig a "normális", hogy külön vannak.

5 Igazából sosem bántam, nyilván, mert csak 1-2 emlékképem volt a "közös családról" + kulturáltan tartották a kapcsolatot, nem volt egymásra mutogatás, a másik pocskondiázása, veszekedés, üzengetés, semmi ilyesmi

6 Nem.

7 Ehhez túl fiatal voltam.

8-10 Nincs testvérem.

A szüleim szerintem "jól" csinálták. Bár mindkét szülőmnek lett volna alkalma másik városba / külföldre költözni karrierépítés közben, nem tették, hogy mindketten közel legyenek. Új kapcsolatuk sem lett (nem miattam). Biztos, nyugodt érzelmi hátteret biztosítottak mindig számomra.

2017. szept. 28. 18:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

14

2 Miért? Kinél laksz?

Anyám csalta apám. Apámnál

Igyekszem minél kevesebbszer, de így is megvan a heti 1...

Semmi különös, kicsit meglepődtem

Semeddig :D

Nem, anyám ment a pasijával

Aha

8 Van testvéred?

2 is

A bátyám velünk, öcsém nem. Elvileg csak azért, mert apámnak nem lett volna egyszerű hozni-vinni őt, de tudom, hogy azért, mert őt szeretik. Ez nyílt titok, apámnál is ez van...

Bátyám 2,5 évvel idősebb, öcsém 6 évvel fiatalabb

2017. szept. 28. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

1. 9

2. Mindenki mást mond róla xd (ez azért ciki, nem?)

3. Apummal 2hetente találkozom hétvégén, anyummal meg naponta-kétnaponta. Sosincs itthon.

4. Szar

5. Öt év, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. (Még mindig)

6. Igen, sajnos. Ott kelllett hagynom a sulim, a barátaim...

7. Nem.

8. Igen

9. Velünk lakik

10. 3 év van köztünk

2017. szept. 28. 20:24
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

1. 11

2. Mert folyamatosan ölték egymást, mióta éltem. Már külön élek, de anyámnál maradtam.

3. Akkor találkoztunk, amikor csak akartunk, sokat csavarogtunk együtt.

4. Nagyon örültem, mert vége lett a folytonos veszekedéseknek.

5. Semeddig.

6. Igen, a családi házat eladtuk és visszaköltöztünk oda, ahol korábban laktunk, de amúgy is utáltam a családi házban lakni.

7. Végül is igen, de apával is sokat voltam.

8. Mindkét szülőm felől született egy féltestvérem.

9. Egyik anyámmal, másik apámmal és mostohaanyámmal.

10. Egyikkel 14 év, másikkal 15.

2017. szept. 29. 09:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

-8 éves voltam.

2 Miért? Kinél laksz?

-Alapjáraton anyukámnál.

-Iskolaidőben hétfőtől péntekig anyánál vagyok,péntektől hétfőig apánál.

-Rossz.

-1 hónapig biztos.

-Igen.

-Igen.

8 Van testvéred?

-Nincs.

-

-

2017. szept. 29. 12:21
 9/13 anonim ***** válasza:

1, 8, 10: A válást a bíróság 25 éves koromban mondta ki. De 11 éves koromban kezdődött 17 millió volt a perköltsége. Van egy 2 idősebb nővérem és egy 2 évvel fiatalabb öcsém.

2: Anyámnál laktam, mert ő volt a kevésbé agresszív és tőle nem féltem, meg ő nem vert véresre.

3: Anyummal Heti 3-4 alkalommal találkoztam. Apumat kerültem. Ha megláttam az autóját a házunk előtt inkább kinn aludtam az utcán.

4: Amikor megtudtam, hogy apu félre kefél és gyereke lesz másik nőtől és ezért anyum beadta a válópert, nem értettem, mi történik. Kétségbe voltam esve. Gyászoltam. Azt hittem, hogy a családunk szét fog esni és nem leszünk életképesek. Azt hittem, hogy ezután mindenki utálni fog engem. Magamra vettem a válást. Miért? Mert borzalmas volt a kommunikáció. Amikor apám hozzám beszélt, engem szidott és azt mondta, hogy miattam ilyen az anyám, vagy az anyám miatt vagyok én. Anyám is mindig ezzel jött: olyan vagy mint az apád. És nem tette hozzá, de valójában azt mondta, még kimondatlanul: és gyűlöllek emiatt.

Szóval depressziós és öngyilkos lettem. Persze az öngyilkosság nem jött össze. Méreg, amit ittam, nem hatott emberre, mert csak bolha irtó volt. 3 napig cefetül voltam. A szülők nem vettek észre semmit. Az egyik tanár sejtett valamit, de könnyű volt kamuzni neki.

