Szüleim azt akarják, hogy fiúsan rövidre vágassam a hajamat, mivel úszok és mostanában hullik is. Azt mondják így praktikus és nincs vita. Más is járt már hasonló cipőben? Milyen volt utána?
Mi az, hogy kössenek kompromisszumot?!
Abszolút nincs SEMMI joguk beleszólni a szüleinek abba, hogy milyen hajat vágasson a kérdező. Már 5-6 évesen sem, nem hogy ennyi idősen.
Kérdező, én a helyedben semmiképpen sem hagynám magam. Menj el a fodrászhoz, és mondd meg neki, hogy csak a végéből vágjon le egy keveset, ha te nem akarsz rövid hajat. Ne hagyd, hogy a szüleid beleszóljanak ebbe, mert ez egyes egyedül a te döntésed!
Pont az ellentéte volt nálunk. A szüleim mindig rövidre vágatták a hajamat, és nekem nagyon nem tetszett, ahogy kinéztem. Nagyon szerettem volna hosszú hajat, mert utáltam, hogy egy csomóan kisfiúnak néztek. De nem engedték a szüleim, hogy megnövesszem, mert nem volt kedvük mindennap fésülgetni meg frizurát csinálni. Végül is ez teljesen jogos, egy kislány még nem tudja magának rendben tartani a haját. Viszont mikor már elég idős voltam, hogy magamnak mossam, szárítsam, fésüljem stb. (9-10 éves koromtól kezdve), elkezdhettem növeszteni. Azóta egyáltalán nem szólnak bele. Szerintem ha egy lány már olyan korban van, hogy tud egyedül vigyázni a hajára, akkor nem kellene már a szülőknek beleszólniuk. Oké, ha mondjuk bele akarnál borotválni vagy befesteni, azon lehet, hogy kiakadnék anyukád helyében, de ha csak simán hosszú hajat szeretnél, amit te fogsz rendben tartani, azzal nincs semmi gond.
Ha nem lehet semmivel meggyőzni a szüleidet és mindenképp muszáj levágatnod a hajadat, akkor ajánld fel parókakészítéshez! Így legalább valaki, akinek pl. kemoterápia miatt egyáltalán nincs haja, kaphat egy szép parókát. Ettől te is jobban érezheted magad :) Egyébként a rövid haj is lehet lányos, nőies. Vannak olyan ékszerek, amik kifejezetten jobban néznek ki rövid hajjal, mint hosszúval.
Úszom és derékig érő hajam van. A kettő egyáltalán nem függ össze.
A hajhullás már nagyobb probléma, azt komoly betegség is okozhatja. Nem voltál még orvosnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!