5: Ez a korszakom nagyjából 2 évig tartott. Aztán megismerkedtem a punk zenével és metállal. Nagyon jó közösségbe kerültem ez által és rájöttem, hogy az emberek valójában jó fejek és csak kevés a szemét közülük. A rockerek nagyon összetartóak. Sok helyen tudtam csövezni és nem kellett otthon a rossz hangulatban lennem. A koncerteket éveztem. A pia és a cigi nem vonzott, más drogokkal a rockerek nem éltek. Nővérem extasyzott és füvezett. Öcsém keményebb drogokkal próbálkozott és teljesen leállt lelki fejlődése. Megragadt egy szinten és még 30 évesen is azt hiszi, hogy iskolába jár még. Neki nem ért véget a korszak.

6: Apám költözött el. Tekintve, hogy a közös vagyonból neki volt még másik 2-3 háza, amit nem vallott be váláskor. De a mi fejünk felől is el akarta venni a házat, de a bíróság nem engedte neki.

7: Egyik szülővel sem akartam maradni, de kénytelen voltam.

9: Nővérem velünk lakott, de sokszor külföldre utazott szó nélkül és a rendőrség is kereste, hogy nem lett-e baja, amikor 3 hónap múlva írta, hogy Indonéziában van és kiüljünk neki pénzt kajára (amiből nem kaját vett).

Öcsém megszívta. Lakott itt is, ott is. Mindkét helyen pszichológiai terrorban élt, de apám még verte is.

Nagyon példaszerű a válásunk pszichológiai okokból. Anyám double bind magához láncolása, depressziója, munkába menekülése, és apám kettős személyisége, üldözésmániája súlyos betegségekkel áldott meg bennünket.

Nemrég apámmal találkoztam, mert békülni akart. Csak annyira borított ki 20 perc beszélgetés alatt, hogy 20 embert fellökve futottam el a helyszínről. Hátra fordulva az egyiknek meg is sebesült.

Szóval egy idegbeteg és közveszélyes idióta lettem, akit szégyenlek és ennek nagyon erősen köze van a váláshoz.

És most, hogy elmeséltem a Dallasz magyar változatát, elmesélem, hogy hogyan váltak el az unokatesóm szülei.

A lány egyke. 15 éves. Az apja és az anyja leült beszélgetni egyik este és úgy döntöttek, hogy külön jobb lesz élni, mert megszűnt bennük az, ami összetartotta őket. 1 hétig minden második nap 2 órás beszélgetést folytattak 3 alkalommal. Utolsó alkalommal odahívták a végén a lányt és elmondták neki a döntést és kérték, hogy kérdezzen bármit, ők felelnek. Másik 2 órát beszéltek a lánnyal, aki kicsit pityergett, de a végén megölelték egymást. A válóperes keresletet hétfőn beadták egy vagyonmegosztási nyilatkozattal. 1.5 hét múlva el váltak voltak. A lány azóta külön él másik városban, ahol anyja, apja, meglátogatja, az apjánál és az anyjánál is van szobája, mindkettőnél lakik. Még az anyu és apu is képes elmenni a lányának fellépéseire és fontosnak tartják a gyerek fejlődésében azt, hogy szerepet vállaljanak. Az apuka és az anyuka ilyenkor az új nőt/pasit nem viszi el. Az új nő/pasi ezt megérti. A lány és a lány pasija is tisztában van a helyzettel és szeretik mind az aput, mind az anyut. A szomorkodás kívülről nem is látszott és a válás után 3 hónappal vidáman tudnak mesélni az esetről. Nincs senkiben szálka. Továbbra is számíthatnak egymásra, ha bajba kerülnek, de már függetlenül élnek. Ez 5 éve volt. A lány azóta lediplomázott és saját életet él. A barátja azóta vele van és boldogok.

Miért írtam le a két történetet? Mert nálunk nem figyeltek a gyerekre és csak saját, önző érdekeiket sem akarták nézni, csak anyám akart rosszat apámnak, apám akart rosszat anyámnak és nálunk minden pusztult. De lehet tökéletesen is csinálni a válást. A lényeg, hogy a gyerek kapjon választ minden kérdésre és véletlenül se higgye azt, hogy miatta van a válás és neki kell a terhet viselni.

2017. szept. 29. 18:41
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy milyen elvált szülők gyerekének lenni szerintem attól függ, hogy milyen rég váltak el. Nekem a szüleim legalább 20 éve.

1. 2 éves voltam

2. Apa nem viselkedett úgy ahogy kellett. Anyánál lakok

3. Jó esetben évente

4. Kis kukisként fel se fogtam mi történik. Aztán amikor meg már tudtam úgy komolyabban a világomról csak elfogadtam és nem tudtam mit csinálni.

5. Sose szomorkodtam miatta

6. Apa ment el tőlünk a szüleihez (nagyszülőkhöz)

7. Úgy érzem, hogy igen

8. Van 4. 1 édestestvérem van és 3 féltesóm

9. Az édestestvérem igen a 3 másik meg apával és a mostani feleségével

10. édestestvéremmel 16 hónap van köztünk (idősebb vagyok). Húgommal 11 év a másik 2 öcsémmel pedig 20 év.

2017. szept. 29. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!